Wijnkoperij Henri Bloem Amstelveen

Over wijnwinkel Henri Bloem Amstelveen

In het hart van Amstelveen, gelegen aan de Amsterdamseweg 160, bevindt zich Wijnhandel Henri Bloem. Sinds oktober 1995 zijn wij gevestigd in een prachtig historisch pand dat dateert uit 1924. Een pand met allure dat de kwaliteit en het serviceniveau dat wij nastreven op het gebied van wijn weerspiegelt.

Wat dat betreft hebben wij een reputatie hoog te houden. Niet alleen wordt Wijnkoperij Henri Bloem door velen beschouwd als een van de bekendste wijnhandel in de regio, echte fijnproevers rekenen ons bedrijf bovendien tot de beste wijnhandel van Nederland.

Het assortiment van wijnhandel Henri Bloem Amstelveen

U vindt in onze sfeervolle wijnwinkel een enorm aanbod Franse wijnen, Italiaanse wijnen, Duitse wijnen, Spaanse wijnen, Oostenrijkse wijnen en wijnen uit de Nieuwe Wereld. U heeft bij Henri Bloem Amstelveen keuze uit wijnen voor ieder moment. We zijn bijvoorbeeld specialist in Bordeaux en Bourgogne wijnen. Maar daar blijft het niet bij:

Onderkelderd

Onder het pand bevindt zich een prachtige wijnkelder die via de centraal in de winkel gelegen trap te bereiken is. De kelder is in de loop der jaren omgetoverd tot een wijnkelder pur sang. In verschillende nissen liggen overheerlijke wijnen op fles te rijpen totdat ze perfect op dronk zijn

Wijnopslag

Uniek zijn de privé wijn nissen die u in de kelder van onze wijnhandel aantreft. Hier bewaren onze vaste klanten hun wijnen onder perfecte condities. De bijzondere nissen zijn gemetseld en worden afgesloten door middel van smeedijzeren traliewerk. Iedere nis bevat een voor onze klant bijzondere wijn die bewaard wordt om op een speciaal moment van te genieten. Het kan allemaal bij wijnkoperij Henri Bloem Amstelveen.

Wijnproeverij – wijncursus bij wijnhuis Henri Bloem Amstelveen

Hou vooral onze evenementenkalender in de gaten. Regelmatig kunt u zich aansluiten bij een wijnproeverij of een wijncursus. Wij geven wijncursussen voor die wijnliefhebbers die zich meer willen verdiepen in de achtergronden van het wijnproeven en de wijnbereiding. U krijgt meer inzicht in het verbouwen van wijn, wijngaarden, vinificatiemethoden, het maken van een goede wijn proefnotitie en het herkennen van een druivenras. Kortom, in ons sfeervolle proeflokaal maakt u kennis met de wereld van wijn waar wij van slijterij Henri Bloem Amstelveen ook zo van houden.

Wijn bezorgen (gratis vanaf  60,-- in Nederland)

Niet in de gelegenheid om even langs onze wijnhandel te komen? We bezorgen met onze eigen bezorgdienst uw wijnen aan huis in de regio Amstelveen. Ook als u verder weg woont bezorgen wij aan huis, maar dan via onze externe bezorgpartner. We laten u altijd weten wanneer u uw wijnen kunt verwachten. U kunt er op rekenen dat wij in onze wijnwinkel service op niveau leveren. Wij zijn u graag op alle mogelijke manieren van dienst. Zo helpen wij u om uw aankopen naar uw auto te brengen, ook als deze niet voor de deur geparkeerd staat.

Parkeren

Bij ons kunt u gewoon aan 2 kanten naast de winkel even parkeren door de stoep op te rijden. U staat dan legaal op ons terrein.

Wijnadviseurs

Thijs Jacobs

Vinoloog

Waarom kiest u voor Henri Bloem

 • Snelle levering dankzij de landelijke spreiding
 • Scherpe prijzen door directe import bij producent
 • In elke vinotheek is een Vinoloog werkzaam
 • Relatiegeschenken op maat
 • Vanaf € 60,- gratis bezorging in heel Nederland

Agenda | Evenementen

  Meer evenementen

  Henri Bloem Amstelveen

  Amsterdamseweg 160
  1182 HK Amstelveen

  Gesloten Open vanaf 9.30 uur
  Maandag
  Gesloten
  Dinsdag
  09.30-18.00 uur
  Woensdag
  09.30-18.00 uur
  Donderdag
  Hemelvaartsdag Gesloten
  Vrijdag
  09.30-18.00 uur
  Zaterdag
  09.30-17.00 uur
  Zondag
  gesloten

  Eigenaar(s):Thijs Jacobs


  Btw: NL173274900B01
  IBAN: NL83 RABO 0302 3819 96