Submenu

Blog

Duitsland, zoals u het nog nooit geproefd heeft!

di 7 juli 2020
Henri Bloem Arnhem
Duitsland als wijnland; het staat bij de gemiddelde Nederlander meestal niet in de top drie van bekende wijn producerende landen. Maakt onbekend ook hier onbemind, of is er sprake van een historisch gegroeid misverstand dat er alleen maar weeïge, halfzoete Moezeltjes vandaan komen? Daar willen we in deze blog graag voor eens en voor altijd een einde aan maken. Want wat een topwijnen komen er vandaan: spannende, mineralige Rieslings, geweldige, karaktervolle Silvaners, maar ook de rode wijnen winnen met het jaar terrein en verdienen het zeker om onder de aandacht gebracht te worden.  We nemen u mee naar drie van ’s lands meest interessante wijngebieden, waar we in de loop der jaren heel goede contacten hebben opgebouwd met een aantal toonaangevende wijnboeren, gepassioneerde mensen, die zich met hart en ziel hebben ingezet om het uiterste te halen uit wat hun wijngaarden te bieden hebben. Met onvermoeibare gedrevenheid en geduld wordt jaar na jaar gestreefd om de oogst van het jaar daarvoor te overtreffen, niet in kwantiteit, maar puur kwalitatief. En dat dat heel vaak lukt bewijzen de vele prijzen en oorkondes die deze boeren in de loop der jaren bij elkaar hebben vergaard, bij één van hen heeft dat zelfs tot de titel “Winzer des Jahres” geleid. Met deze pareltjes in ons assortiment willen we u dus heel graag kennis laten maken. Weingut Rings  We starten in de Pfalz, het op een na grootste wijngebied van de dertien kwaliteitsgebieden die Duitsland rijk is. In het pittoreske plaatsje Freinsheim (één van de 130 wijndorpjes aldaar) maakten we in 2013 voor het eerst kennis met de wijnen van Weingut Rings. Twee broers, Andreas en Steffen, hadden net het stokje overgenomen van vader en wat meteen opviel was hun enorme internationale ervaring. Bij gerenommeerde wijnhuizen over de hele wereld hadden zij het vak geleerd. Was het tot die tijd een gezellig klein familiebedrijf, vanaf het moment dat de nieuwe generatie het voor het zeggen kreeg, werd ambitieus gewerkt aan het naar de top brengen van dit wijnhuis. En dat is ze in relatief korte tijd gelukt. Al vrij snel werden ze toegelaten tot het prestigieuze gezelschap van de VDP, de belangrijkste vereniging van topproducenten. Heel bewust hebben zij van zowel de Riesling als de “Burgunders” (zowel de Weiss-, de Grau- als de Spätburgunder) hun specialiteit gemaakt, maar ook hun Chardonnay geniet grote faam. Respect voor de natuur heeft er al vrij snel toe geleid dat het overgrote deel van hun wijnen het predicaat “biologisch” mag voeren. Hun wijnen zijn van een ongekende zuiverheid. Hier geen restzoet in de Riesling, maar knisperdroge wijnen met een enorme spanningsboog, die je ook terugvindt in de krachtige mineralige Grauburgunder, terwijl de rode Spätburgunders sappig fruit paren aan een lengte zoals je maar zelden tegenkomt. Bisschöfliches Weingut  Dan gaan we naar de Rheingau, het gebied dat door veel wijnkenners als het beste wijngebied wordt bestempeld. Hier speelt, de naam zegt het al, de Rijn een grote rol. Hij loopt hier min of meer van oost naar west, wat de wijngaarden een perfecte ligging t.o.v. de zon verschaft. Steile hellingen domineren het landschap, veel te steil om het land met machines te bewerken, dus de wijnbouw hier is enorm arbeidsintensief. Misschien wel het meest beroemde (en gefotografeerde) dorpje in de Rheingau is Rüdesheim (met zijn toeristische, maar o zo gezellige Drosselgasse). Hier is ook het Bischöfliches Weingut gevestigd, een wijnhuis waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 11e eeuw, waarin de leden van de kerk wijn kregen, als dank voor hun donatie. Dat kwaliteit toen niet de hoogste prioriteit had moge duidelijk zijn. Maar de wijngaarden behoorden tot de besten van de streek, dus de potentie was er toen al. Met de komst van Peter Perabo, die behalve bedrijfsleider ook wijnmaker was, heeft er een definitieve ommekeer plaatsgevonden: rendementen werden drastisch teruggebracht en de focus lag vanaf dat moment op het produceren van topwijnen, zonder daarvoor de hoofdprijs te berekenen. Door de lange historie staan rondom het domein veel oude wijnstokken aangeplant, die, in goede handen, borg staan voor wijnen van hoge kwaliteit. Bovendien rijpen zij nog altijd in de oude vatenkelder van het voormalig klooster uit de 17e eeuw. Als je bedenkt dat 80% van de Rheingau met Riesling is beplant, dan is het logisch dat ook hier deze druif, die wel “de Koning” wordt genoemd, de boventoon voert. Maar onderschat ook de Spätburgunder niet, een prachtige rode wijn met de elegantie die menig Bourgogne naar de kroon stijgt. Weingut Horst Sauer  Tot slot gaan we naar Franken, nog iets oostelijker gelegen dan de voorgaande gebieden. Hier treffen we een man die het karakter heeft van de druiven waar hij het liefst mee werkt: We hebben het over Horst Sauer en zijn favoriete druif, de Silvaner. In eerste instantie lijkt hij wat gereserveerd en zelfs een beetje terughoudend. Maar leer je hem beter kennen, dan ontdek je onverwachte kanten: een openheid en een absolute wil om het je naar de zin te maken. Tot zover de vergelijking. Horst is een uiterst bevlogen wijnmaker, die de natuur dankbaar is dat hij de kans krijgt om met zulke mooie druiven te werken van zo’n topwijngaard. Want dat is de Eschendorfer Lump, waar de meeste van zijn druiven groeien. Als een soort holle spiegel ligt deze wijngaard in een steile bergkom, waardoor de zon de hele dag op de druiven reflecteert, de ideale omstandigheden voor topwijnen. Het is dan ook zijn eer te na om er het beste resultaat mee te bereiken. Tegenwoordig doet hij dat samen met zijn dochter Sandra, die in de voetsporen van haar vader treedt en met respect voor de natuur de 18,5 ha. wijngaard bewerkt. Hoewel de Silvaner hier dus de belangrijkste druif is, doet ook hier de Riesling en de rariteit Blauer Silvaner het uitstekend. En dat allemaal gebotteld in de voor het gebied zo typerende Bocksbeutel, de platte fles (die in vrijwel geen enkele koeler past). Maar ja, Horst Sauer woont dan ook niet voor niets in de Bocksbeutelstrasse nr. 14.  Als u zichzelf, na al deze prachtig droge wijnen geproefd te hebben, eens wil trakteren op iets prachtig zoets, dan heeft Horst Sauer ook een schitterende Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en zelfs een Eiswein in het assortiment. Niet goedkoop, maar je bent een ervaring rijker, die je niet snel meer zal vergeten. Wil je de wijnen van deze prachtige Duitse wijnbedrijven eens proeven? De hele brochure kun je hier downloaden. Michel, Marja, Mariska en HarmWijnkoperij Henri Bloem ArnhemAmsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl/henri-bloem-arnhem   | 026-4455220 | Whatsapp (06) 21 81 61 29          
Lees meer

Nieuwsbrief juli 2020

wo 1 juli 2020
Henri Bloem
Het is alweer juli en zoals u gewend bent heeft Henri Bloem een nieuwe editie van de nieuwsbrief. Ga met ons mee naar de natuur en figuurlijk weer op reis. Veel leesplezier   Domaine Moulinier – Luisteren naar de natuur Vader Guy en zoon Stéphane Moulinier zijn vierde en vijfde generatie wijnmakers van het gelijknamige Domaine Moulinier. Guy leerde Stéphane al op jonge leeftijd dat de beste wijnen worden gemaakt door zo min mogelijk in te grijpen in de wijngaard. De druivenstok zoekt dan een natuurlijke staat van harmonie met natuur en klimaat, wat wijnen oplevert die typerend zijn voor hun plaats van herkomst. In het geval van Moulinier, in Saint-Chinian (Languedoc), zijn dat zonnige wijnen met veel concentratie en intensiteit.   Koop nu  Moulinier Le Rosé >>> Koop nu Moulinier Tradition Rouge >>>   Tintelend Itliaans – Cantina Colli del Soligo Col de Mez Cantina Colli del Soligo is een coöperatie in Valdobbiadene, midden in het hart van het oorspronkelijke herkomstgebied van Prosecco. De zeshonderd aangesloten wijnboeren streven samen naar het maken van de ideale prosecco: een bruisende, opwekkende zomerwijn met veel smaak en lichtvoetigheid. Met Col de Mez is dat alleraardigst gelukt. En deze vrolijke frizzante heeft slechts 11 procent alcohol, wat hem ideaal maakt voor in de picknickmand of bij de zondagsbrunch.  Frizzante & Spumante Prosecco kent twee varianten: ‘frizzante’ en ’spumante’. Een Prosecco frizzante heeft een druk van maximaal 3 bar. Hij schuimt niet zo hevig en heeft dus geen muselet (champagnesluiting) nodig. In de mond voelt hij tintelend aan. Een spumante heeft, net als champagne en cava, een druk van tussen de 3 en de 6 bar en bruist dus krachtiger. Koop nu Col de Mez Prosecco >>>   Chilenen op het wereld toneel Met maar liefst 347 wijngaarden is De Martino in bijna alle wijnbouwgebieden van Chili actief. Dit maakt het mogelijk om te mixen en te matchen: voor ieder druivenras worden de beste  0mstandigheden gezocht én gevonden. Het is dus weinig verrassend dat De Martino niet alleen in kwantitatief opzicht, maar ook kwalitatief gezien één van de meest vooraanstaande Chileense wijnproducenten is. De ‘347 Vineyards’ serie demonstreert de hoge, constante kwaliteit die bereikt kan worden met zo’n groot aantal wijngaarden tot de beschikking. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding… Breedste wijnland Chili is na Argentinië de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika. Het land heeft een vreemde geografische vorm: van noord naar zuid is het 4,270 kilometer lang en van oost naar west is het gemiddeld slechts 100 kilometer breed. Toch is de grootste variatie in klimaat en bodemsoorten te vinden op de oost-west oriëntatie, dus tussen de Stille Oceaan en het Andesgebergte. Een populaire grap onder Chileense wijnboeren is dat Chili niet lang, maar breed is. Koop nu De Martino 347 Sauvignon Blanc >>> Koop nu De Martino 347 Syrah >>> Koop nu de Martino Estate Chardonnay >>> Grote jongens In het topsegment van De Martino vinden we een aantal Single Vineyard-wijnen die ieder jaar weer hoge ogen gooien bij de internationale wijnpers. Zo zijn de ’SV’ Chardonnay, Carmenère en ‘Vigno’ (gemaakt van 65 jaar oude carignan-stokken) complexe, serieuze wijnen van statuur. Ze worden vernoemd naar de wijngaard waar ze vandaan komen, zijn gemaakt met gevoel voor het terroir en hebben een groot rijpingspotentieel. Bestel De Martino Vigno Old Vine Carignan 2016 (97 Parker punten) >>> Probeer ook eens De Martino Single Vineyard carmenère ‘Alto de Piedras’  2015  (94 Parker punten) >>> Vergeet ook niet De Martino Single Vineyard chardonnay ‘Tres Volcanes’ 2017  (92+ Parker punten) >>> De internationaal bekende wijnschrijver Robert Parker beloont deze wijnen jaarlijks met zeer hoge noteringen.   Domaine Montangeron – Sprookjesachtig In het oosten van Frankrijk, in een glooiend landschap, liggen tien dorpjes met dromerige namen als Saint-Amour en Fleurie. Het gebied is niet zo beroemd als de nabijgelegen Bourgogne, maar daardoor des te charmanter. De wijnboeren zijn er wars van pretentie en de wijnen zijn soms rustiek, maar vooral fruitig en levendig. Welkom in de Beaujolais! Bij Beaujolais denk je al snel aan de ‘En primeur’ wijnen die ieder jaar op de derde donderdag van november op de markt komen. En hoewel deze lichte rode wijnen deel uitmaken van een mooie traditie, moeten ze niet verward worden met de volle, intensere wijnen uit de tien ‘cru’s’ van de Beaujolais. Fleurie, verreweg de beroemdste, staat bekend als de Koningin van de streek, vanwege haar aromatische, fijnzinnige wijnen. Koop nu Domaine Montangeron Fleurie Grand Pré >>>   Ottella - Excentriek en stijlvol Bij Cantina Ottella doen ze het net even anders. Oké, ze maken er heerlijke Luganawijnen die typerend zijn voor deze streek ten zuiden van het Gardameer. Maar daarnaast doen ze iets unieks: ze maken blends die bestaan deels uit de lokale druivenrassen trebbiano di lugana (wit) en corvina veronese (rood, bekend van de Amarone), en deels uit de bekende Franse chardonnay, merlot en cabernet sauvignon. Het resultaat? Excentrieke, stijlvolle wijnen met hier een daar een vleug van herkenning. Ottella maakt haar wijnen met grote zorg: de druiven worden met de hand geplukt en onder gecontroleerde temperatuur vergist, wat de frisheid en het karakter van het eindproduct ten goede komt. Koop nu Ottella Nasomatto >>> Koop nu Ottella Gemei >>>   Download hier de volledige brochure >>>
Lees meer

Creatief met Corona: eerste online wijnproeverij van Henri Bloem Arnhem.

zo 17 mei 2020
Henri Bloem Arnhem
Wat doe je als je niet samen kunt zijn en toch wijn wilt kunnen laten proeven? Je organiseert de eerste online voorjaarsproeverij voor je klanten. In plaats van met een grote boot de Rijn op te gaan wat we oorspronkelijk gepland hadden en door Corona niet mogelijk was, gingen we online. Maar hoe? We selecteerden 20 heerlijke wijnen uit ons assortiment. Bestelden 1000 50ml flesjes en desinfecteerden die in de oven. Vulden handmatig alle 1000 flesjes. Voorzagen alle flesjes van een etiketje. Bezorgden of verzonden die naar 51 enthousiaste medeproevers. Op zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 mei planden we via Zoom een online meeting, waaraan uiteindelijk in totaal ca. 30 klanten met partners of vrienden deelnamen. Best spannend, want het was voor ons een geheel nieuwe manier om met elkaar te communiceren en samen wijn te proeven. We kregen leuke berichten van mensen die voor hun computer klaar zaten om deel te nemen. Aan het eind hadden we voor iedereen nog een leuke verrassing, want vanuit Piemonte, Italië kwam Giorgio Forno van het gerenommeerde wijnhuis Il Falchetto erbij en samen met hem proefden we de Barbera d'Asti Superiore Lurëi 2017. Wat een ongekende mogelijkheden biedt deze gekke Corona-tijd. De reacties waren heel positief, dus we zullen hier zeker mee doorgaan, zolang persoonlijk contact niet verstandig is. Maar er gaat toch niets boven een gezellige middag wijnproeven op een boot op de Rijn en we hopen van harte dat we dat volgend jaar weer kunnen doen. Wijnkoperij Henri Bloem ArnhemMichel, Marja, Mariska en HarmAmsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220  
Lees meer

Wat eet jij met Pasen?

do 9 april 2020
Henri Bloem Arnhem
Asperges met zalm uit de oven, hollandaise saus en een gepocheerd ei 1 kg asperges en een snufje zout500 gram zalm met huid aan 1 stukboter om schaal in te vettencitroen in schijfjespeper en zoutgrote hand zeekraal30 gram roombotervoor hollandaise saus: 100 gram roomboter1 grote eidooier of 2 kleintjestheelepel citroensap en theelepel water, snufje zoutvoor gepocheerd ei: superverse eieren (voor de zekerheid 1 extra als er eentje mislukt) Asperges: Schil ongeveer een kilo asperges rondom en snij het harde kontje eraf. Leg de geschilde asperges plat in een pan of als je een aspergepan hebt dan gebruik je die uiteraard maar anders volstaat een brede pan waar de asperges plat in kunnen liggen. Giet koud water op de asperges totdat deze net onder staan en voeg wat zout en suiker toe.Leg nu een schone theedoek op de asperges en druk een beetje aan zodat de asperges goed afgedekt zijn door de natte theedoek. Zet nu het vuur onder de pan aan en breng de asperges aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat doorkoken voor 1 minuutje. Zet dan het vuur uit en laat de asperges in het kookvocht afkoelen en schep ze daarna voorzichtig uit de pan met een schuimspaan. Als ze uitgelekt zijn leg je ze op je bord. Zalm uit de oven: Zalm uit de oven, voor 4 personen, ongeveer 500 gram, aan 1 stuk met huid er nog aan.  Oven voorverwarmen op 190 graden, ovenschaal invetten, bodem met citroenschijfjes bedekken, zalm er bovenop (met huidkant op de citroen), wat peper en zout en ongeveer 15 min in oven (nog beetje roze van binnen). (Geen zin om zelf de zalm klaar te maken? Bij de Zilte Zeemeermin in de Steenstraat hebben ze heerlijke huisgerookte zalm die hier ook fijn bij kan.) Hollandaise saus: Zo maak je hollandaisesaus in één minuut Deze hollandaisesaus maak je met behulp van een staafmixer in een minuutje. Helemaal foolproof. Yes, zo kan het ook! Smelt 100 gram boter in een pannetje totdat het helemaal gesmolten en goed heet is, maar niet bruin. Giet de gesmolten boter in een schenkkannetje (bijvoorbeeld een maatbeker met schenktuit).Doe 1 grote eidooier of 2 kleine eidooiers (op kamertemperatuur) in de hoge beker van je staafmixer.Voeg een theelepel water, wat citroensap (of azijn) en zout toe. Zet je staafmixer erin en zet hem aan.Vervolgens giet je, met de blender aan, super langzaam de gesmolten hete boter erbij, in een heel langzame straal. Niet te snel gieten! Langzaam zal de saus dikker worden.  Dit werkt overigens ook in een blender. Je hebt er dan wel eentje nodig die constant op lage snelheid ‘draait’, met een dekseltje waar je doorheen kunt gieten. Bron: Culy.nl Gepocheerd ei: Makkelijk een ei pocheren doe je zo: Breng een ruime pan water tegen de kook aan; er zijn nu kleine bubbeltjes te zien (géén grote!). Maak een draaikolk in het water, door met een lepel snelle, grote rondjes door de pan te draaien. Deze draaikolk zorgt ervoor dat het ei bij elkaar blijft. Breek het ei in het midden van de draaikolk. Wacht 3 tot 5 minuten: 3 minuten voor een zacht eitje, 5 minuten voor een hard eitje. Schep het ei uit het water met een schuimspaan en laat het op een stukje keukenpapier uitlekken.Klaar om op te eten!  Tips voor een perfect gepocheerd ei. Wil het toch nog niet helemaal lukken met het pocheren? Lees snel deze tips voor het perfecte gepocheerde ei.  Gebruik superverse eieren, dat is al de helft van het werk! Bij verse eieren zit het eiwit steviger om het eigeel en gaat pocheren duizend keer makkelijker. Zorg ervoor dat het water niet hard aan het koken is. Door het harde borrelen van het water is het nog moeilijker om het ei bij elkaar te houden. Een beetje smokkelen mag! Gebruik een stukje plasticfolie of een boterhamzakje als hulpmiddel. Besmeer het zakje/plastic met een beetje olijfolie en breek hier één ei in. Knoop het ei zo strak mogelijk dicht en laat het ei-bundeltje in het water zakken. Zo kan je gemakkelijk meerdere eieren tegelijk pocheren! Om het ei goed bij elkaar te houden, zou je ook een theezeefje kunnen gebruiken. Breek het ei in het theezeefje en laat deze langzaam in het water zakken. Zo krijg jij, met een klein beetje hulp, het perfecte gepocheerde ei. Opmaak: Voor de garnering en bite, handje zeekraal kort blancheren (2 min in kokend water) uit laten lekken in vergiet en paar minuten aanzetten met roomboter op laag vuur.  Serveren op een grote schaal, eerst asperges erop, zalmstuk er naast of bovenop, saus ruim er overheen gieten, afmaken met wat zeekraal. Iedereen apart op het bord het eitje erbij geven, die moet zo uit de pan op je bord.   Wij wensen u heel gezellige paasdagen! Michel, Marja, Mariska en HarmWijnkoperij Henri Bloem ArnhemAmsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220
Lees meer

De glimlach blijft, alleen moet hij een grotere afstand overbruggen.

wo 8 april 2020
Henri Bloem Utrecht
Gelukkig mag onze winkel in deze roerige tijden gewoon open blijven. Hieronder een korte uiteenzetting over hoe wij omgaan met het ‘nieuwe winkelen’ in deze coronaperiode en hoe u ons kunt helpen om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. We begrijpen natuurlijk dat u in deze periode, die u veelal thuis doorbrengt, graag een heerlijke fles wijn wilt blijven drinken. En wij willen die dolgraag blijven leveren. Dat doen we door tijdens onze reguliere openingstijden gewoon open te zijn en door (bijna) dagelijks gratis te bezorgen, danwel uw bestelling door PostNL te laten leveren. Wij en u houden ons aan de 1,5 meter afstand en er mogen maximaal 3 klanten tegelijk naar binnen. Om het risico van besmetting tot een minimum te beperken vragen wij u vriendelijk, om uw bestellingen door te bellen (030-2331142), te mailen of rechtstreeks via onze webshop te plaatsen. Uw bestelling afhalen blijft natuurlijk ook een optie.    Hoewel het volledig tegen onze principes van gastvrijheid en gezelligheid indruist, vragen wij u bij uw bezoek aan onze winkel daarom om alléén te komen. Wij verwachten dat u daar begrip voor zult hebben, evenals voor het feit dat de contactmomenten misschien wat korter zullen zijn dan u van ons gewend bent, dus: De glimlach blijft, alleen moet hij een grotere afstand overbruggen. Ons meest verse aanbod staat op onze website: Tot slot: we hopen natuurlijk van harte dat het Corona-virus u bespaard blijft, of dat het u in het ergste geval slechts in lichte mate treft, maar we hopen ook dat u de komende tijd gewoon uw vertrouwde wijn van Henri Bloem blijft drinken, en dat we er met elkaar het beste van maken om deze zeer ingrijpende crisis het hoofd te bieden. Dus kijk ook eens rond op onze website www.henribloem.nl en SHOP BEWUST, MAIL GERUST! Veel sterkte de komende tijd en maak het thuis dan maar extra gezellig! Met een hartelijke groet, Inno, Edwin, Joke en Pierre Wijnkoperij Henri Bloem Utrecht Adriaen van Ostadelaan 12 | 3583 AL UTRECHT | T: 030-2331142 utrecht@henribloem.nl | www.henribloem.nl   
Lees meer

Uit en thuis, thuis en toch uit: proefpakket Arnhemse Horeca!

ma 30 maart 2020
Henri Bloem Arnhem
  Nu de horeca vanwege het Corona-virus volledig op slot zit, hebben wij een wijnpakket samengesteld van onze populairste wijnen die u normaliter in de diverse Arnhemse horecagelegenheden kunt bestellen. Stuk voor stuk toppertjes, die u, als alles achter de rug is, zeker eens in de diverse zaken moet gaan proeven met een bijpassend gerecht of borrelplank.   Barley's - Coto de Hayas tinto Bomboca - Caves de Pegões Syrah Café Meijers - La Colombette Sauvignon Blanc Focus Eten en Drinken - Prechtl Grüner Veltliner Classic Grand Café Aan de Beek - Pascual Toso Malbec Hotel Haarhuis (Perron 5) - Coto de Hayas Verdejo La Cannette - Tempo al Vino Primitivo Lemon Grass (Oosterbeek) - Tempo al Vino Negroamaro Selection Pannekoekhuis Schaarsbergen - La Colombette Grenache rosé Restaurant De Tijd (Wolfheze) - Villa Fiore Pinot Grigio Urban Chef - Avaniel tempranillo Zilte Zeemeermin - Contini Pariglia   Om het horecagevoel thuis te beleven bieden wij u dit proefpakket aan van € 83,80 voor € 74,95. Sommige restaurants bieden deze dagen een afhaalservice, zodat u nu al van de heerlijke combinaties kunt genieten.   En ook dit proefpakket brengen we natuurlijk graag weer gratis bij u thuis, bestellen kan door een mail te sturen naar arnhem@henribloem.nl, want: Wijnkoperij Henri Bloem ArnhemMichel, Marja, Mariska en HarmAmsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220
Lees meer

Maatregelen Corona-crisis per 23 maart 2020

ma 23 maart 2020
Henri Bloem Arnhem
Beste wijnliefhebbers, Waarschijnlijk heeft ook u de persconferentie gezien met de aangescherpte maatregelen die de regering heeft afgekondigd. Ook voor onze winkel heeft dat de nodige consequenties, nl: Yes! We mogen gewoon openblijven; Maar we moeten ons aan de 1,5 m. afstand houden; Dus mogen er nog maar 3 personen tegelijk naar binnen.   Maar we begrijpen natuurlijk dat u in deze maanden, die u veelal thuis doorbrengt, graag een goed glas wijn wilt blijven drinken, en wij willen die wijn dolgraag blijven leveren dus met elkaar gaan we deze tijd goed doorkomen. Hoe? Door de hele week gewoon open te zijn; Door dagelijks gratis te bezorgen.   Om het risico van besmetting tot een minimum te beperken vragen wij u vriendelijk, maar dringend om uw bestellingen door te bellen (026-4455220), te appen (06-21816129) of te mailen (arnhem@henribloem.nl). We bezorgen bijna dagelijks in en om Arnhem, en brengen uw wijn in principe tot aan de voordeur. Op uitdrukkelijk verzoek zetten wij het ook in uw kelder, maar vragen u daarbij wel om de voorgeschreven afstand van 1,5 meter te respecteren. Woont u verder weg, dan is de verzending gratis, ongeacht het bedrag.   Toch gezellig zelf naar de winkel komen? Van harte welkom natuurlijk, maar ook daar moeten wij, in uw en ons belang, de afstand van 1,5 m. echt in acht nemen. Hoewel het volledig tegen onze principes van gastvrijheid en gezelligheid indruist, vragen we u daarom om alléén te komen. Wij verwachten dat u daar begrip voor zult hebben, evenals voor het feit dat de contactmomenten misschien wat korter zullen zijn dan u van ons gewend bent, dus: De glimlach blijft, alleen moet hij een grotere afstand overbruggen.   Onze openingstijden blijven ongewijzigd, waarbij opgemerkt dat de ochtenduren veelal wat rustiger zijn. Misschien iets om in gedachte te houden.   Helaas moeten we al onze geplande activiteiten, zoals cursussen, workshops en de voorjaarsproeverij tot nader order opschorten, en ook zal er op zaterdag even niets te proeven zijn, maar daar vinden we vast wel wat op. Zelfs onze kleinste gasten hebben het moeilijk, want de grabbelton is tijdelijk verdwenen.   Tot slot: we hopen natuurlijk van harte dat u bespaard blijft voor het Corona-virus of dat het u in het ergste geval slechts in lichte mate treft, maar we hopen ook dat u de komende maanden gewoon uw vertrouwde wijn van Henri Bloem blijft drinken, en dat we er met elkaar het beste van gaan maken om deze zeer ingrijpende crisis het hoofd te bieden.   Dus kijk ook eens rond op onze website www.henribloem.nl en SHOP BEWUST, MAIL GERUST!   Veel sterkte de komende tijd en maak het thuis dan maar extra gezellig! Met een hartelijke groet, Marja, Michel, Mariska en Harm   Wijnkoperij Henri Bloem ArnhemAmsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl/henri-bloem-arnhem   | 026-4455220 | Whatsapp (06) 21 81 61 29  
Lees meer