Submenu

Blog

Nieuwsbrief oktober 2019

vr 4 oktober 2019
Henri Bloem
Spanje, wijnland in beweging De jaarlijkse reis van de Henri Bloem collega's bracht hen naar Spanje. Rioja, Cariñena en Campo de Borja stonden op het programma. Het werd direct duidelijk dat er op wijngebied van alles gaande is in Spanje. Nieuwe druivenrassen, nieuwe methodes en nieuwe regelgevingen. De grootste verandering is het gebruik van houtrijping. Rioja lijkt van de dikke en vanillerijke stijl af te stappen en te zoeken naar meer evenwicht tussen fruit en hout. Er was een enorme diversiteit terug te vinden bij elke bezochte producent. Verder in deze nieuwsbriefBodega Otazu, terroir van topkwaliteit In 2003 is het ‘Vino de Pago’ systeem in het leven geroepen om een hoger kwaliteitsniveau aan te duiden dan de DO of zelfs DOCa (waartoe alleen Rioja en Priorat behoren). Waar de classificaties DO en DOCa geldenvoor gehele regio’s, geldt de classificatie Vino de Pago alleen voor individuele wijngaarden en/of wijnhuizen. Deze moeten dan wel beschikken over een fantastisch klimaat en een uitstekende bodem waardoorer uitgesproken en bijzondere kwaliteitswijnen gemaakt kunnen worden. Alle gebruikte druiven voor deze wijnmoeten afkomstig zijn uit de eigen wijngaard en de wijnen moeten een aantal jaren lang van uitzonderlijke kwaliteit zijn.Dit laatste is te vergelijken met de Grand Cru Classé kwalificatie uit Saint-Émilion. Bodegas La Purísima - de nieuwste ontdekking van Henri bloem komt uit Yecla Yecla, een kleine gemeente in Alicante, stond lange tijd bekend als een productiegebied voor voornamelijk bulkwijnen. Wijn die hier vandaan kwam werd veelal vermengd met wijnen uit andere landen. In 1946 begon daar langzaam verandering in te komen toen een groep wijnboeren in Yecla besloot de krachten te bundelen, om zo hun wijnen naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen. Het harde werken werd beloond in 1975, toen de regio de DO status verwierf. En de punten gaan naar..... Robert Parker, Tim Atkin en James Suckling. Grote namen in de internationale wijnwereld als het gaat om het proeven, recenseren en beoordelen van wijnen over de hele wereld. Het zijn deze heren die grote invloed hebben op het commerciële succes van een wijn en diens producent. De wereldberoemde wijnschrijverRobert Parker kende als eerste wijnen punten toe op basis van smaak, complexiteit, finesse en lengte.Al 30 jaar lang brengt Robert Parker de Wine Advocate uit, het tijdschrift dat leidend is als het gaat om het beoordelen van wijnen en de commerciële waarde daarvan. De Britse Tim Atkin is een Master of Wine, erkend wijnjournalist en presentator. Zijn artikelen zijn onder andere te vinden in ‘the Observer’ en ‘the Times’. James Suckling, net als Parker een Amerikaan, is de voormalige eindredacteur van het tijdschrift ‘Wine Spectator’. Hij wordt gezien als één van ’s werelds meest invloedrijke wijncritici. Wilt u weten welke Henri Bloem wijnen hoge punten scoren? Download hier de gehele nieuwsbrief en lees alle artikelen.    
Lees meer

Najaarsproeverijen 2019

wo 18 september 2019
Henri Bloem
In oktober en november zijn er weer volop proeverijen te bezoeken in onze Henri bloem's Vinotheken. Op deze proeverijen zijn diverse wijnmakers uitgenodigd om u alles te vertrellen over hun passie en bevlogenheid op het gebied van wijn. Kijk hieronder voor een proeverij bij u in de buurt. En neem gerust uw buurman/vrouw, familie of vrieden mee! OKTOBER Zaterdag 26 oktober AmstelveenWinkelproeverij met Conde Valdemar ApeldoornWinkelproeverij met Cantina Terlan Den HaagWinkelproeverij met Cantine Dei GroningenWinkelproeverij met Costers del Sío Zondag 27 oktober ArnhemProeverij met Conde Valdemar en Cantina TerlanKlik hier>> voor meer informatie LeidenDe Leidse Wijndag met Cantine Dei en Costers del SíoKlik hier>> voor meer informatie NOVEMBER Zaterdag 2 november AmsterdamWinkelproeverij met Duval-Leroy Champagne BloemendaalWinkelproeverij met Domaine MoulinierKlik hier>> voor meer informatie BredaWinkelproeverij met Contini BussumWinkelproeverij met FalchettoKlik hier>> voor meer informatie Den BoschWinkelproeverij met Alain Brumont Den HaagWinkelproeverij met Le Cecche EnschedeWinkelproeverij met Buglioni RotterdamWinkelproeverij met Adega de Pegões TilburgWinkelproeverij met Bodega Otazu UtrechtWinkelproeverij met Cantine SpadaKlik hier>> voor meer informatie ZwolleWinkelproeverij met Domaine Lafond Zondag 3 november AmersfoortProeverij met Buglioni AmstelveenProeverij met Il Falchetto ApeldoornProeverij met Duval-Leroy, Adega de Pegões, Alain Brumont en Le CeccheKlik hier>> voor meer informatie EindhovenProeverij met Domaine Moulinier, Bodega Otazu en ContiniKlik hier>> voor meer informatie LeeuwardenProeverij met Domaine Lafond en Cantine SpadaKlik hier>> voor meer informatie Zaterdag 9 november AmersfoortWinkelproeverij met Waterford Estate AmstelveenWinkelproeverij met Chateau de Parenchère ArnhemWinkelproeverij met Cantina KurtatschKlik hier>> voor meer informatie Den HaagWinkelproeverij met Domaine Montrose LeeuwardenWinkelproeverij met Schola Sarmenti TilburgWinkelproeverij met Bodegas Carchelo ZwolleWinkelproeverij met Bodegas Monteabellón Zondag 10 november BloemendaalProeverij met Schola Sarmenti en Bodegas CarcheloKlik hier>> voor meer informatie GroningenProeverij met Domaine Montrose en Chateau de ParenchèreKlik hier>> voor meer informatie RotterdamProeverij met Bodegas Monteabellón UtrechtProeverij met Waterford Estate en Cantina KurtatschKlik hier>> voor meer informatie Zaterdag 16 november BredaWinkelproeverij met Le Cecche BussumWinkelproeverij met Garofoli Den BoschWinkelproeverij met Bodega Purísima EindhovenWinkelproeverij met Chateau de Lastours EnschedeWinkelproeverij met Pascual Toso Zondag 17 november TilburgProeverij met Chateau de Lastours, Bodega Purísima en Le CeccheKlik hier>> voor meer informatie ZwolleProeverij met Pascual Toso en Garofoli        
Lees meer

Proeven met Mariska najaar 2019

wo 11 september 2019
Henri Bloem Arnhem
Ontdek je smaak voor dit najaar! Nieuwe wijn ontdekken, voor mij is er niks leukers. Als je eenmaal je smaakstijl een beetje door hebt, dan weet je welke kant je op moet. Zoveel verschillende smaakprofielen, met daarbij behorende wijnen. Wil je in rood bijvoorbeeld fris licht fruit en weinig bite, of wil je juist een ferme slok met veel donker fruit en kruiden en een lange afdronk. De enige manier om daar achter te komen is door te proeven. En misschien nog wel lastiger, hoe beschrijf je die smaken dan die je in wijn kan vinden? Daarbij kan het boekje, de taal van smaak, geschreven door Reinier Spreen, je wellicht wel helpen. Deze zit bijgesloten bij de wijnen van deze maand. Niet alleen erg leuk om te lezen, maar geeft je ook wat woorden om de smaken die je ontdekt te benoemen. Dit keer heb ik 3 totaal verschillende rode wijnen uitgekozen in een wat luxere prijsklasse. Daarbij een smaakomschrijving en ook wat tips voor wijnen in een prijs onder de 10 euro die aan die smaakstijl voldoen. Ook heb ik 3 van mijn favoriete recepten erbij gedaan, passend bij de smaakstijlen van de wijnen. Veel proefplezier! Domaine Piétri-Géraud, Collioure, Zuid-Frankrijk (€ 14,95)Een blend van 60% Grenache noir, 20% Syrah, 10% Mourvèdre en 10% Carignan.  Collioure: een warm gebied ten zuiden van Perpignan aan de voet van de Pyreneeën, gelegen op steile hellingen, op leisteen bodem met tussen de 10 en 100 jaar oude wijnstokken. De wijn rijpt 11 maanden op zijn lie, zijn dode gist. In geur zacht, gedroogd fruit en wat drop en specerijen zoals kaneel. In smaak vooral kruiden zoals tijm en laurier. Ook is er wel wat zwarte peper te herkennen, maar dit is maar heel zacht aanwezig. De wijn heeft een klein beetje een bite erin maar heel soepel in de tannine (dus geen stroef gevoel in je mond). Dit is overduidelijk een wijn om van te genieten, die naarmate die in je glas zit telkens verandert van geur.   Ongeveer in deze klassieke kruidige smaakstijl zou je ook één van deze wijnen kunnen kiezen: Château de LastoursArnaud de Berre uit de Corbières. Zuid-Frankrijk (€ 8,50)Een blend van Syrah, Grenache en Carignan. Zacht rijp fruit, soepele tannines maar toch wat pit in de smaak. Domaine DionysosLa Cigalette. Cairanne, Zuid-Rhône (€ 9,50)Een blend van Grenache, Mourvèdre, Syrah en Carignan. Zachte maar krachtige smaak, iets boersig en vol met specerijen. Domaine FourcadeCôtes du Roussillon-Villages (€ 7,95)Een blend van Syrah, Grenache en Carignan. Krachtige smaak, maar wel soepel. Veel bosfruit en kruiden in de mix.   Cantina Buglioni, Ripasso. Valpolicella Classico Superiore, Veneto, Italië. (€ 17,95)Een blend van Corvina, Corvivone, Rondinella, Oseleta en Croatina.  De druiven worden eind september geplukt. Een deel wordt gelijk gevinifieerd en het andere deel wordt tot november in kratten gedroogd. Het gelijk gevinifieerde deel wordt op de Ripasso methode door de lie van de Amarone gepompt met het later gevinifieerde deel. Daarna ligt de wijn 18 tot 20 maanden op grote oude houten vaten en nog 6 maanden op fles voordat de fles verkocht mag worden. Deze Ripasso is een van de weinige Ripasso’s waar ook een gedeelte gedroogd fruit bij zit. De Amarone daarentegen is helemaal gevinifieerd van gedroogde druiven. In geur rijpe kers, lichte toon van vanille en wat jammig. In de smaak is duidelijk gedroogde kers en donker fruit te herkennen. Licht drogend in de mond, maar geen vervelende tannines. Deze Ripasso heeft een lange afdronk en een complexe smaakstijl, ook wel iets zoetje achterin, maar dat komt door het gedroogde fruit en het redelijk hoge alcohol percentage. Ongeveer in deze volle royale smaakstijl zou je ook een van deze wijnen kunnen kiezen: Ottella Rosso GemeiVeronese I.G.T, Veneto, Italië (€ 10,50)Een blend van Merlot, Cabernet Sauvignon, Corvina, Morlinara en Rondinella. Sappig en fruitige wijn, met veel kers en kruidigheid. Zacht in de mond.               Pascual Toso MalbecBarrancas, Maipu Valley, Argentinië (€ 8,50)Ook in Argentinië weten ze hoe ze een zachte, maar toch volle wijn moeten maken. Nu zijn de smaak kenmerken wel wat anders: wat meer donker pruim en tabak tonen in de smaak, maar wel een soepel en toegankelijk glas wijn. Ook de Cabernet Sauvignon van Pascual Toso is erg goed.            Garofoli Colle AmbroRosso Piceno, Le Marche, Italië (€ 7,95)Een blend van Montepulciano en Sangiovese. Lichte houtrijping, maar niet teveel zodat het fruit de boventoon blijft voeren. Donker fruit, een vleugje vanille en een kleine bite.   Monteabellón, Crianza, Ribera del Duero, Spanje (€ 14,95)Een wijn gemaakt van 100% Tempranillo   Aangeplant op de wat hoger gelegen hellingen krijgen de druiven de perfecte rijping. Doordat de wijn deels op Frans eikenhout rijpt, is de overdaad van hout invloeden minimaal en komt het dikke fruit van de Tempranillo druif mooi naar voren. Diep rood van kleur, intense aroma’s van donker fruit en wat vanille in de geur. Zwart fruit van cassis, kers en braam. Zeker aanwezige tannine, maar dit is overduidelijk een eetwijn, die een maaltijd nodig heeft om nog beter tot zijn recht te komen. Bij deze wijn kan het dan ook geen kwaad om eens je mooie karaf uit de kast te pakken en hem even wat zuurstof te geven. Ongeveer in deze stevige pittige smaakstijl zou je ook een van deze wijnen kunnen kiezen: Marqués de AlfamenCrianza. Cariñena, Spanje (€ 6,50)Een blend van Garnacha, Tempranillo en Syrah. Sappig rood fruit met een hint van vanille. Voor deze prijs echt een fijn glas wijn.          Bodegas CarcheloJumilla, Spanje (€ 7,95)Een blend van Monastrell, Syrah,Tempranillo en Cabernet Sauvignon. Door de 6 maanden houtrijping zit er een mooie vanille, getoaste toon aan. Vol in rijp fruit met wat kruidigheid. Echte herfstwijn!            Adega de PegõesTrincadeira, Setúbal, Portugal. (€ 9,50).100% Trincadeira druif. Een totaal andere druif maar wel een paar overeenkomsten in de smaak, namelijk houtlagering, waardoor je vanille tonen en wat mokka in de wijn kunt ontdekken. Ook wat gedroogd fruit en kruidigheid.  Bij deze wijnen heb ik een aantal lekkere gerechten bedacht.  Recept voor bij de Collioure van Piétri Géraud Kruidige lamsstoofpot met geroosterde aardappeltjes.  Wat heb je nodig? 2 uien2 teentjes knoflookolijfolie2 eetlepels boter700 gram lamspoulet, peper en zout naar smaak6 bospenen, in kleine stukjes1 aubergine, in kleine stukjes1 courgette, in kleine stukjes1 blikje tomatenpuree2 eetlepels bloem200 ml. lamsfond (of runderbouillon)375 ml. rode wijn2 takjes tijm2 blaadjes laurier2 takjes rozemarijn400 gram vastkokende aardappels Totale tijd: 2,5 uur. Hoe doe je het?  Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie en wat boter in een ruime pan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan, doe er wat olie bij, fruit de ui aan. Bij glazig, voeg de knoflook en de rest van de groente toe. Roerbak dit ongeveer 10 min. en voeg dan de tomatenpuree, en de kruiden toe. Even meebakken en het vlees kan er weer bij. Fond en wijn toevoegen, en ruim 2 uur laten sudderen op laag vuur. Hoe langer, hoe beter! Kijk af en toe of het vlees nog onder staat, anders water toevoegen. Aardappels met olie en rozemarijn in de oven op 190 gr in een voorverwarmde oven voor ongeveer 30 min. Recept voor bij de Buglioni Ripasso  Risotto met rode wijn Wat heb je nodig?350 gram arborio rijst ofwel risottorijst100 gram Parmezaan1 klein uitje50 gram boterHet merg van een runderschenkel, als je daar niet aan kan komen, dan 50 gram Parmaham in kleine stukjes.1 liter runderbouillon375 ml. rode wijn Hoe doe je het? Zorg dat de wijn en de bouillon warm zijn (apart van elkaar in een pannetje). Snipper de ui. Verwarm de boter in een pan met een dikke bodem en bak daar de ui glazig in. Rijst erbij, meebakken op zacht vuur totdat de korrel doorzichtig wordt. Voeg de merg of de Parmaham toe en bak dat zachtjes mee. Voeg langzaam de helft van de wijn toe en blijf roeren totdat dat opgenomen en voeg daarna de rest van de wijn toe. Als alle wijn is opgenomen voeg je de bouillon in schepjes erbij, niet teveel roeren! Als de rijst zacht is, dus niet papperig, na ongeveer 20 min. (opletten dat je er niet te veel bouillon bij doet), voeg je de Parmezaan toe en roer je er een klontje boter doorheen. Even laten rusten en smullen maar! Lekker met gegrilde groene asperges of een groene salade. Eet smakelijk!  Recept voor bij de Monteabellón Crianza Spaanse rijst met chorizo en paprika Wat heb je nodig? 300 gram paella rijst3 eetlepels olijfolie250 gram chorizoworst zonder vel in plakjes1 grote ui, in halve ringen2 tenen knoflook1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijn gesneden1 kleine courgette in kleine blokjes1 puntpaprika in blokjes1 eetlepel paprika poeder500 ml. kippenbouillon2 eetlepels zwarte olijvenpeterselie, fijngehakthalve citroen  Hoe doe je het? Verhit de olie en bak hierin de worst, ui en knoflook kort, voeg de paprikapoeder en de rest van de groente erbij. Kort meebakken en de rijst erbij. Voeg de bouillon langzaam al roerende toe, gerecht is klaar als alle bouillon is opgenomen en rijst zacht is. even laten rusten, na 2 min peterselie erbij en met parten citroen serveren. Eet smakelijk! De prijs van dit pakket met heerlijke wijnen, inclusief recepten en het leuke boekje "De Taal van Smaak" is € 49,95 Je kunt het pakket bestellen door een mail te sturen naar arnhem@henribloem.nl en wij sturen het gratis naar je toe. Mariska Volg mij op Instagram @winefoody voor nog meer heerlijke wijn/spijs-combinaties Wijnkoperij Henri Bloem – Amsterdamseweg 126 – 6814 GJ Arnhem026-4455220 – arnhem@henribloem.nl – www.henribloem.nl/henri-bloem-arnhem        
Lees meer

BBQ-recept-Lastours

di 3 september 2019
Henri Bloem
Recept Lastours loves BBQ In onze nieuwsbrief van september hebben we u het recept beloofd van chef-kok Thomas Rijkers. Zijn BBQ gerecht in combinatie met de Arnaud de Berre van Château de Lastours is een match made in heaven. Veel BBQ plezier! Kalfsspareribs met gegrilde gevulde courgette  Ingrediënten 4 personen: 2 kg kalfsspareribs Olijfolie BBQ rub 2 courgettes 2 vleestomaten 10 cherrytomaten ½ teentje knoflook 1 dl extra vierge olijfolie 1 dl aceto balsamico 20 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas Fleur de sel Zwarte peper uit de molen  Bereidingswijze Kalfsspareribs: Verwijder het vlies aan de holle zijde van de kalfsspareribs. Dit doe je door in het midden van de streng met een tafelmes het vlies los te steken om vervolgens met je vingers het vlies los te trekken. Wrijf de ribben licht in met olijfolie en vervolgens met je favoriete BBQ rub. Steek onder tussen de BBQ aan en verwarm deze op 110 graden met indirecte hitte. Gaar de spareribs ca. 6 uur op 110 graden. Als de ribben gaar zijn moet het vlees makkelijk van het bot komen. Dit kan je testen door met een dun mes in het vlees te prikken. Gaat dit zonder weerstand dan zijn ze gaar. Als ze gaar zijn pak je de ribben in aluminium folie om ze te laten rusten.  Bereidingswijze gevulde, gegrilde courgette: Snijd de courgette over de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Gril op de snijkant van de courgetten een mooie ruit. Ontvel ondertussen de vleestomaten door deze kort in kokend water te houden en vervolgens het velletje te verwijderen. Snijd het vlees van de tomaten in fijne blokjes en doe daarbij de cherrytomaten die in 4 parten gesneden zijn. Marineer de tomaten met de extra vierge olijfolie, de aceto balsamico en de knoflook en breng op smaak met fleur de sel en zwarte peper. Vul de gegrilde courgette met de gemarineerde tomaat en verwarm het geheel voor 10 minuten op 180 graden op de BBQ met indirecte hitte. Zodra de courgette wat zacht begint te worden deze bestrooien met de Parmezaanse kaas en dit nog 2-3 minuten laten gratineren.  Serveer met een lekker stukje brood en een mooi glas rode wijn.
Lees meer

Henri Bloem Nieuwsbrief september 2019

ma 2 september 2019
Henri Bloem
Nieuwe editie Nieuwsbrief In september denken we nog steeds terug aan de zomer. Henri Bloem mijmert mee en blijft nog een beetje in zomerse sferen. Met een BBQ, vuurkorf en een goed glas wijn zien wij september helemaal zitten. In deze editie: Il Falchetto - Piemonte Op bezoek bij wijnhuis Il Falchetto, dan mag je een ware reis door Piemonte afleggen. Prachtig gelegen in de heuvels van Piemonte. Een ware belevenis, zowel voor natuurliefhebbers als wijnliefhebbers. Want daarom laten wij u met Il Falchetto kennis maken, Henri Bloem zoekt nou eenmaal de pareltjes op wijngebied.  Pascual Toso - Argentinië Wat hebben Argentinië en Piemonte met elkaar gemeen? De oorsprong van Pascual Toso wijnen ligt in Piemonte, om uiteindelijk in Argentinië neer te strijken. Met de uitstekende vinificatietechnieken van de wijnmaker van Pascual Toso op en top Argentijnse kwaliteitswijnen die Henri Bloem graag in het assortiment heeft.  Avaniel - Portugal Geweldige jonge, speelse rode wijn om nú te drinken! De rosé van Avaniel is wat donker van kleur. Hoe donkerder de rosé, hoe zoeter gaat hier echt niet op! De kleur van de wijn zegt alleen iets over de hoeveelheid schilweking en de druif waarvan de wijn gemaakt is. In dit geval is het de tempranillo die de rosé de wat donkerdere kleur geeft. Heerlijk droog! Château de Lastours, Arnaud de Berre - Frankrijk We zeggen niet voor niets bij Henri Bloem, Lastours loves BBQ! Intens geurige topper die perfect past bij een heerlijke nazomerse barbecue. De mooie, ruime wijngaarden van het château geuren in het voorjaar kruidig en bloemig tegelijk. De garrique heeft zoveel invloed dat je dit proeft in de rode wijn. Geniet mee van de complexe en uitbundige aroma's.   Download Download hier de volledige nieuwsbrief.  
Lees meer

Proeven met Mariska zomer 2019: Gemakkelijk op de camping.

do 11 juli 2019
Henri Bloem Arnhem
  Op vakantie willen we niet te moeilijk doen, maar wel lekker eten. Deze recepten zijn zowel thuis als op een enkel gaspitje te doen, dus ook op de camping makkelijk te maken. Voor deze keer geen uitgebreide proefnotities bij de wijn, maar wel per wijn een omschrijving. Fijne zomer gewenst, en geniet van deze heerlijke zonnige wijnen! Mariska   Mexicaans pannetje met nacho’s   Nodig: 200 gr half om half gehakt 1 ui gesnipperd 1 fijngesneden teentje knoflook 1 theelepel paprikapoeder 1 halve theelepel komijnpoeder mespuntje cayennepeper 1 blikje mais 1 blikje kidneybonen 1 rode paprika in reepjes 1 gele paprika in reepjes 1 blik tomatenblokjes 1 avocado in stukjes bakje zure room geraspte kaas, hoeveelheid naar smaak. Zak tortillachips naturel Olijfolie om in te bakken   Zo doe je het:   Ui, knoflook en gehakt aanbakken, gelijk de kruiden erbij. Wanneer dit alles een beetje bruin is, paprika, mais en bonen erbij, even roerbakken op hoog vuur, na ongeveer 5 min. tomatenblokjes erbij. Dit laten sudderen voor ongeveer 15 à 20 min.  De zure room en kaas over de pan verdelen, deksel erop, klaar als kaas gesmolten is. (thuis in de oven op 190 graden, ongeveer 15 min totdat de kaas gesmolten is) Bij het opdienen, avocado in blokjes over pan/schaal verdelen, en opeten met de tortilla chips erbij! Eet smakelijk. Boerenpannetje: Nodig:  Verse worst, bv. chipolataworstjes 4 x 500 gram aardappelkriel voorgekookt 500 gram wortel in stukjes van ongeveer 2 centimeter 500 gram Sperzieboontjes 2 x doorgesneden 100 gram ontbijtspek in stukjes 1 ui gesnipperd Bekertje slagroom van 200ml Geraspte Parmezaanse kaas, klein handje Verse Italiaanse kruiden, gehakt Peper en zout naar smaak. Olijfolie om in te bakken Zo doe je het:   De worst in stukjes snijden van ongeveer 3 cm groot, dit als eerste in de pan samen met de ui en ontbijtspek. Na ongeveer 5 min de groente erbij en de aardappeltjes. Roerbakken op hoog vuur voor 5 min. Verse kruiden erbij, peper en zout naar smaak en het bekertje slagroom. 20 min sudderen met deksel op laagste vuur (of korter, tussendoor prikken of de groente gaar is) als je ziet dat het droog aan het worden is, beetje water of nog beter, scheutje witte wijn erbij. Als alles gaar is afmaken met de Parmezaanse kaas eroverheen. Opdienen met een frisse salade erbij. Eet smakelijk! Hele fijne vakantieperiode!!  Mariska Wijnkoperij Henri Bloem – Amsterdamseweg 126 – 6814 GJ Arnhem026-4455220 – arnhem@henribloem.nl – www.henribloem.nl/henri-bloem-arnhem
Lees meer