Soms hebben klanten flessen wijn in de kelder liggen die ze niet (meer) drinken of waar ze om een andere reden vanaf willen. Dan kunnen ze contact met ons opnemen om deze wijnen in onze winkels te laten verkopen.

Zo heeft Henri Bloem Zwolle vorig jaar een hoop oude kelders opgekocht. 

 

Opgekochte flessen Sauternes

 

De opgekochte kelders van Zwolle: Sauternes!

Tussen deze kelderaankopen zat een aantal unieke Spaanse en Italiaanse wijnen en prachtige rode Bordeauxs, maar vooral een grote hoeveelheid wijnen afkomstig uit Sauternes! Deze regio in de Bordeaux staat bekend om zijn fantastische edelzoete witte wijnen, hoofdzakelijk gemaakt van Sémillondruiven.

De druiven hebben 'edele rotting' ondergaan, van de welbekende schimmel ‘Botrytis Cinerea’, die zorgt voor weelderige tonen en een enorme complexiteit. Naast Sémillon wordt ook Sauvignon Blanc gebruikt om zuren en aromatische fruitaroma’s toe te voegen in de blend. Daarnaast houdt de hoge zuurgraad van de Sauvignon de zoetheid van deze wijn in balans.

 

Edele rotting op druiven

 

Over de opgekochte Sauternes

De opgekochte flessen uit Sauternes zijn allemaal Grand Cru Classé-wijnen van verschillende huizen, waaronder de châteaus Coutet, Guiraud en Rieussec.
De wijnen zijn afkomstig van de oogstjaren 1970 tot 2006 in halve en hele flessen. De flessen zijn onder goede condities bewaard met hier en daar wat vochtschade aan de etiketten. Sauternes kan goed ouderen en de geproefde wijnen stonden er uitstekend bij!

Klik hier voor een overzicht van alle beschikbare Sauterneswijnen


Heeft u interesse in een bepaalde wijn of wilt u meer informatie?
Neem contact op met Henri Bloem Zwolle via 038 - 421 72 99 of zwolle@henribloem.nl of loop even de winkel in Zwolle binnen aan de Thorbeckegracht 47-48.