Submenu

Blog

Medewerker gezocht

vr 24 september 2021
Henri Bloem Utrecht
Wacht je op een stageplek of opleidingsplaats, heb je een sabbatical of een tussenjaar of zit je tussen 2 banen in én heb je zin om in de leukste periode van het jaar te werken in de leukste wijnwinkel van Utrecht? Laat je dan horen. Enthousiaste winkelmedewerker voor 4 of 5 dagen per week in november/december Wij zoeken een fulltime medewerker voor de laatste 2 maanden van het jaar, dus november en december. Het is natuurlijk de drukste periode van het jaar, maar ook de leukste en stressvol is het eigenlijk nooit. Er is veel te doen; het maken van kerstpakketten, organiseren van een grote wijnproeverij in onze winkel, kerstmarkten op locatie, veel bezorgen, veel wijn- en wijnspijsadvies in de winkel en onze klanten zijn veelal in feestelijke stemming. We zoeken we iemand die flexibel inzetbaar is voor diverse taken. Zoals het inpakken van pakketten, bezorgen van wijnen, verwerken van voorraad en ook helpen in de winkel. Eventueel kan het contract worden verlengd voor 16 uur in de week in het nieuwe jaar. Kortom een kanjer die zin heeft om de komende feestperiode met ons te knallen in de winkel. Je bent een energieke en opgewekte teamspeler en houdt ervan om je handen uit de mouwen te steken. Je werkt fulltime van dinsdag t/m zaterdag. Je bent in het bezit van rijbewijs B. Ervaring in wijn of winkel is fijn maar niet noodzakelijk, enthousiasme vinden we het belangrijkste. Voor meer informatie of belangstelling kun je bellen naar: 030-2331142 / 0611002150 (Edwin Verburg). Interesse gewekt: loop binnen in de winkel of stuur dan een mail met je motivatie naar utrecht@henribloem.nl
Lees meer

Vacature Henri Bloem Bussum

di 21 september 2021
Henri Bloem Bussum
Voor de mooiste wijnspeciaalzaak op de ‘wijnboulevard’ van Bussum zoeken wij per direct een verkoopmedewerker / wijnadviseur. Een representatieve en sociaal vaardige winkelmedewerker, die ons kan ondersteunen met de verkoop van wijn. Ook af en toe bezorgen kan onderdeel zijn van je taak. Je bent energiek en opgewekt en je houdt ervan om in een klein team je handen uit de mouwen te steken. Je werkt in de basis op woensdag, vrijdag en zaterdag. In de drukke decembermaand of tijdens een vakantie is de flexibiliteit om extra te werken zeer gewenst. Je bent leergierig en vindt het leuk om het mensen naar de zin te maken. Uiteraard is het belangrijk dat de kennis van wijn al eigen is, het assortiment leer je vanzelf. Wij bieden een leuke, afwisselende baan en SERVICE schrijven we echt met hoofdletters. Het is soms hard werken, maar omdat we zulke mooie producten verkopen en ontzettend aardige klanten hebben, is het eigenlijk nooit stressvol. Interesse gewekt? Stuur dan gelijk je motivatiebrief naar bussum@henribloem.nl t.a.v. Mark de Graaf. Voor eventuele vragen kun je me ook bereiken in de winkel via 035-69 11 245. Mocht ik even druk zijn laat dan je bericht achter en ik bel je terug! 1e contractduur 6 maanden - verwachte startdatum: liefst vanaf 1 oktober, uiteraard in overleg - soort dienstverband: parttime -  salaris volgens CAO - Rijbewijs B Mark de Graaf Wijnkoperij Henri Bloem Huizerweg 45 b 1401 GH Bussum  
Lees meer

Nieuwsbrief september 2021

wo 1 september 2021
Henri Bloem
De vakanties zijn voor het overgrote deel voorbij. Henri Bloem heeft voor september weer een nieuwe edite van de nieuwsbrief uitgebracht. Deze keer met prijswinnende albariño's. Veel leesplezier.  Maior de Mendoza - Prijswinnende albariño’s Maior de Mendoza, je zou denken dat de naam te maken heeft met een warme en droge wijnregio in Argentinië. Niets is minder waar, want de plek waar deze bodega staat is juist koel en ruim bedeeld qua regen. We hebben het over Rías Baixas, in het noordwesten van Spanje. Hier maakt Marco Barros zijn prijswinnende wijnen van de albariño druif. De internationale pers is vol lof over zijn loepzuivere wijnen. Hij scoort heel hoog in de Engelse Decanter, de Spaanse Guia Peñin en onze Nederlandse Perswijn. Zijn wijn ‘Fulget’ scoorde zelfs goud tijdens het Internationale Wine Challenge.Dit komt zeer waarschijnlijk omdat de wijnen mét liefde, maar zonder enige bestrijdingsmiddelen gemaakt worden. Goed voor de mens, beter voor de natuur en fantastisch voor de wijn. Maior de Mendoza- Fulget Door de rijping op gistcellen zijn aroma’s zoals grapefruit en rijpe perzik in deze wijn net even intenser dan bij een ‘gewone’ wijn uit deze streek. Voeg daar de invloed van de Atlantische winden bij en je krijgt dat dat knisperend frisse plus dat zalige ziltige in deze albariño. Maior de Mendoza - On Lees Drie maanden krijgt deze wijn de tijd om een volle en complexe smaak te ontwikkelen. De wijn rijpt op de droesem die regelmatig wordt geroerd door het vat, dat zorgt voor extra body en smaak. Het resultaat: een verassende combinatie van een krokant zuurtje, verfijnde romigheid en frisse mineraliteit. Samen met de aroma’s van grapefruit, frisse appel en rijpe peer is een slok van deze wijn een langdurige en fijne sensatie in je mond.  De Martino -  Enigma 1 heeft een broertje Behoud van tradities is een kernwaarde van de Chileense wijnfamilie De Martino. Maar ook innovatie en het met de tijd meegaan staan hoog in het vaandel. Zeker bij de huidige, inmiddels de derde en vierde generatie De Martino, die momenteel het bedrijf leidt. De Enigma serie is daar een mooi voorbeeld van. Deze wijn krijgt elk jaar een nieuwe en verassende blend. Want geen wijnjaar is namelijk exact hetzelfde. Alleen de mooiste en rijpste druiven van het betreffende jaar komen in de wijn. In 2019 kreeg Egnima 2 een samenstelling van 70% cabernet sauvignon, 25% malbec en 5%petit verdot. Wellicht heeft u vorig jaar de eerste (Enigma 1) gemist, deze heeft minder cabernet in de samenstelling. Leuk om te vergelijken, vandaar dat we die uitvoering in een proefdoos  anbieden samen met zijn opvolger. De Martino Enigma 2 Proef het beste van het uitstekende wijnjaar 2019: de power van de cabernet sauvignon, de edgy souplesse van de malbec en de spice van de petit verdot. Een en al evenwicht in deze blend! Supergeconcentreerd sap met een fijne zachte bite. De wijn is nu al op dronk, maar zal de komende (tien!) jaren alleen maar mooier worden. Een absolute aanwinst voor de wijnverzameling! Michel Chapoutier - Michel en Marius HET PERFECTE DUO Chapoutier is een hele bekende naam als het over wijnen uit de Rhône wijnen gaat. Maar wijnvisionair Michel Chapoutier ziet ook het potentieel van de dichtbijgelegen Languedoc. Enige overeenkomsten met de Rhône zijn er zeker, bijvoorbeeld de druivenrassen. Voor rood zijn het de bekende grenache en syrah, maar voor de witte wijnen maakt hij wijn van druiven die niet vaak in de Rhône voorkomen, zoals de vermentino. De Marius lijn is een mooie combinatie van de expertise uit de Rhône, de charme van de Languedoc en het gedachtengoed van zijn opa Marius die hij metdeze wijnen eert. Zijn motto ‘een goede wijn is er één die je nogmaals wilt proeven’ is hier absoluut van toepassing. Michel Chapoutier Marius Blanc Voor iedereen die eens iets heel anders in zijn glas wil. Want deze mono-cepage van vermentino geeft een wijn met die typische Languedoc fraîcheur.Het is een levendige wijn met een fijne kruidigheid en een hint van rijpe perzik. Een heerlijk sappige ‘altijd goed’ wijn voor een zeer bescheiden prijs.  Michel Chapoutier Marius Rouge De grenache is qua structuur weelderig en soepel terwijl de syrah krachtig en intens is. Samen vormen ze een perfect duo voor een wijn met gul sap, boordevol donker fruit, zachte tannines en vooralveel smaak. Een wijn met serieus doordrinkgevaar. La Colombette - Boordevol joie de vivre De Languedoc wordt ook wel de ‘nieuwe wereld’ van Frankrijk genoemd. Ze doen het daar op hun eigen, soms wat on-Franse, manier. En dat geldt zeker voor Vincent Pugibet van Domaine La Colombette. Die maakt bijvoorbeeld wijnen van druivensoorten die er van oudsher niet vandaan komen. Dat het dan een ‘Vin de Pays’ in plaats van een AOC is, maakt hem helemaal niets uit. Want de wijnen zijn heerlijk en zitten boordevol ‘joie de vivre’. En dat stoppen ze bij La Colombette in een chique matglazen fles met een prachtig glazen vinolok dopje. La Colombette Pink Colomb Bay rosé Let op, liefhebbers van de pinot noir, dit is een uitvoering die meer karakter heeft dan zijn vrolijke etiket doet vermoeden. Frivool pink gekleurd, maar met een uitgesproken smaak van primair rood zomerfruit. Denk aardbeitjes, rode bes en wat framboos. Maar ook zo’n milde specerijenmix, kenmerkend voor het gebied. Grote pré is het lage alcoholgehalte, dat is slechts 11,5%. Een heerlijk glas voor in de nazomerzon, maar ook een prima begeleider van een zondagse lunch. Niet vergeten! Het september proefpakket met alle wijnen die deze maand in onze Henri Bloem actie zijn.   Download hier het pdf bestand van de september brochure >>>    
Lees meer

Een Gebahr voor de Ahr

do 5 augustus 2021
Henri Bloem Utrecht
Het kan niemand ontgaan zijn dat er zich in de nacht van 14 op 15 juli in het Duitse wijngebied de Ahr een ware ramp heeft voltrokken na de heftige vloedgolf die door de idyllische wijnvallei raasde. Veel wijnboeren hebben al hun voorraden en apparatuur verloren. Sommigen ook hun huis en naasten. Het was een trieste aanblik om de wijnvaten door de straten te zien drijven.   Door onderstaande acties en gedeelde initiatieven hebben wij en u een steentje bijgedragen om het leed iets te verzachten.  Maak een ‘Gebahr voor de Ahr' - Steun de Ahr-boeren en proef mee Naast het doen van een donatie -zie hieronder voor het rekeningnummer-  kun je ook supporten door aan 1 of meerdere van onderstaande sympathieke initiatieven mee te doen: 1. Koop een Proefdoos met 6 verschillende Ahr-wijnen van rijzende ster wijngoed Bertram-Baltes. Voor iedere verkochte doos doneren wij € 25 euro aan de gezamenlijke wijnboeren in de Ahr. De dozen zijn inmiddels uitverkocht Deze actie heeft 1575 euro opgeleverd. Dank u voor alle hulp. 2. Meld je aan voor de BenefietProeverij Ahrwijnen op maandag 23 augustus 2021, georganiseerd door het vakblad Perswijn. Er staat een veelheid aan mooie Ahrwijnen op de proeftafel in Amsterdam. Er zijn nog enkele kaarten (à € 60) verkrijgbaar via de volgende link (ook voor meer informatie): https://perswijn.nl/ahr/ De opbrengst van de kaartverkoop komt geheel ten goede aan de getroffen Ahr-wijnproducenten. 3. Registreer jezelf en bied mee op de BenefietVeiling die georganiseerd word door Perswijn en Winefields. De opbrengst komt volledig ten goede aan de gezamenlijke wijnboeren uit de Ahr. Dat kan via de volgende link: https://auctions.winefields.com/ De (online) veiling vindt plaats van 23 augustus tot en met 6 september 2021. Een week voordat de veiling begint zullen alle loten zichtbaar worden. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de getroffen Ahr-wijnproducenten. Zo kun je straks bijvoorbeeld bieden op de door ons ingebrachte 3 literfles 2014 Mayschosser Mönchberg (de ‘maidenvintage’ van Julia Bertram) of op een fles 2005 Château Margaux. De opbrengst van deze flessen was € 980. 4. De mogelijkheid om zelf belangeloos iets aan te bieden voor de benefietveiling is inmiddels gesloten. Indien je vragen hebt over één van bovenstaande punten, trek gerust aan de bel, of kom even langs.   Deze proefdoos Bertram-Baltes bestaat uit de volgende 6 wijnen: 2020 Spätburgunder Blanc de Noir (wit)      2018 Spätburgunder ‘Handwerk’ 2019 Spätburgunder ‘Handwerk’ 2018 Spätburgunder ‘Dernauer’ 2x 2019 Spätburgunder ‘Dernauer Hardtberg’ Voor iedere verkochte doos doneerden wij € 25 euro aan de wijnboeren in de Ahr via het hieronder vermelde rekeningnummer.  Deze aktie loopt tot zaterdag 4 september 2021 Tijschrift Perswijn heeft een aparte rekening geopend voor de opbrengsten van deze acties: het rekeningnummer voor uw eventuele donatie die u wilt doen: NL11INGB0631041761 op naam van Uitgeverij de Wijnpers BV. Vermeld daarbij duidelijk namens wie of wat de donatie wordt gedaan.    Verheugd en dankbaar kunnen we melden dat wij door uw bijdragen € 1575 euro hebben opgehaald. Daarnaast hebben de door ons ingebrachte flessen bij de Winefields benefietveiling € 980,00 opgeleverd. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd voor deze aktie, reuze bedankt namens de wijnboeren in de Ahr! Het resultaat is inmiddels op bovenvermeld rekeningnummer gestort. De paketten zijn inmiddels uitverkocht.   Gebahr voor de Ahr in de Media De initiatieven voor deze streek zijn zelfs al door de media opgepikt. RTV Utrecht heeft dinsdag op Radio en TV aandacht besteed aan deze actie.Op de radio mocht Edwin het verhaal doen (rond 37 minuten).Op televisie mochten onze oudcollega Philip, nu wijngaardmanager in de Ahr en Robert het verhaal doen.   Stuur deze pagina door naar andere geïnteresseerden, immers: #sharingiscaring Tot slot nog een muzikale link die we van Philip kregen van een bevriende muzikant die op een creatieve manier ook zijn steentje bijdraagt, bekijk het filmpje van Maximnoise:  https://youtu.be/mrv9FMFfy_w Met onze oprechte dank voor uw bijdrage en een hartelijke groet, Edwin, Joke, Pierre, Robert en onze chauffeurs: Sjoerd & JeroenWijnkoperij Henri Bloem UtrechtAdriaen van Ostadelaan 12 | 3583 AL UTRECHT | T: 030-2331142utrecht@henribloem.nl | www.henribloem.nl  
Lees meer

Makkelijk en lekker

di 3 augustus 2021
Henri Bloem
Zomer 2021 - dat het nu nog niet zo vlot met het weer mag de pret niet drukken. Wij bij Henri Bloem hopen dat u heerlijk aan het genieten ben, of het op uw vakantie adres of lekker thuis is.  Gemak dient de mens We herhalen nog eens een heerlijk recept, een eenpansgerecht dat perfect combineert met onze wijnen.  Boerenpannetje Ingrediënten: Verse worst, bv. chipolataworstjes 4 x 500 gram aardappelkriel voorgekookt 500 gram wortel in stukjes van ongeveer 2 centimeter 500 gram Sperzieboontjes 2 x doorgesneden 100 gram ontbijtspek in stukjes 1 ui gesnipperd Bekertje slagroom van 200ml Geraspte Parmezaanse kaas, klein handje Verse Italiaanse kruiden, gehakt Peper en zout naar smaak. Olijfolie om in te bakken Bereidingswijze: Sij de worst in stukjes snijden van ongeveer 3 cm groot Fruit de ui Doe de worst samen met het ontbijtspek in de pan Bak ongeveer 5 minuten Voeg nu de groente en de aardappeltjes toe Roerbak ongeveer 5 minuten op hoog vuur Doe nu de verse kruiden erbij, peper en zout naar smaak en het bekertje slagroom. Laat vervolgens 20 minuten sudderen met deksel op laag vuur (tussendoor even controleren wanneer de groente gaar is) als je ziet dat het droog aan het worden is, beetje water of nog beter, scheutje witte wijn erbij. Als alles gaar is afmaken met de Parmezaanse kaas eroverheen.  Opdienen met een frisse salade erbij. Eet smakelijk!  Wijntip Drink dit eenpansgerecht met een heerlijke rode huiswijn van Henri Bloem
Lees meer

Nieuwsbrief zomer 2021

do 1 juli 2021
Henri Bloem
Eindelijk is het zomer! Het is weer de tijd van heerlijk lang buiten tafelen. Daar hoort uiteraard een bijpassende wijn bij. Kiest u voor een vrolijke rosé, voor fris rood, of juist knisperend wit, wij hebben het allemaal voor u. Kom langs in een van onze winkels, of bestel uw keuze online. Château Pigoudet – Duitse kennis voor wijnen met Franse Flair De wijnen van Château Pigoudet vertellen zelf het bijzondere verhaal van hoe een Duitse familie in de Franse Provence fantastische rosés maakt. En dat al twee generaties lang. De familie Rabe spaart al jaren kosten noch moeite om rosé van topkwaliteit te maken. Dat proef je terug in de wijn. Uiteraard speelt ook de herkomst van de wijn een grote rol. Het domein is ideaal gelegen. Het ligt heerlijk beschut voor de Mistral, tussen twee bergen op 400 meter hoogte. Van de toegestane druivensoorten, te weten grenache en cinsault, worden zeer elegante wijnen gemaakt waar je absoluut nóg een glas van wilt.  Château Pigoudet Aix en Provence Première Rosé Met deze wijn in het glas waan je je spontaan op vakantie. Het is een ultieme zomerrosé want hij is fris, licht en elegant. Wijnmaker Ivan Kougazian gaf de wijn wat meer pit en karakter door de toevoeging van syrah en cabernet sauvignon. Samen met de ‘gewone’ Provençaalse druivensoorten grenache en cinsault is het een optelsom van rijp fruit zoals perzik, honing en meloen, met watlychee en fris citrusfruit. En natuurlijk zo’n toetsje zon. Bestel je Pigoudet Première rosé hier >>>  Château Pigoudet, Aix en Provence Cuvée Classic Licht van kleur, maar zeker niet van smaak. De druiven voor deze rosé haalden het beste uit de zeven dagen lange ‘lie-rijping’. Je krijgt dan een volle, complexe en kruidige, maar toch frisse wijn. Qua smaak is het een prachtige combinatie van verfijnde aroma’s van kersenbloesem, stokroos, limoenschil en voorjaarsfruit. Een wijn met genoeg kracht om indruk te maken aan tafel. De Provence op z’n best! Bestel je Pigoudet Classic rosé hier >>> Even Voorstellen Ivo en Campbell Riemens zijn de trotse nieuwe eigenaren van Henri Bloem Bloemendaal, die dit jaar 30 jaar bestaat en inmiddels is uitgegroeid tot een begrip in de hele regio. Uiteraard zullen ze dit samen met de klanten gaan vieren. Campbell is grootgebracht op een wijngaard in Californië en heeft haar gastronomische opleiding gevolgd bij Le Cordon Bleu in Parijs. Ivo heeft internationaal zijn sporen verdiend in de wijnwereld en samen met hun vier kinderen wonen ze in Bloemendaal. Ivo, Campbell en hun team zijn het toonbeeld van gastvrijheid in Bloemendaal. Het adviseren van mooie wijn- en spijscombinaties kunt u rustig aan hen overlaten. Welkom bij Henri Bloem Bloemendaal.  Pigoudet Classic Deze elegante rosé heeft onze harten gestolen. Ogen dicht en je waant je op een zwoele avond in de Provence. Pure finesse en straalt in je glas. Bestel je Pigoudet Classic rosé hier >>> Santa Duc Quatre Terres Onze passie voor wijn vinden wij terug in deze Quatre Terre van Santa Duc deze mag bij ons thuis dan ook nooit ontbreken. Een zomeravond met vrienden, BBQ aan en Quatre Terre open: altijd een perfecte  combinatie. Bestel je Santa Duc Quatre Terres  hier >>> San Leonardo Vette Wij houden van Trentino waar de dagen warm en de nachten koel zijn. Ideale omstandigheden voor deze indrukwekkende sauvignon. Zodra de kurk uit de fles komt ruik je gelijk het prachtige bouqet, heel expressief en verfrissend. Een wijn om vrolijk van te worden. Bestel je San Leonardo sauvignon blanc hier >>> Waterford Estate - feelgood wijnen met een hoog zomergehalte Er zijn van die plekken op aarde waar al het fijne uit het leven samenkomt. Zo’n plek is het Waterford Estate in Stellenbosch, Zuid-Afrika. In dit prachtig gelegen wijndomein weet men te genieten van het zonnige klimaat, de paradijselijke omgeving, de relaxte manier van leven en natuurlijk de mooie wijn. Pure zonne-energie, dat is wat de wijnen uit de Blaauwklippen Vallei kenmerkt. Ze delen dit graag met ons. Deze feelgoodvibe is te proeven in de bijzondere range wijnen die wij selecteerden op het hoge zomergehalte. Maar ook op de bijzondere combinatie van Europese elegantie en dat typische Zuid-Afrikaanse karakter. Waterford Pecan Stream Chenin Blanc De van oorsprong Franse chenin blanc is een van de belangrijkste druiven voor Kevin Arnold, de grondlegger van Waterford Estate. Geen wonder, want het klimaat hier is perfect om van deze druif bijzonder mooie wijnen te maken. Een beetje houtrijping, een snufje viognier, veel tijd en aandacht creëerden samen een wijn die ook na de zomer zorgt voor een sensatie aan tafel. Uitbundig van smaak en met een prachtige balans. Gun deze wijn een groot glas en hij beloont je met intense abrikozen- en perzikaroma’s, romige vanilletonen en zo’n fluweelzacht zuurtje. Bestel je Waterford Pecan Stream Chenin Blanc hier >>> Waterford Pecan Stream Sauvignon Blanc Hello sunshine.. dit is nou een echte sappige Sauvignon Blanc met de juiste dosis van alle karakteristieke aroma’s: limoen, peer, groene appel, kruisbes en een fijne minerale ondertoon. Typisch een geval van het juiste terroir: de kalk en leisteenbodem, de vergisting op stalen tanks en het effect van de rijping op de droesem van zes maanden. Kortom, een frisse wijn, maar met een pittig karakter. Eerst is hij fijn bij de borrel, maar hij kan daarna moeiteloos door naar het diner. Bestel je Waterford Pecan Stream Sauvignon Blanc hier >>> Waterford Pecan Stream Pebble Hill 2017/19 Het beste van vineus Europa in één glas, Pecan Stream Pebble Hill. Een unieke wijn gemaakt van befaamde Franse, Italiaanse en Spaanse druiven. Ze werden zorgvuldig geblend en rijpten deels op kleine houten vaten. Het resultaat: een complexe wijn met heel veel smaak, ook in de lange afdronk. Kers, pruim, met een schepje mooi versmolten hout en garrigue, die lekkere Zuid-Franse kruidigheid. Het is een fijne rijpe wijn, met van die mooie tertiaire smaken als leer en tabak. Een typische wijn voor bij een goed stuk vlees, die de toch al zachte tannines nog verder doen smelten op je tong. Bestel je Waterford Pecan Stream Pebble Hill hier >>> Waterford Estate Chardonnay 2018 Hij is goudgeel, voluptueus en heeft een fijne crèmige structuur. Je proeft en ruikt perzikgelei met vanille, gekonfijte limoen en mandarijn. Maar ook kokos en specerijen. Je komt het allemaal tegen in deze chardonnay van statuur. Neem er de tijd voor, want de afdronk is indrukwekkend. Dit is echt een van de paradepaardjes van het domein. Koop er meteen een doosje van, want dit is een wijn die alsmaar mooier wordt bij het ouderen. Bestel je Waterford Estate Chardonnay hier >>> Waterford Kevin Arnold Shiraz 2016 Houtrijping is bij een shiraz een aanrader. De wijn wordt er zachter en mooier van. De smaak wordt door het soort hout en de leeftijd van het vat beïnvloed. In dit geval krijgt de wijn er een accent van florale aroma’s van, gecombineerd met een fijn pepertje. Maar ook die hint van kruidnagel, laurierdrop en leer. Kortom een fijne wijn met een medium body en veel smaak, subtiele kracht en zachte tannines. Een indrukwekkend lekkere wijn met een mega-lange afdronk. Leuk detail, de wijn is genoemd naar een van de ‘Waterford’ zonen, Kevin Arnold in dit geval. Bestel je Waterford Kevin Arnold Shiraz hier >>> Cantine Buglioni - Maker van Valpolicella klassiekers met een twist Een van de meest succesvolle Italiaanse wijngebieden is de Veneto. De Valpolicella, met zijn drie bijzondere-classico, ripasso en amarone-varianten, is een van de pijlers van dit succes. En terecht, want deze wijnen zijn zeer de moeite waard. Zeker als ze gemaakt worden door een inventieve wijnmaker als Mariano Buglioni. Hij experimenteert vrolijk door op het thema ripasso en amarone, en maakt er een aparte versie naast. Zijn wijnen hebben originele en opmerkelijke namen, geïnspireerd op al die zaken waar je mee te maken krijgt als Italiaanse wijnboer. Cantine Buglioni Valpolicella Classico Superiore L’Imperfetto 2018 L’Imperfetto betekent de onvoltooid verleden tijd. In dit geval krijg je wijn uit het beste van twee werelden. Hij is gedeeltelijk gemaakt van die iets lichtere zomerwijn, de ‘gewone Valpolicella, en gedeeltelijk van het sap van de ingedroogde druifjes die voor de Valpolicella Amarone bedoeld zijn. Speels en fris gaat dus samen met geconcentreerd en intens in de blend en samen rijpen ze nog even door op hout. De uiteindelijke wijn is levendig, kloek en vol met donzige tannines. Qua smaak gaat het om rijp rood én zwart fruit, en zo’n achterliggend fris zuurtje. Koel hem iets terug en het is een perfecte zomer-lunch-wijn. Bestel je Buglioni Classico Superiore L’Imperfetto hier >>> Cantine Buglioni Veronese I.G.T. Il Disperato 2020 Helemaal wanhopig (disperato) wordt Mariano Buglioni van alle wetten en voorschriften in zijn land. Maar hij gaat toch zijn eigen gang en maakt een frisse witte wijn in een gebied waarin de voorgeschreven kleur rood is. Dat het dan geen DOC meer is, dat geeft niets. Want liefhebbers van betere wijn herkennen de kwaliteit van deze IGT toch wel. Gemaakt van 100% garganega en een absolute must als zomerwijn. Expressief, frisdroog, met zo’n zalig amandelbittertje. Een melange van divers tropisch fruit, maar ook groene appel. Bedenk de hangmat en de zonnehoed erbij en je hoeft de grens écht niet over voor een dosis zomergeluk. Bestel je Buglioni Verones Disperato hier >>> Celler de Çapcanes - Innovatief wijnmaken op duurzame wijze Ooit van het wijngebied Montsant gehoord? En van Priorat? Die laatste ken je waarschijnlijk wel, maar onthoud vooral ook de eerste. Want deze DO (Denominación de Origen, de Spaanse AOC) is zo goed bezig, dat ze binnenkort minstens net zo beroemd zijn. Innovatief wijnmaken op duurzame wijze Voorlopers van dit succes zijn de wijnboeren van de coöperatie Celler de Capçanes uit Montsant. Eerst keken ze op naar hun buren, nu zijn ze trots op hun eigen terroir. Het is een woest landschap met bush vines wijngaarden op ruige hellingen. Dankzij hun harde werk hebben hun wijnen de potentie om de successen van het nabijgelegen Priorat minstens te evenaren. Ook wij van Henri Bloem hebben dit gemerkt, en zijn blij om deze wijnen onder de aandacht te kunnen brengen. Montsant Sense Cap Tinto 2020 Sense cap, betekend letterlijk ‘zonder hoofd’. Maar deze wijn heeft wel degelijk kop en staart. En over de hele lengte hiervan is het genieten van een volle soepele wijn met véél fruit. Een hele mand vol met kersen, bramen en rode bessen. En dat bosje kruiden. Serveer hem vooral tijdens zomerse dagen niet warmer dan 16 graden om er optimaal van te genieten. Bestel je Montsant Sense Cap Tinto hier >>> Montsant Sense Cap Blanco 2020 Bij een blend worden de verschillende druivensoorten vaak apart gevinifieerd. Bij deze wijn gingen de garnacha blanca en de macabeo samen in de RVS vergistingstank. Daarom is deze wijn geheel in balans. Eerst proef je kruidig en knisperend fris, maar dan laat het fruit van peer, perzik, mango en banaan zich gelden. Met daarna een bloemige en fruitige afdronk. Een zomerse Spaanse wervelwind in je glas, compleet met klepperende castagnetten. Bestel je Montsant Sense Cap Blanco hier >>> Proefpakket zomer We hebben deze zomer zoveel lekkere wijnen geselecteerd, die wil je vast allemaal proeven. Dat kan met dit prachtige proefpakket. Laat de zomer maar beginnen! Bestel je zomerse Henri Bloem  proefpakket wijn hier >>>   Alle informatie van deze zomerfolder lezen, download hier het hele pdf bestand >>>      
Lees meer

Wijnstokken, vorst en klimaatverandering

vr 23 april 2021
Henri Bloem
De wijnstok is aangepast aan een gematigd klimaat en is goed bestand tegen vorst (-15°C) in de winter wanneer hij in rust is. Zodra de knoppen opengaan, zijn de groene delen van de wijnstok erg gevoelig voor vorst. Vanaf -2°C kristalliseert het water in de plant, waardoor de cellen breken en de scheut verwelkt. De onontwikkelde knoppen groeien dan, maar ze produceren over het algemeen weinig druiven. De vorst op de wijnstok is niet uniform, het kan zijn dat alle knoppen bevroren zijn of een gedeelte. Soms is alleen de kop van de scheut bevroren; helaas is het dit deel waar de toekomstige druiventrossen zich bevinden. Met de klimaatverandering geven de mildere winters de voorkeur aan een eerdere knopbreuk, en een eerdere groei. De vorstperiodes in april hebben daardoor veel meer impact op de wijnstokken dan voorheen. Verschillende technieken worden toegepast om zich aan deze verandering aan te passen, op korte termijn de inzet van antivorstsystemen zoals rook (met kaarsen, kachels of strobalen), het mengen van luchtmassa's (met vaste en mobiele antivriestorens, helikopter over vliegen in de vroege ochtend), evenals sproeien of het gebruik van verwarmingskabels. Ook wijnbouw technische methoden worden aangepast, bijvoorbeeld zeer laat snoeien of een tweede snoei van de stok na de vorst. Op de lange termijn kan de wijngaard evolueren met laat bloeiende druivenrassen of met vruchtdragende secundaire knoppen. Soms zal de keuze van de wijnbouwer tegenstrijdig zijn tussen een willekeurig risico en een terugkerende kans, zoals het planten op een stuk grond dat niet erg vorst gevoelig is op de hoger gelegen gronden of op een productiever stuk grond in de dalen .    Bron: Harald Constant  
Lees meer

Wijnhuis in the picture Santa Duc

ma 12 april 2021
Henri Bloem
Aan de voet van de Dentelles de Montmirail bergen in de Vaucluse in Zuid-Frankrijk ligt Domaine Santa Duc van de familie Gras. De natuurlijke schoonheid van dit gebied is de dagelijkse bron van creatieve inspiratie voor de wijnmakers van dit wijndomein. Het Domaine wordt dan ook gezien als één van de supersterren van Gigondas wijn. 5e en 6e generatie wijnbouwers Inmiddels worden de wijngaarden bewerkt door de 5e en 6e generatie van de Gras familie. Deze wijnmakers hebben er mede aan bijgedragen om Gigondas op de kaart te zetten. De jarenlange expertise en ervaring stelt de Yves en Benjamin Gras in staat om te werken met de factoren die essentieel zijn voor het maken van goede wijnen. Dat betekent balans, elegantie, puurheid en diepte, wat je dan ook terugvindt in de wijnen. Gigondas staat natuurlijk bekend om de karakteristieke rode wijnen voornamelijk gemaakt van Grenache, Mourvèdre en Cinsault.  De familie Gras zet zich in om het beste uit deze nobele druiven te halen Volgens Robert Parker combineert Santa Duc de spierkracht en de rijkdom van een klassieke Gigondas met een mate van elegantie en zuiverheid die veel wijnen van deze appellatie vaak missen. Terroir De wijngaarden van Domaine Santa Duc zijn verdeeld over twee verschillende types terroir. Aan de ene kant is dat een ondergrond van kalk en mergel. Aan de andere kant zandgrond die rijk is aan rode klei en grof grind. De combinatie van deze contrasterende bodems brengt zeer evenwichtige wijnen voort. De meest historische wijngaarden liggen in Les Hautes Garriques lieu-dit op het grote plateau van Gigondas en hebben een iconische status. Wijnen die hier vandaan komen hebben een onmiddellijk herkenbare smaak van het terroir van Gigondas. Je herkent de duidelijke mineraliteit van de steenachtige bodems. Begin jaren negentig is er een start gemaakt met het renoveren en verfraaien van een vergeten Clos (ommuurde wijngaard), Clos Derrière Vieille, prachtig gelegen in het dorp Gigondas. Hier komt de icoonwijn van het domaine vandaan. Bevlogen wijnmakers Het is dankzij deze bevlogen Franse familie van wijnmakers, allen geboren aan de voet van de Dentelles de Montmirail heuvels, dat Henri Bloem deze prachtige wijnen in het assortiment mag hebben. En dat is weer een groot voordeel voor u.   Koop de wijnen van Domaine Santa Duc hier:                       Santa Duc Les Plans          Santa Duc Cötes du Rhône Quatre Terres  Santa Duc Gigondas              Santa Duc Gigondas Haut Garrique                    
Lees meer

Nieuwsbrief april 2021

do 1 april 2021
Henri Bloem
Heeft u ook zo genoten van het weer eind maart? Helaas begint april weer iets kouder, maar wij van Henri Bloem hopen dat dit de voorbode is van een prachtige lente. In onze nieuwsbrief april 2021 nemen we u weer figuurlijk mee naar een bijzonder wijnhuis uit Oostenrijk, bubbelen we door naar een mooie paas prosecco, knallen we met rosés uit de Provence, genieten we van klasse wijnen uit Piëmonte en sluiten we af met het proefpakket. Veel leesplezier…..   Weingut Gerhard Markowitsch - Uitzonderlijk talent uit Carnuntum. Op elk vakgebied heb je uitzonderlijke talenten. In de categorie Oostenrijkse wijnboeren is dat Gerhard Markowitsch. Hij is een van die mensen die in staat is om van al zijn wijnen iets bijzonders te maken. Wat zeker bijdraagt aan zijn succes is de locatie; Carnuntum, gelegen tussen de Donau en de Neusiedlersee. Dankzij de bijzondere ligging is dit een van de droogste plekken in Oostenrijk. Hét optimale terroir voor o.a. de grüner veltliner. Gerhard weet als geen ander de bijzondere en uitgesproken karaktertrekken van deze Oostenrijkse lievelingsdruif in de fles te krijgen. Markowitsch Carnuntum Cuvée 2019 De druiven in deze blend zijn typische ‘cool climate’ druiven. Ze floreren in een wat frisser klimaat. Hiervan worden geen dikke alcoholischewijnen gemaakt, maar elegante beauty’s die verrukkelijk zijn tijdens een voorjaarslunch. Je proeft rijpe zwarte kersen, frambozen, bramen, specerijen en een licht geroosterde smaak in de afdronk.  Markowitsch Carnuntum Cuvée bestel je hier >>> Markowitsch Grüner Veltliner 2020 Een typische ‘mag ik nog een glas’ aperitiefwijn: levendig, fris en verfijnd. Bij elke slok ervaar je friszure appel, honingmeloen, iets kruidigs en dat kenmerkende witte pepertje.  Markowitsch Grüner Veltliner bestel je hier >>> Soligo Prosecco, een perfecte paasbrunchbegeleider. De paasbrunch wordt alles behalve saai als je er een bubbel bij schenkt. Het liefst eentje met wat minder alcohol, zodat je later geen behoefte hebt aan een middagdutje. Een Prosecco is dan een hele goeie optie. Bij Cantina Colli del Soligo zijn ze meesters in het maken van dit soort bruiswijnen vol swingende energie. Dit doen ze in het originele Valdobbiadene gebied, op een hoogte van ± 350 meter op vulkanische bodem. En uiteraard gemaakt van de voorgeschreven glera druif, dus kwaliteit is gegarandeerd.  Soligo Prosecco Col de Mez Brut Vlinderlichte (11% alc.), vriendelijke brunchwijn met een aangenaam fijne bubbel die over je tong danst. Een feestje in je glas vol aroma’s van frisfruitige groene appel, lychee  en rijpe perzik.  Soligo Prosecco bestel je hier >>> Domaine Montrose Makers van dé ultieme Provençaalse rosé uit de Languedoc. Het is een soort ritueel, net als het eten van asperges. Als de lente aanbreekt, gaan we weer aan de rosé. Zo’n glas vol voorjaarsbelofte markeert het einde van het koude winterseizoen. Zeker als hij afkomstig is van Domaine Montrose uit de Languedoc, want Bernard en zoon Olivier Coste weten als geen ander hoe ze een ultieme rosé met Provençaalse allure kunnen maken. Geen wonder als je ziet hoe het schitterende domein gelegen is. Dicht bij de Mediterrane kust, tussen Montpellier en Béziers, profiteren de wijnranken van de allerbeste condities voor wijnen boordevol drinkplezier.  Domaine Montrose Rosé Delicaat pips-zalmroze gekleurde rosé met meer power dan zijn uiterlijk doet vermoeden. Een verrukkelijk frisse, levendige en minerale wijn, die óók de rest van het jaar zeer smakelijk is. Met een intens smaakpalet van bessen, een beetje perzik plus wat kruidigheid, is hij gastronomisch prima inzetbaar.  Montrose rosé bestel je hier >>> Domaine Montrose Chardonnay Ben je op zoek naar een chardonnay die prachtig op z’n fruit gemaakt is? Zo’n pure chardonnay die mineraal en kruidig is, met hints van mango, een schijfje ananas en wat appel? Ga dan voor deze heerlijk frisse dorstlesser, die nog lang nazindert in je mond. Behalve alle eerder genoemde kwaliteiten is deze wijn ook nog zéér betaalbaar.  Montrose chardonnay bestel je hier >>> Domaine Montrose Prestige Rosé 2020 Mooie zalmroze kleur. Complexe neus van rijp citrusfruit, mandarijn en kruiden. Volle en intense smaak, maar zeker elegant en delicaat. Lange afdronk met heerlijk zacht fruit.  Montrose Prestige rosé bestel je hier >>> Domaine Montrose 1701 Rosé 2020 De 1701 is het paradepaardje van de familie Coste. Met deze uitzonderlijke cuvée laten ze zien al generaties lang, sinds 1701, de mooiste en zuiverste wijnen te kunnen maken. De verschillende druiven worden apart gevinifieerd en later samengevoegd. Een deel rijpt op roestvrijstalen tanks, een deel op eikenhout gedurende vijf maanden.  Montrose 1701 rosé bestel je hier >>> Il Falchetto Bijzondere wijnen van autochtone druivenrassen. Heb je het over de Piëmont, dan gaat het vaak over rode wijnklassiekers. Toch komen er ook bijzondere witte wijnen vandaan. Ze worden gemaakt van redelijk onbekende druivensoorten, bijvoorbeeld de arneis. De gebroeders Forno van Il Falchetto, een van de betere wijnhuizen in de Piëmont, weten wel raad met deze typische Noord-Italiaanse druivensoort. Hij lijkt in niets op de meer populaire en bekendere druivensoorten als chardonnay en sauvigon blanc. Keertje proberen? Il Falchetto Barbera d’Asti Lurëi 2018 Barbera, deze druif staat nog altijd qua reputatie in de schaduw van die andere cultdruif uit de Langhe, de nebbiolo. Maar ondertussen worden hier wel de meer drinkbare én betaalbare wijnen van gemaakt. Het zijn wijnen die ook dat eigenzinnige Piëmont smaakaccent hebben. Geen wijntje voor op het terras, maar wel een uitstekende begeleider van al het gastronomische lekkers dat deze streek te bieden heeft. Intense wijn met stoer zwart fruit, een accent van kers en kruiden. Verassend zijn de zachte tannines en de mooie pure smaak, wellicht ook door de rijping op Sloveens eiken.  Il Falchetto Barbera d'Asti Lurëi bestel je hier >>> Il Falchetto Langhe Arneis 2020 Verbreed je wijnsmaak met deze minerale en frisse wijn. Anijs en munt proef je naast het iets ingedroogde appeltje, de rijpe peer en de zomerse perzik. Lekker lange gulle afdronk, die smaakt naar meer. Il Falchetto Langhe Arneis bestel je hier >>> Het Henri Bloem april 2021 proefpakket Zoals u van Henri Bloem gewend bent stellen we voor elke maand een mooie nieuwsbrief samen, dan kan het proefpakket niet ontbreken!   het proefpakket april 2021 bestel je hier >>>   Download hier het PDF bestand van de Henri Bloem nieuwsbrief april 2021  
Lees meer

Nieuwsbrief maart 2021

ma 1 maart 2021
Henri Bloem
Maak kennis met een wereld aan wijn in de nieuwste editie van de Henri Bloem nieuwsbrief van maart.  Henri Bloem laat u weer proeven, beleven en genieten van het mooie en complete assortiment wijnen die we de maand maart gunstig hebben geprijsd.    Coto de Hayas - van lekkere borrelwijn tot complexe bewaarwijn Bij Coto de Hayas is de stelregel: het beste wat het land ons geeft en het mooiste wat onze wijnmakers daarvan maken, dat zijn onze wijnen! En wij proeven dat zeker terug, daarom zijn we ook zo enthousiast over deze wijnproducent. De basis voor het maken van wijn in deze regio, Campo de Borja, is de aanplant van wijngaarden door de Orde der Cisterciënzers. Reeds in de 12e eeuw werd dit gebied rond Zaragoza al bewerkt voor wijnbouw. Vandaag de dag maken ze bij Coto de Hayas een complete serie wijnen variërend van fruitig jong tot langer gelagerde wijnen zoals Crianza en Reserva. Dus van lekkere borrelwijn tot complexere wijnen die langer mee kunnen.   Coto de Hayas Verdejo 2020 Verdejo is een authentiek Spaans druivenras met een bijzonder uiterlijk. Daaraan verleent het druivenras ook haar naam. De kleur is namelijk fel groen, dus ‘verde’ in het Spaans. Maar behalve dat de druif er mooi uit ziet, blinkt hij ook uit in geur en smaak. Denk aan aromatische frisheid,  gecombineerd met elementen van citrus, tropisch fruit, bloemen en groene kruiden. Tel daar een frisse sappige en expressieve smaak bij op en je hebt een wijn met een heel eigen karakter. Een aanrader voor het aperitief, zeker als de zon weer meer gaat schijnen. Bestel hier Verdejo van Coto de Hayas >>>   Coto de Hayas - Centenaria 2018 Garnacha is een echte mediterrane druif, verslaafd aan warmte en zonneschijn. Niet voor niets was het al het meest aangeplante ras door de hierboven genoemde monniken in de 12e eeuw! En de warmte komt terug in de wijn. Kenmerkend is een vol fruitige smaak waarin bramen, kers, kirsch, koffie, cacao, vijgen en wat peper te ontdekken zijn. Het mooie van deze wijn is dat de wijngaarden zeer oud zijn. Dit zorgt voor een zeer lage opbrengst en juist daardoor zijn de druiven enorm geconcentreerd. Daarna rijpt de wijn op nieuwe vaten van Frans eikenhout voor nog meer diepgang. Kortom: een fijne en intense wijn met een gelaagdheid in kleur en smaak die nu lekker is, maar ook nog een paar jaar weggelegd kan worden.   Bestel hier Coto de Hayas Centenaria >>>   Domaine Bousquet Zonnige wijnen van een constante, hoge kwaliteit Ooit stond het gebied Côtes du Roussillon bekend als hofleverancier van simpele slobberwijnen. Van die budgetwijnen die best oké waren bij veel vrolijke aangelegenheden. Inmiddels zijn de wijnen uit dit zuidelijkste Franse wijngebied van een constante hoge kwaliteit. Gek genoeg komt dat door de moeilijke groeiomstandigheden aldaar. De dorre, arme bodem en een kurkdroge en zinderend hete omgeving zijn ideaal voor de groei en bloei van syrah, grenache en carignan. Want als een wijnstok het moeilijk heeft, geven zijn druiven mooi geconcentreerd sap. Bijzonder aan de wijnen uit dit gebied is de ‘garrigue’, dat typisch Zuid-Franse smaakaccent van een opwekkend vleugje tijm, rozemarijn en lavendel.   Domaine Bousquet Les Planes 2018 Zwart fruit gevat in een stevige body, warmte, een fijne volle kruidige smaak. Dit gecombineerd met een lange afdronk maken dat deze wijn tot een echte verwenwijn. Bestel hier Bousquet Les Planes >>>   Tenuta San Leonardo -Tempel van wijn & gezond verstand ‘Als je op zoek bent naar een geslaagde Italiaanse versie van een klassieke Bordeaux, als je houdt van de energie en flair van Italiaanse wijn en daarin de  perfectie zoekt van ervaren wijnmakers, dan ben je klaar voor een San Leonardo’. Dit soort uitspraken vind je in de internationale wijnpers. Ook Gambero Rosso, één van de meest vooraanstaande Italiaanse wijntijdschriften, is zeer te spreken over Tenuta San Leonardo. Volgens hen is het bedrijf ‘een kleine tempel van wijn en gezond verstand’. Het internationaal gerenommeerde Wine Spectator gaat zelfs nog een stapje verder en nam de ‘Vette’ op in de lijst met 100 beste wijnen van 2020. Ook wij hebben niets dan lof over dit wijnhuis, precies gelegen op de grens tussen Trentino en Veneto, in de Lagarina Vallei. Het continentale microklimaat met sterke temperatuurverschillen tussen dag en nacht, zorgt ervoor dat de druiven van San Leonardo optimaal kunnen rijpen en intens fruitige aroma’s ontwikkelen. Het resultaat: frisse witte en elegante rode wijnen waar San Leonardo zo beroemd om is.   Tenuta San Leonardo Vette Sauvignon Blanc 2019 Naast de rode Bordeaux druiven is ook de meest aangeplante witte druif uit Bordeaux hier te vinden: sauvignon blanc. Deze wijn is gepolijst met knisperdroge aroma’s van witte perzik, kruisbessen, grapefruit, zachte pepermunt, salie en hinten van brandnetel. De wijngaarden worden omringd door besneeuwde bergtoppen en daaraan dankt de wijn haar naam ‘Vette’. Bestel hier San Leonardo Vette Sauvignon Blanc >>>   Tenuta San Leonardo Terre di San Leonardo 2017 Dat ze in Noord-Italië een méér dan geslaagde versie maken van een Bordeauxblend, is te danken aan het terroir. Dan hebben we het over de gravel- en zandbodems, net dát beetje meer zonneschijn, het vakmanschap van oenoloog Carlo Ferrini en natuurlijk het top druiventrio van cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot. Dit alles geeft een ‘Bordeaux’ met Italiaanse souplesse. Zwarte bes en wat rood fruit, geroosterde rode paprika en het typische cederhout met een vleug vanille. Klasse!  Bestel hier Terre di San Leonardo >>>   Ook in ons assortiment Deze wijn heeft alles wat de Terre ook heeft, maar dan in de overtreffende trap. Meer verdieping, meer intensiteit, meer van alles wat je in je glas wilt. Ook dat is opgemerkt door de internationale wijnpers. Een aantal jaren op rij kreeg deze wijn bijzonder lovende kritieken. Vooral de jaargangen 2013 (iets frisser) 2014 (meer geconcentreerd door kleinere oogst) en 2015 (absoluut topjaar) zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Gelukkig wisten we hiervan een gelimiteerd aantal flessen voor u te reserveren.   Tenuta San Leonardo Villa Gresti 2014 | Tenuta San Leonardo San Leonardo 2014  |  Tenuta San Leonardo San Leonardo 2015   Cantine Dei het jongere broertje van de Vino Nobile di Montepulciano Toscane: een prachtige streek beroemd om zijn bijzondere cultuur en minstens zo fameus voor zijn wijnen. U kent ze vast, de klassiekers Brunello di Montalcino, Chianti en Vino Nobile di  ontepulciano. Die laatste is de regio waar Cantine Dei van de gelijknamige familie al sinds 1964 hun sangiovese wijnstokken met grote zorg cultiveert en grote successen boekt met de nobele wijn uit Montepulciano. Inmiddels heeft oprichter Alibrando het stokje doorgegeven aan kleindochter Maria Catharina en daarmee wordt de familietraditie voortgezet. Een vrouw met een duidelijke toekomstvisie.De druiven komen van verschillende percelen, worden biologisch geteeld en de productie van de wijnen is duurzaam.   Cantine Dei Rosso di Montepulciano 2019 Een leuke manier om deze klassieke wijnregio kennis te maken, is met een Rosso di Montepulciano. Dat is het jongere broertje van de Vino Nobile di Montepulciano. De wijn heeft drie maanden op vaten van Sloveens eikenhout gerijpt en wordt binnen twee jaar op de markt gebracht en is dan ook op dronk. Deze wijn van Dei is lekker sappig met frisse kers, opwekkende bitters en een aardse ondertoon. Een mooie kennismaking met de sangiovese uit deze regio. Bestel hier Cantine Dei Rosso di Montepulciano >>>   De Martino - Innovatief wijnmaken op duurzame wijze Je hebt bedrijven die meegaan met de tijd en je hebt bedrijven die de tijd ver vooruit zijn. De Martino is er één van de laatste categorie. Hun slogan ‘Reinventing Chili’ neemt dit, van origine Italiaanse, bedrijf heel serieus. Ze zijn één van de wijnbedrijven met de grootste aanplant biologische wijngaarden in Chili. Zij zoeken het hele land af naar oude wijngaarden die ze nieuw leven in blazen en waar dan geweldige wijnen van komen. En ook in de wijnkelder experimenteren ze volop. Sommige van de wijnen rijpen in Tinajas, detraditionele Chileense aarden vaten in amforavorm.  Andere wijnen rijpen weer op nieuwe eiken vaten die zijn gemaakt van het hout van de rauli, de inheemse Chileense eikenboom. En dat draagt dus bij aan duurzaamheid en echt Chileens terroir. Een geweldig wijnhus dat hele mooie wijnen maakt!   De Martino Carmenère Legado Reserva 2019 Carmenère is het paradepaardje van de Chileense wijnbouw. Deze van origine Franse druif gedijt uitstekend in het voorspelbare warme klimaat van Chili. Bovendien heeft hij hier alle ruimte om zijn ware aard te laten zien in de monocepages (wijnen van één druivensoort). Zwart fruit, kers, pruim, tabak, zoethout, groene paprika en verse kruidnagel. Het zit er allemaal in. Je verveelt je geen moment met deze wijn. Aan de ene kant is hij fruitig en kruidig, zelfs een beetje peperig,maar toch ook zacht en rond. Bestel hier De Martino Carmenere Legado >>>   De Martino Chardonnay Legado Reserva 2018 Een subtiele chardonnay die smaakt naar sappige appel, zacht tropisch fruit, citrus frisheid en met een snuf mineraliteit. De wijn rijpt deels op grote oude houten vaten, daarom voert frisheid de boventoon. Bestel hier De Martino Chardonnay Legado >>>   Proefpakket maart Ook deze maand biedt Henri Bloem weer een uitstekende manier om te genieten van uiteenlopende wijnen: het proefpakket. Samengesteld door mensen die er verstand van hebben. Zo kunt u zonder keuzestress rustig kennismaken met een aantal wijnen. Eerlijke wijnen, complexe wijnen, frisse wijnen, krachtige wijnen, klassieke wijnen; een hele wereld aan wijn, slechts een muisklik verwijderd van uw glas. Bestel hier het Henri Bloem proefpakket maart 2021 >>>   DOWNLOAD HIER DE GEHELE BROCHURE IN PDF FORMAAT
Lees meer