Henri Bloem Zwolle

Wijn proeven

U kunt bij ons regelmatig de wijnen proeven. zo staan er elke zaterdag diverse wijnen op de proeftafel en organiseren wij regelmatig themaproeverijen. Tweemaal per jaar organiseren wij een grote assortimentsproeverij.

Zeer groot assortiment

Met meer dan 1000 wijnen vindt u bij ons altijd een wijn die bij u past.

Uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding

Door rechtstreekse import bij onze producenten kunnen wij hoge kwaliteit voor een scherpe prijs aanbieden. Kortom, bij Henri bloem betaalt u nooit teveel voor uw wijn!

Kennis van wijn

In onze vinotheek is altijd een vinoloog aanwezig. Wij bezoeken regelmatig onze producenten en gaan naar toonaangevende wijnbeurzen. Wij proeven onze wijnen (bijna) dagelijks. Dit levert een schat aan kennis en ervaring op.

Wijnkoperij Henri Bloem Zwolle is sinds 2000 gevestigd aan de mooie Thorbeckegracht. Het pand waarin de vinotheek zich bevindt is een rijksmonument dat dateert uit de 17e eeuw. Henri Bloem Zwolle is begonnen in 1975 aan de Drie Pistolengang, in het centrum van Zwolle, met een winkel van krap 80 m². Aan de Thorbeckegracht beschikken wij nu over bijna  400 m² oppervlakte. Zo zijn we in staat een ruime keuze aan te bieden aan eenieder die de winkel binnenstapt. Menig wijnliefhebber klopt bij ons aan voor advies over wijn in combinatie met gerechten, een lekkere wijn voor alledag of een mooi relatiegeschenk.

U kunt bij ons terecht voor heerlijke huiswijnen rond de 5 euro, de meest bijzondere wijnen voor de liefhebber en de exclusieve wijnen voor de verzamelaar.

Henri Bloem Hattem

Er zit nu ook een Henri Bloem in Hattem! Klik hier voor meer informatie over deze winkel.

Bourgogne selectie

Eigenaar Co Hartman heeft sinds eind jaren '70 een goede relatie met wijnproducenten in Oost-Frankrijk. Dit zijn de gebieden Bourgogne en Rhône. Om de contacten te onderhouden bezoeken hij en zijn collega's enkele keren per jaar deze gebieden. Omdat de organisatie veel specialisten kent is er voor bijna alle gebieden in de wereld voldoende mankracht om de beste wijnen en de wijnen met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding te zoeken. Dat ook de horeca, bedrijven en instellingen het gunstige prijsniveau en de hoge kwaliteit ontdekt hebben, vloeit hieruit voort.

Het Wijncollege Zwolle

Het Wijncollege Zwolle is opgericht met het doel onze kennis en ervaring op het gebied van wijn te delen met geïnteresseerden. De middelen daartoe zijn wijncursussen, wijn-spijsproeverijen en thema-avonden. Zo nu en dan worden buitenlandse wijnproducenten uitgenodigd om hun wijnen uit te leggen en te laten proeven. Deze avonden worden gehouden in het sfeervolle proeflokaal op de vide.

Cursussen

Graag delen wij onze kennis en ervaring op het gebied van wijn door wijncursussen op verschillende niveaus aan te bieden. Voor meer informatie zie de agenda in de rechterkolom.

Henri Bloem Zwolle
Thorbeckegracht 47-48
8011 VN, Zwolle


038-4217299

Openingstijden

Maandag
13.00-18.00 uur
Dinsdag
09.30-18.00 uur
Woensdag
09.30-18.00 uur
Donderdag
09.30-21.00 uur
Vrijdag
09.30-18.00 uur
Zaterdag
09.30-17.00 uur
Zondag
Gesloten

Bloem in de Rhône/Elzas 2017: dag 5.

Donderdag 13 april 2017.
Lees meer

Bloem in de Rhône/Elzas 2017

Donderdag 13 april 2017.
Lees meer

Co en Tjeska in de Rhône 2017: dag 4.

Trouvailles 2015-2016 Woensdag 12 april 2017
Lees meer

Co en Tjeska in de Rhône 2017: dag 2.

Trouvailles 2015/2016 Maandag 10 april 2017
Lees meer

Co en Tjeska in de Rhône 2017, dag 1.

Trouvailles 2015-2016 Zondag 9 april 2017
Lees meer

Wijnkoperij Henri Bloem Hattem

In de pittoreske Hanzestad Hattem is sinds 2011 ook een Henri Bloem gevestigd, zodat wij de wijndrinkers uit Hattem en omgeving beter van dienst kunnen zijn. De winkel, aan Markt 9, is met zijn 35 m² klein maar fijn. Vanzelfsprekend heeft de nevenvestiging in Hattem goed contact met moedervestiging Zwolle. Henri Bloem Hattem heeft veel samenwerkingsverbanden. We werken o.a. samen met de Wereldwinkel, voor hen verkopen wij Fairtrade-wijnen. Daarnaast zijn we sponsor van de lokale hockey- en tennisclub. In de loop der jaren hebben we geconstateerd dat er grote interesse is voor lokale producten, zeker ook voor toeristen. Zodoende zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met een regionale bierbrouwer, het Epe Bier Collectief, en verkopen wij in de winkel echt Veluws bier. Openingstijden
Lees meer

Geroosterde groeten met Burrata


Geroosterde groeten met Burrata

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

2 aubergines
1 venkel
olijfolie
zeezout
1 pot geroosterde rode paprika
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 ui gesnipperd
zwarte peper
30 gr geraspte pecorino kaas
1 burrata á 250gr (Burrata is een Italiaanse verse kaas, die gemaakt ia van mozzarella en room)
Optioneel: 1 Spaanse peper of 1 tl srirachasaus

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 2,5 cm dik. Verwijder de buitenste bladeren van de venkel, halveer deze en snijd vervolgens vanaf de lengte in 8 stukken. Doe de aubergine en venkel in een groot bakblik en meng met een olijfolie en zout. Zet dit in de oven en rooster 25-30 minuten
Ondertussen maak je de geroosterde rode paprikasaus. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken. Houd 1 geroosterde paprika apart. Maal de rest vervolgens fijn in een keukenmachine. Zet dit even apart en fruit de knoflook en de ui in een steelpan aan. Voeg de geroosterde paprikasaus aan het mengsel toe en voeg voor de smaak nog wat zout en peper toe. Als je wat meer pit wilt, kun je eventueel ook een theelepel srirachasaus aan het mengsel toevoegen of een Spaanse peper met de geroosterde paprika’s mee fijnmalen.
Pak nu een ovenschaal (hoeft geen hele grote te zijn) en bedek de bodem met saus tot deze net aan bedekt is. Maak vervolgens een laagje met de venkel en aubergine en dek af met wat geraspte pecorino en wat peper en zout. Herhaal deze stappen (saus, groenten, kaas, peper en zout) totdat alle ingrediënten op zijn. Zet het geheel voor zo’n 20-25 minuten in de oven totdat de groenten zacht zijn en de kaas goed gesmolten.
Haal het geheel uit de oven. Houd de burrata erboven en knijp er zachtjes in zodat het vocht zich tussen de groenten mengt. Leg de burrata op het geheel en strooi hier nog wat zwarte peper op.
Eet smakelijk!

Lees meer

Thaise Kipcurry

Gerelateerde afbeelding

Ingrediënten:

1 ui (grof gesnipperd)

2 teentjes knoflook (gepeld)

2 gele paprika's (zaadlijsten verwijderd)

1 verse gember (geschild, grof gehakt, ca. 3 cm)

2 eetlepels arachideolie

250 gram kipdijfilets (in stukjes en gemarineerd met citroenpeper, een beetje chilipoeder en kurkuma)

2 theelepels kurkuma

1 kaneelstokje

1 steranijs

1 stengel citroengras (geplet, in stukken)

200 milliliter kokosmelk

250 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes)

350 gram sperziebonen (in stukjes)

2 eetlepels limoensap

1 eetlepel Thaise vissaus

Bereiden:

Pureer de ui met de knoflook, 1 paprika en gember tot een pasta. Verhit de olie en bak hierin de pasta 1 minuut.

Bak daarna de gemarineerde kip licht aan. Voeg het kaneelstokje, de steranijs en citroengras toe en bak 1 minuut mee.

Giet de kokosmelk erbij en voeg de rest van de paprika in reepjes, zoete aardappel, sperziebonen, limoensap en vissaus toe. Stoof afgedekt zachtjes circa 25 minuten.

Lekker met korianderrijst: kook witte rijst met gehakte koriandersteeltjes en meng daarna met gehakte korianderblaadjes. Of met biologische eggnoodles.

 

Lees meer