Henri Bloem Zwolle

Wijn proeven

U kunt bij ons regelmatig de wijnen proeven. zo staan er elke zaterdag diverse wijnen op de proeftafel en organiseren wij regelmatig themaproeverijen. Tweemaal per jaar organiseren wij een grote assortimentsproeverij.

Zeer groot assortiment

Met meer dan 1000 wijnen vindt u bij ons altijd een wijn die bij u past.

Uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding

Door rechtstreekse import bij onze producenten kunnen wij hoge kwaliteit voor een scherpe prijs aanbieden. Kortom, bij Henri bloem betaalt u nooit teveel voor uw wijn!

Kennis van wijn

In onze vinotheek is altijd een vinoloog aanwezig. Wij bezoeken regelmatig onze producenten en gaan naar toonaangevende wijnbeurzen. Wij proeven onze wijnen (bijna) dagelijks. Dit levert een schat aan kennis en ervaring op.

Wijnkoperij Henri Bloem Zwolle is sinds 2000 gevestigd aan de mooie Thorbeckegracht. Het pand waarin de vinotheek zich bevindt is een rijksmonument dat dateert uit de 17e eeuw. Henri Bloem Zwolle is begonnen in 1975 aan de Drie Pistolengang, in het centrum van Zwolle, met een winkel van krap 80 m². Aan de Thorbeckegracht beschikken wij nu over bijna  400 m² oppervlakte. Zo zijn we in staat een ruime keuze aan te bieden aan eenieder die de winkel binnenstapt. Menig wijnliefhebber klopt bij ons aan voor advies over wijn in combinatie met gerechten, een lekkere wijn voor alledag of een mooi relatiegeschenk.

U kunt bij ons terecht voor heerlijke huiswijnen rond de 5 euro, de meest bijzondere wijnen voor de liefhebber en de exclusieve wijnen voor de verzamelaar.

Henri Bloem Hattem

Er zit nu ook een Henri Bloem in Hattem! Klik hier voor meer informatie over deze winkel.

Bourgogne selectie

Eigenaar Co Hartman heeft sinds eind jaren '70 een goede relatie met wijnproducenten in Oost-Frankrijk. Dit zijn de gebieden Bourgogne en Rhône. Om de contacten te onderhouden bezoeken hij en zijn collega's enkele keren per jaar deze gebieden. Omdat de organisatie veel specialisten kent is er voor bijna alle gebieden in de wereld voldoende mankracht om de beste wijnen en de wijnen met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding te zoeken. Dat ook de horeca, bedrijven en instellingen het gunstige prijsniveau en de hoge kwaliteit ontdekt hebben, vloeit hieruit voort.

Het Wijncollege Zwolle

Het Wijncollege Zwolle is opgericht met het doel onze kennis en ervaring op het gebied van wijn te delen met geïnteresseerden. De middelen daartoe zijn wijncursussen, wijn-spijsproeverijen en thema-avonden. Zo nu en dan worden buitenlandse wijnproducenten uitgenodigd om hun wijnen uit te leggen en te laten proeven. Deze avonden worden gehouden in het sfeervolle proeflokaal op de vide.

Cursussen

Graag delen wij onze kennis en ervaring op het gebied van wijn door wijncursussen op verschillende niveaus aan te bieden. Voor meer informatie zie de agenda in de rechterkolom.

Henri Bloem Zwolle
Thorbeckegracht 47-48
8011VN, Zwolle


038-4217299

Openingstijden

Maandag
13.00-18.00 uur
Dinsdag
09.30-18.00 uur
Woensdag
09.30-18.00 uur
Donderdag
09.30-21.00 uur
Vrijdag
09.30-18.00 uur
Zaterdag
09.30-17.00 uur
Zondag
Gesloten

Bloem in de Rhône/Elzas 2017: dag 5.

Donderdag 13 april 2017.
Lees meer

Bloem in de Rhône/Elzas 2017

Donderdag 13 april 2017.
Lees meer

Co en Tjeska in de Rhône 2017: dag 4.

Trouvailles 2015-2016 Woensdag 12 april 2017
Lees meer

Co en Tjeska in de Rhône 2017: dag 2.

Trouvailles 2015/2016 Maandag 10 april 2017
Lees meer

Co en Tjeska in de Rhône 2017, dag 1.

Trouvailles 2015-2016 Zondag 9 april 2017
Lees meer

Wijnkoperij Henri Bloem Hattem

In de pittoreske Hanzestad Hattem is sinds 2011 ook een Henri Bloem gevestigd, zodat wij de wijndrinkers uit Hattem en omgeving beter van dienst kunnen zijn. De winkel, aan Markt 9, is met zijn 35 m² klein maar fijn. Vanzelfsprekend heeft de nevenvestiging in Hattem goed contact met moedervestiging Zwolle. Henri Bloem Hattem heeft veel samenwerkingsverbanden, onder andere met restaurant Het Wapen van Hattem. We werken ook samen met de Wereldwinkel, voor hen verkopen wij Fairtrade-wijnen. Daarnaast zijn we sponsor van de lokale hockey- en tennisclub. In de loop der jaren hebben we geconstateerd dat er grote interesse is voor lokale producten, zeker ook voor toeristen. Zodoende zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met de lokale bierbrouwer, de Attemer Bierbrouwerij, en verkopen wij in de winkel echt Hattems bier. Openingstijden
Lees meer