Wijnkoperij Henri Bloem Leeuwarden

Over wijnwinkel Henri Bloem Leeuwarden

Sinds 1 juli 2012 zijn wij, Martin Wolvers & Janita Kemner de trotse eigenaars van deze kwaliteit wijnwinkel. Allebei afkomstig uit de Horeca o.a. Tweede Kamer, Kurhaus, huis ter Duin, Landgoed Lauswolt etc. Wij hebben beiden erg genoten van het mooie bedieningsvak met vooral de wijn als leidraad. Martin is Registervinoloog van de Wijnacademie en Janita in bezit van WSET Advance en tevens Liquorist van de Wijnacademie. We hebben altijd al de wens gehad om ooit een eigen wijnwinkel te starten en inmiddels hebben we mogen ervaren dat vele particuliere - en zakelijke wijnliefhebbers ons weten te vinden en natuurlijk werken we er hard aan om nog meer wijnenthousiasten uit Friesland te mogen begroeten. 

Het assortiment van Henri Bloem Leeuwarden

Het ruime assortiment van zeker 1001 wijnen (geen sprookje) zoals een grote sortering uit de zogenaamde “oude wereld” o.a. Italië, Frankrijk o.a. veel (oude) Bordeaux Grand Cru Classè, Bourgogne, Rhône etc… Spanje, Portugal (brede range "oude" Colheita & Vintage Port en Madeira vanaf 1863) maar zeker ook Duitsland en Oostenrijk evenals de “nieuwe wereld” wachten dan ook uitnodigend op uw komst om de smaakpapillen te teasen! Zoekt u bijvoorbeeld een klasse wijn uit een geboortejaar of jubileumjaar....grote kans dat we deze in huis hebben. Wij hebben voor elke gelegenheid een passende wijn vanaf € 4,50 t/m uw speciale wensen of anders gaan we daar naar op zoek, kortom de service die u mag verwachten van een Henri Bloem wijnwinkel

Door toenemende vraag zijn wij continu op zoek naar geklasseerde wijnen, dus overweegt u of weet u iemand die zijn wijnkelder wilt verkopen, neem dan gerust eens contact met ons op! Door de jarenlange expertise kunt u ons ook contracteren voor een wijntaxatie. 

Wijnproeverijen-wijncursussen bij wijnhandel Henri Bloem Leeuwarden

U kunt bij ons terecht voor:

Relatiegeschenken, wijncadeaus met diverse verpakkingsopties

Wijnproeverijen, elke vrijdag - zaterdag diverse wijnen op de wijnproeftafel, regelmatig producenten in onze winkel en 2x per jaar "Grote" Wijnproeverij, uiteraard ook privé proeverij mogelijk!

Wijncursussen, Winespeeddate (1e vrijdagavond van de maand), Beginners Wijncursus SDEN 2, Gevorderden Wijncursus SDEN 3

Glaswerk, wijnaccessoires, Spiegelau, Riedel, Antiek glaswerk, Karaffen....

Speciaal gedistileerd, uitgebreide collectie (Single Casks) Whisky`s, div. Rum, Gin, Jenever, Eau de vie, Likeuren etc.

en niet te vergeten de Leeuwarder stadswijn de ‘Skeve Toren’ 

Wijn bezorgen (gratis vanaf  50,-- in Nederland)

Wij bezorgen in overleg bij u thuis. Voor bezorging in onze regio hebben wij onze eigen bezorgdienst. In de overige gevallen werken wij samen met een externe bezorgdienst.

Nieuwsbrief

Met enige regelmaat willen we u op de hoogte houden van onze activiteiten door middel van onze nieuwsbrief of via mededelingen in onze wijnwinkel. Wilt u misschien met uw zakenrelaties, bedrijf, familie, vrienden een wijnproeverij in Friesland organiseren dan bent u bij ons aan het goede adres, informeer naar de mogelijkheden op maat.

Tot ziens in onze winkel en natuurlijk kunt u gratis parkeren voor de deur of in de buurt! 

Waarom kiest u voor Henri Bloem

 • Snelle levering dankzij de landelijke spreiding
 • Scherpe prijzen door directe import bij producent
 • In elke vinotheek is een Vinoloog werkzaam
 • Relatiegeschenken op maat
 • Vanaf € 50,- gratis bezorging in heel Nederland

Agenda | Evenementen

  Meer evenementen

  Henri Bloem Leeuwarden

  Verlengde Schrans 26
  8932 NN Leeuwarden

  Geopend Sluit om 18.00 uur
  Maandag
  Gesloten
  Dinsdag
  11.00-18.00 uur
  Woensdag
  10.00-18.00 uur
  Donderdag
  10.00-18.00 uur
  Vrijdag
  10.00-18.00 uur
  Zaterdag
  10.00-17.00 uur
  Zondag
  Gesloten

  Eigenaar(s):Janita Kemner en Martin Wolvers


  Btw: NL 001526555B61
  IBAN: NL 59 INGB 0007 0474 63