Ingrediënten:

300 gr. couscous

350 ml hete groentebouillon van een tablet

1 rode ui

1 komkommer

1 schaal tastytomtomaten

200 gr. feta

15 gr. verse dille

50 gr. kappertjes

4 el olijfolie

Bereiding:

Doe de couscous in een ruime kom en schenk de bouillon erbij. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 minuten staan.

Snij ondertussen de ui in halve ringen. Leg de ui 10 min. in een kom met water, zodat hij minder scherp wordt.

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in dunne plakjes.

Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaden. Verkruimel de Feta en snij de dille fijn.

Roer de couscous los met een vork. Giet de ui af en schep samen met de komkommer, tomaat, feta,dille, kappertjes en olie door de couscous. Breng op smaak met versgemalen peper.

Lekker met kruidige rundergehaktballetjes.

Tip: Om de couscous niet te vochtig te krijgen, is het goed om de komkommer, tomaat en ui droog te deppen.

Tip 2: Voor een iets pittiger variant kunt u 3 el fijngesneden jalapenopepers toevoegen.