Henri Bloem Arnhem

Wijn proeven

Dat kan elke zaterdag bij ons in de winkel, waar altijd wel wat open staat. Ook organiseren we 2 maal per jaar een grote assortimentsproeverij.

Wijnkennis

Wilt u wat meer leren over wijn? Drie tot vier keer per jaar organiseren wij een wijncursus voor beginners.

Specialisatie

In één woord: WIJN. Met bijna 1000 wijnen in het assortiment durven wij ons met recht speciaalzaak te noemen. Ook hebben we het grootste Champagne-assortiment van Arnhem en met Port gaan we terug tot 1938. Ook daarin dus een zeer ruime keuze.

Persoonlijke aandacht

Wij hebben een Passie-voor-Wijn-Pas, Waarmee u altijd kunt zien welke wijnen U al gedronken heeft en wat u ervan vond. Maar ook zonder pas krijgt u bij ons Alle aandacht die u verdient. Nieuwsgierig geworden? Meld u hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbr

 

Wijn is beleving

Wat leuk dat u de moeite neemt om even rond te snuffelen op de pagina van Henri Bloem Arnhem. Dat betekent dat u van een goed glas wijn houdt, toch? Wijn kun je tegenwoordig op heel veel plaatsen kopen: de supermarkt, internet, de groothandel, enz. Maar wat is er nu leuker dan even rond te lopen in onze gezellige speciaalzaak aan de Amsterdamseweg, waar we u met plezier van advies voorzien. Stap gewoon eens bij ons binnen. Of het nu gaat om een wijn voor alledag, of dat u op zoek bent naar een wijn die perfect moet passen bij een mooi diner, het moet wel gek lopen willen wij u niet kunnen helpen. 

Een enthousiast team

Met ons relatief kleine team staan we al ruim 20 jaar 6 dagen per week voor u klaar om u te adviseren bij uw wijnkeuze. Natuurlijk met een gedegen kennis van de wijnen zelf, maar ook met een passie voor lekker eten, zodat we u graag en goed kunnen helpen bij het maken van de juiste wijn-spijs combinaties. En dat alles in een gezellige, ongedwongen sfeer, want wij realiseren ons elke dag weer dat niet alleen het drinken van wijn een feestje moet zijn, maar het kopen ervan evenzeer.

Service

Een loze kreet? Niet bij ons, want we maken het waar door ons advies, het uitlenen van glaswerk, het beschikbaar stellen van statafels, het terug kunnen zien welke wijnen u eerder bij ons gekocht heeft en, als het er een keer niet van komt om bij ons langs te komen: het gratis thuisbezorgen van uw wijnen.

Tot slot

Als deze pagina de eerste kennismaking met ons is: kom gewoon een keertje naar de winkel, want hoe makkelijk het internet ook is: er gaat niets boven een persoonlijke ontmoeting, waarbij we er samen vast wel uitkomen. Zeker weten!

 

Henri Bloem Arnhem
Amsterdamseweg 126
6814 GJ, Arnhem


026-4455220

Openingstijden

Maandag
13.00-18.00 uur
Dinsdag
9.30-18.00 uur
Woensdag
9.30-18.00 uur
Donderdag
9.30-20.00 uur
Vrijdag
9.30-19.00 uur
Zaterdag
9.00-17.00 uur
Zondag
gesloten

Wat drinkt Henri na een winterwandeling

Lees meer

Proeven met Mariska januari 2019

Proeven met Mariska januari 2019

Lekkere wijnen worden er genoeg gemaakt, maar betaalbare lekkere wijnen vinden is soms lastig. Daarom heb ik nu 6 wijnen uitgekozen, op smaak, betaalbaarheid en gewoon lekker! Want tuurlijk is het fijn om exclusieve wijnen te drinken met veel diepte, lengte en  smaak, maar soms wil je gewoon een lekker glas wijn bij de borrelplank die goed doordrinkbaar is.

Betaalbaar is  een hele belangrijke factor, maar te goedkoop is duurkoop (weet ik uit ervaring). En, in een tijd dat we bereid zijn om 3 euro te besteden aan een kopje koffie, waarom moet dan de wijn zo goedkoop zijn? Gemiddeld wordt in Nederland € 3,50 uitgegeven aan een fles wijn….

Ten eerste: wat is goedkoop? Laten we zeggen dat alles tot € 5,00 voor een fles wijn bijzonder goedkoop is. Kijk maar naar het plaatje hieronder waarin de prijsopbouw van een fles wijn wordt weergegeven, en waarin je ziet hoeveel kosten er gaan zitten in een fles wijn, nog los van de productie zelf.

Prijsopbouw fles wijn

De prijsopbouw van een fles wijn, met dank aan Marcel Kerkmeester/LFE

 

Deze grafiek geeft een goede weergave van de relatief hoge vaste kosten in de prijs van een goedkope fles wijn. Je ziet hier dat de kostprijs van een goedkope fles wijn (die in de winkel ligt) zonder de wijn erin al € 2,65 bedraagt, aan accijnzen, verpakking, transport, winstmarges, enzovoort. Dit is dus los van de (arbeids)kosten voor het produceren van de druiven en de wijn, de benodigde apparatuur en grondstoffen. Boven die € 2,65 gaat het geld dus pas in (de kwaliteit van) de wijn zelf zitten. In een fles met een verkoopprijs van € 3,00 zit zodoende maar voor een kleine € 0,50 aan wijn. In een fles van € 6,00 kom je al aan € 2,00 aan wijn. Dit alles kan natuurlijk variëren per jaar, producent en waar het vandaan komt. Maar ga er maar vanuit dat iets meer betalen zeker loont.

Waarin zitten nu die kosten van wijn? 
Met andere woorden, waarom zou betere wijn eigenlijk duurder moeten zijn? Dat heeft alles te maken met kwaliteit, en die heeft weer alles te maken met:


Rendement
(hoeveel kilo druiven oogst je van een plant?)

Werkwijze
(van de wijnmaker in de kelder, maar ook in de wijngaard. Gebruikt hij kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en machines of werkt hij natuurlijk en met de hand?)

Terroir
(hoe geschikt is de wijngaard qua bodem, ligging en klimaat?)

Met dit alles in gedachte: Ga lekker de volgende wijnen proeven en laat mij weten wat jij ervan vindt!

Stemmari, grillo. (Italië, Sicilië)
Fris, laag in de zuren maar wel droog. Mango en verder tropisch fruit in de smaak, klein beetje bloemig. Lekkere allermansvriend, die bij veel gerechten kan. Ik heb het gedronken bij een uitgebreide borrelplank met veel smaken maar ik kan mij ook voorstellen dat het heerlijk is bij visgerechten.
(Winkelprijs € 6,50)

La Colombette, Plume chardonnay (Frankrijk, IGP Pays de l'Hérault, Languedoc-Roussillon) 
Leuk weetje, deze wijnmakeris een van de trendsetters bij het maken van laag-alcoholische wijnen die wel het karakter van gewone wijn behouden. De wijnen worden normaal gevinifieerd, maar aan het einde van de fermentatie worden de wijnen verhit en laat hij 4% alcohol verdampen. Heerlijke sappige chardonnay zonder overdadig te worden. Tonen van appel en ananas, en ergens toch wel op de achtergrond een licht spoortje van hout (wellicht grote oude houten vaten?). Lekker bij een lichte pasta salade met tonijn, gegrilde paprika en kappertjes.
 
(Winkelprijs € 6,95)

Avaniel tinto, tempranillo (Spanje, Ribera del Duero).
Licht fris rood fruit, maar met veel smaak. Zonder houtlagering dus puur de druif. Soepel drinken, geen heftige tannine. Lekker bij verschillende tapas gerechten, maar een vega stoofpotje met boontjes en kikkererwten zou ook lekker zijn. 
(Winkelprijs € 6,95)

Luccarelli rosso, primitivo/sangiovese (Italië, Puglia).
Zondoorstoofd fruit, vol van smaak maar zacht in de mond. Donker pruim, kruiden en iets getoast in de afdronk. Lekker bij gegrilde magere worstjes met veldsla en aardappeltjes uit de oven.
(Winkelprijs € 5,95)

Château de Lastours, Arnaud de Berre, syrah, grenache en carignan (Frankrijk, Corbières).
Donker zwart fruit, beetje cassis en bramen. Gecombineerd met kruidigheid, zeker laurier te proeven. Tannine aanwezig, maar die zorgt voor stevigheid en balans in de wijn. Lekker bij ouderwetse hachee met een puree van pastinaak en knolselderij.
(Winkelprijs € 7,95)

Pascual Toso, malbec (Argentinie, Barrancas, Maipú Valley).
Een vertrouwde topper in ons assortiment! Ruikt alleen al lekker, met een geur van donkere pruim en een hint van gebrande koffie. In de mond is hij aangenaam en zacht maar wel met een stevigheid in de afdronk. Dit is een wijn die niet snel verveelt. Lekker bij gewoon een goeie biefstuk met friet. of als je vega wilt eten grill er dan lekker groente bij met een pittige kruidenolie.
(Winkelprijs € 8,50)

De prijs van het proefpakket bedraagt € 43,35. Wil je meer weten over het abonnement? Klik hier.

Veel plezier met proeven.

Mariska


Je kunt me bereiken via henribloemarnhem@gmail.com of op instagram @Winefoody.

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem

Amsterdamseweg 126, 6814 GJ  Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220

 

Lees meer

Eindejaars-champagne-aktie 2018

Deze aktie geldt t/m 31 december 2018.

Lees meer

Voor de prettigste feestdagen

Lees meer

Mariska's kerstdinerpakket

Mariska kerst
Proef mee met Mariska!

Dit keer is het een dinerbox geworden met wijnen voor een heerlijk 4-gangen (Kerst?) diner. Dus nu niet “proef mee” maar “drink mee” met Mariska.

4 Verschillende wijnen (waarvan de witte en de rode 2 dezelfde) met daarbij behorende recepten. Ik hoop dat jullie net als ik met veel plezier gaan koken met de feestdagen. De recepten zijn met vertrouwde smaken, maar absoluut een top combi met de wijnen.

Hele fijne dagen gewenst en tot ziens in de winkel!

 Wijn 1: Tenuta il Falchetto, Chardonnay Frizzante, Piemonte, Italië.

Een licht mousserende Chardonnay, die fris en vol fruit is. De eerste keer dat ik deze dronk bij het wijnhuis, dacht ik: “die moeten we hebben in de winkel”! Normaal houden ze dit in Italië om lekker zelf op te drinken. Gelukkig hebben we een paar doosjes te pakken kunnen krijgen zodat meer mensen dit lekkers kunnen ervaren.

Door de bubbel en frisheid past het geweldig bij het eerste gerechtje, zalm met Avocado.

Wijn 2: Tenuta Contini, Tyrsos, 100% Vermentino, Sardinië, Italië.

Een zachte, delicate Vermentino, volledig op RVS opgevoed dus geen logheid van hout maar de pure frisse smaken van de druif. Eigenlijk past deze wijn bij alles wat uit de zee komt, als er maar geen roomsaus bij zit.

Perfecte match met het tweede gerechtje, de coquilles en de ziltigheid van de zeekraal.

Wijn 3: Coto de Hayas, Centenaria, 100% Garnacha (Grenache) Campo de Borja, Spanje.

Handgeplukt, lage opbrengst. Oude wijngaard, hoge locatie. Maar boven dat alles, gewoon erg lekkere wijn. Vol sap, kruiden en licht toontje vanille (4 mnd houtlagering op Frans eiken).

Ieder jaar dat je proeft van deze wijn is gewoon goed. Echt een Kerstwijn, heerlijk bij het diner maar daarna ook fijn om door te drinken op de verdere (Kerst)avond. Beetje zuurstof doet hem ook goed, en in een karaf op de tafel staat het nog feestelijker.

Lamsvlees en deze druif zijn aan elkaar gewaagd, daarom heerlijk bij het derde recept, lam uit de oven.

Wijn 4: Tarapaca late harvest, Combi van Sauvignon Blanc & Gewürztraminer, Maipo Valley, Chili.

Uit een van de oudste wijnregio's van Chili, dit heerlijke snoepje. Doordat de druiven in de late herfst geoogst worden zijn ze vol met suikers en hier en daar al wat ingedroogd. Daardoor krijg je, mede ook door deze bijzondere blend een zoete, frisse stijl met een hint van rozenblaadjes, gedroogde sinaasappelschil en wat gekonfijte abrikoos. Door de Sauvignon Blanc die er in zit, blijft de smaak fris en is het een heerlijke afsluiter van een diner.

Perfect dus bij mijn lievelingstoetje: Crêpes Suzette. Klassieker maar o zo lekker.

Fijne kerstdagen!

Mariska

Oh ja, de prijs van dit heerlijke pakket is € 57,95.

P.S. Mocht je nog iets willen weten, dan kun je altijd even mailen naar henribloemarnhem@gmail.com.

 

 

Als bijsluiter heb ik de recepten erbij gedaan, maar natuurlijk passen hier ook andere heerlijkheden bij. Kom voor meer advies naar de winkel!

Amuse hapjes met zalm en avocado…

Zalm met avocado

Bereidingstijd: +/- 10 minuten   

Wat heb je nodig: (4 glaasjes)

+/- 125 gram verse zalm

2 avocado’s

2 theelepels mayonaise

2 sjalotjes

Komkommer

peper/zout

Eventueel wat sesamzaadjes en/of wat verse peterselie

Bereiding: De avocadocrème;

Snipper 1 sjalotje fijn, snij 1 avocado in blokjes.

Voeg hier de mayonaise aan toe en wat peper/zout.

Pureer dit met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde crème.

Verdeel de avocado crème over de glaasjes. (Bewaar een klein beetje voor je andere amuse hapjes)

Snij de zalm in kleine blokjes en verdeel de helft van de zalm over de avocado crème.

 Coquilles met zeekraal...

Coquilles met zeekraal

 Ingrediënten:

8 Sint-Jakobs vruchten

150 gram zeekraal

1 sjalotje

50 gram echte boter

sap van 1 limoen

150 milliliter witte wijn

1 handvol krulpeterselie

Bereidingstijd: 12 min  

Tip!
Zeekraal hoef je niet echt te stoven, het is voldoende dat deze goed wordt opgewarmd. Als je zeekraal te lang laat stoven, wordt hij namelijk donker, minder aantrekkelijk en minder smakelijk.

Bereiding:

Snipper de sjalot en stoof die aan in een flinke klont boter. Snipper intussen de peterselie heel fijn.

Voeg, als de sjalot glazig is, de witte wijn en de fijngehakte peterselie toe. Stoof een paar minuten en voeg wat limoensap toe.

Bak de zeekraal heel kort in een andere pan. Kruid met flink wat peper en een beetje zout (zie tip).

Bak de Sint-Jakobs vruchten 2 minuten aan elke kant in een klontje boter. Kruid met zout en peper.

Lepel eerst het sausje in diepe borden, leg er dan de zeekraal bij en schik de Sint-Jakobs vruchtenerbovenop.

Lamsbout uit de oven...

Lamsbout uit de oven

Hoofdgerecht voor 4 a 6 personen

Ingrediënten:

- 1 hele bol verse knoflook, de tenen losgemaakt, ongepeld
- 3 flinke handenvol gemengde verse kruiden (munt, peterselie, oregano, tijm), alleen de blaadjes
- 6 plakken pancetta
- 3 ansjovisfilets
- 100 g boerenbrood, in stukjes van ongeveer 2,5 cm gebroken (gebruik geen voorgesneden brood)
- een flinke handvol pijnboompitten
- een handvol groene olijven, zonder pit
- zeezout en zwarte peper uit de molen
- 1 lamsbout van 2 kg, geprepareerd zoals hieronder beschreven
- een grote bos verse rozemarijn
- olijfolie
- 2 kg goede bakpiepers, geschild en doormidden gesneden
- een takje laurier
- een fles rode wijn

Dit recept van Jamie Oliver komt uit het boek ‘Jamie’s Italië’:

Pel een paar tenen knoflook, doe ze in de keukenmachine en doe er, terwijl de machine loopt, de gemengde kruiden bij. Voeg dan de pancetta en ansjovis toe, laat de machine nog even draaien en doe dit mengsel over in een kom. Verkruimel het brood in de keukenmachine en voeg dit dan samen met de olijven en de pijnboompitten toe aan het mengsel in de kom. Breng het op smaak met peper en zout en wrijf alles met je handen door elkaar. Als het je iets te droog lijkt, doe er dan een drupje kokend water bij. Prop de vulling in de opening van de lamsbout. Je kunt de bout zó braden of je kunt hem eerst dichtbinden met een touwtje, waaronder je dan een paar takjes rozemarijn schuift. Kwast de bout in met olijfolie en bestrooi hem met peper en zout.

Hussel de aardappelen en de rest van de knoflook met de laurierblaadjes, rozemarijn en wat olijfolie en peper en zout door elkaar en doe het zaakje in een grote braadslee, met de lamsbout in het midden. In Italië is het heel ongebruikelijk om vlees rosé te braden, dus we braden dit vlees zoals zij het doen. Zet het ongeveer anderhalf uur in een op 200° C / gasovenstand 6 voorverwarmde oven. Geloof me, het wordt echt heel sappig en lekker! Na een half uur beginnen de Italianen het vlees en de aardappelen elk kwartier met rode wijn te bedruipen, tot het vlees gaar is. Doe de aardappelen als ze gaar zijn over in een schaal, en houd ze warm.

Wanneer het vlees gaar is, moet je het 15 minuten laten rusten. Het is heerlijk met wat eenvoudig gekookte groenten erbij. De Italianen laten het heerlijke sap van het vlees liever in de aardappelen in de braadslee trekken dan dat ze er jus van maken.

Crêpes Suzette met een bolletje vanille-ijs...

Crepes Suzette

 Dit is echt een waanzinnig lekkere afsluiter van je etentje. Crêpes Suzette met vanille-ijs is zo’n heerlijk dessert waar iets warms, de crêpes dus, gecombineerd wordt met lekker smeltend vanille-ijs. Maar dat is nog niet alles: de crêpes (een chique woord voor flensjes) worden ook nog eens geflambeerd. Kijk, daar kan je een chique diner natuurlijk mee afsluiten. Heb ik al gezegd dat er lekker zoete sinaasappelsaus met Grand Marnieroverheen gaat? Win, win, win dus. De alcohol verbrandt ‘grotendeels’ dus je kinderen kunnen er wel van mee eten. Crêpes Suzette is een van mijn favoriete toetjes, maar dat had je waarschijnlijk al door.

 Ingrediënten voor 4 personen:

1 zakje vanillesuiker

120 gram bloem

1 mespuntje zout

2 eieren

1 eierdooier

200 melk

80 ml water

300 ml versgeperste sinaasappelsap (ca 6 sinaasappels)

50 ml citroensap

125 gram bruine basterdsuiker

60 gram roomboter

4 eetlepels Grand Marnier (sinaasappellikeur)

4 bolletjes vanille-ijs

De Crêpes Suzette met vanille-ijs bereiden

Voorbereiding (kan eerder op de dag):

Zeef de bloem in een grote kom. Meng er het zout en de vanillesuiker doorheen. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Doe 2 eieren in het kuiltje. Scheid de eierdooier van 1 ei. Doe ook de eierdooier in het kuiltje. Voeg al roerend de melk en het water toe. Klop het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. Laat het beslag daarna afgedekt minstens 1 uur in de koelkast rusten.

Pers de sinaasappelen uit. Doe het sinaasappelsap in een steelpannetje. Voeg de citroensap en de basterdsuiker toe. Breng het aan de kook en laat het nog een minuut of 15 koken tot een gebonden saus.

Afronding:

Smelt de helft van de roomboter en roer deze door het beslag. Verhit daarna een kleine koekenpan. Bak daarin met de rest van de roomboter, één voor één, 2 flensjes per persoon. Vouw de flensjes, als ze klaar zijn, in vieren.

Verwarm daarna de sinaasappelsaus in de koekenpan op een laag vuur. Leg de opgevouwen flensjes in de saus. Schep de saus met een lepel ook over de flensjes heen.

Doe de Grand Marnier in een soeplepel. Hou er een vlam bij zodat de drank in brand vliegt. Giet de brandende Grand Marnier over de flensjes met saus heen.

Serveer de geflambeerde flensjes dan meteen op de borden met wat saus erover en een bol vanille-ijs.

Eet smakelijk!

Gezellig kerstfeest

 

Lees meer

Je kunt op ons rekenen.

Lees meer

Wijngeheim van Sinterklaas

Lees meer

Wijngeschenken

Wijngeschenken

Bij Henri Bloem Arnhem aan de Amsterdamseweg 126

in Arnhem vindt u wijngeschenken in elke prijsklasse.

Maak vrijblijvend een afspraak.

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem
Michel en Marja van Tooren en medewerkers
Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220

FacebookTwitterInstagramPassie-pas

 

Lees meer

Proeven met Mariska november 2018.

Mariska’s proefpakket voor november.

 Tijd voor stevige kost, en dat vraagt dan ook om stevige wijnen. Daarom deze maand alleen maar rood. Passend bij het weer en het jaargetijde. De boerenkool komt weer op tafel, en heerlijke stoofpotten smaken nu ook beter. Smaak is persoonlijk, maar ook wel afhankelijk van het seizoen. ‘s Zomers zin in salade, en ‘s winters in wat krachtigs. Smaak heeft alles te maken met proeven maar hoe proef je nu eigenlijk goed en wat proef je nu precies? Daarom: meer over proeven!

Smaak en proeven. 

Het lastigste aan proeven is je persoonlijke smaak. Want lekker of niet lekker moet je even aan de kant zetten. Proeven is een samenspel tussen je zintuigen en hersenen. Oren spelen een kleine rol, want wat anderen zeggen over de wijn kan je beïnvloeden. Maar voor de werkelijke analyse van wijn zijn de neus en mond de belangrijkste spelers. Je neus neemt geurstoffen waar, maar ook afwijkende tonen. Je mond neemt met smaakpapillen de smaak waar. Lang heeft men gedacht dat de tong smaakzones heeft maar dat is inmiddels achterhaald. Je proeft als het ware met je hele mondholte, daarom is het voor proeven ook erg belangrijk om de wijn door je hele mond te laten gaan.  Je ogen doen ook mee, want is een wijn stil of mousserend enz.?

 Proeven in 5 stappen:

1. Kijken: stil/mousse, kleur en intensiteit, helder/depot, dun/dik.        

2. Ruiken: neus in het glas, eerste indruk is het belangrijkst, pas bij de tweede “snuif” de wijn walsen. Ruik over de avond wat vaker aan je glas, want complexere wijnen kunnen door zuurstof veranderen en zich ontwikkelen.

3. Proeven: slok nemen in de mond, goed verspreiden en neem de tijd. Zuig tijdens het laten rollen van de wijn ook wat lucht naar binnen (slurpen) zodat de aroma’s via de mondholte de neuspapillen kunnen bereiken. Behalve de smaak (zuur/zoet/ bitter) kan de wijn een zacht, stroef of strak gevoel achterlaten in de mond.

4. Uitspugen. Uitgeproefd? Dan uitspugen of doorslikken. Serieus proeven is uitspugen, maar deze wijnen zijn er natuurlijk om gewoon lekker gedronken te worden!

5. Conclusie: Is de wijn in balans, lengte van afdronk, intensiteit, complexiteit, enz.

Iedere wijn heeft door zijn herkomst, druif en klimaat een andere smaak. Voor dit pakket heb ik wijnen uitgekozen waar je de druif die er (het meeste) in zit duidelijk zou moeten kunnen herkennen. De smaakomschrijving die ik geef is dan ook typisch voor die druif/blend. Veel proefplezier weer, en ik hoor graag wat jullie er van vonden!

Mariska

 

 

Proefnotities wijnen november 2018:

 Spada, Valpolicella Classico (Italië, Veneto)

Druiven: Corvina, Rondinella.  Sappige Wijn.

Geen tannine, wel aanwezige zuren. Kers en vers rood fruit in de smaak. Licht van kleur.

Bij voorkeur licht gekoeld drinken.

Lekker bij zelfgemaakte pizza met veel tomaat, mozzarella en basilicum.

 

Alain Brumont (Frankrijk, Côtes de Gascogne, IGP)

 Druiven: Merlot, Tannat. 2 smaken, een top match. Sappig rood fruit en zachtheid door de Merlot, stevigheid, kruiden en een beetje bite door de Tannat.

Lekker bij boerenkool- stamppot met de lekkerste rookworst van Arnhem (van Putman natuurlijk).

 

Domaine Santa Duc, Les Quatre Terres (Frankrijk, Côtes du Rhône)

 *Mariska's Favo!

Druiven; Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan. De druiven waaruit deze wijn is gemaakt komen van wijngaarden uit vier gemeenten: Vacqueyras, Roaix, Séguret en Rasteau. Vandaar de naam 'Quatre Terres'.Complex in geur, maar typisch Rhône stijl. Donker braam, kruiden (laurier), beetje vanille in de smaak. Rijpe kers, zwarte bessen in de smaak. Lange afdronk.

Lekker bij alles met lam en Provençaalse kruiden.

 

Killibinbin, Secrets 2013 (Australië, Langhorne Creek)

Druiven: Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec. C.S heeft het grootste aandeel en dat proef je: duidelijk cassis tonen, zwarte bes. Wordt wat ronder door de Malbec en heeft kruidigheid door de Shiraz. Zachte wijn, is gerijpt op tank met wat hout invloeden. Daardoor laag in de tannine maar wel stevig van smaak.

Lekker bij winter BBQ! Karbonaadjes van de grill met een bieten stamp.

 

Schola Sarmenti, Critera (Italië, Puglia)

 Druif: Primitivo. Zondoorstoofd fruit, lichte koffie mokkatonen in de geur. Weinig tot geen tannine, licht zoetje in de afdronk. Stevige wijn, maar zacht. Een smaak die iedereen wel kan waarderen.

Lekker bij gestoofde runderlappen met kruidkoek en rode wijn. Met daarbij een stamppotje van zoete aardappel.

 

Finca Athus (Spanje, Rioja)

 Druiven: Tempranillo, Mazuelo. Robijn rood, licht vanille tonen in geur en smaak maar redelijk ingetogen door het gebruik van Frans eiken (elegantere stijl dan Amerikaans eiken), kers en braam duidelijk te proeven in de smaak, ook wel wat laurier. Lange afdronk.

Lekker bij een borrelplank met vettige Iberico ham en stevige kaasjes.

Prijs de hele maand november 2018: € 53,95.

 

 

 

 

 

Lees meer

Black Friday

Lees meer

Een pretpakket van Henri Bloem

Lees meer

Omfietswijnen van Nicolaas Klei

Lees meer

Halloween bij Henri Bloem

Lees meer

Proeven met Mariska oktober 2018

Mariska’s proefpakket voor oktober.

 

Herfst die aanvoelt als zomer….. Ondanks de hoge temperaturen toch meer zin in rood, hopelijk jullie ook!

Dit keer heb ik namelijk gekozen voor 2 witte en 4 rode wijnen. Weer allemaal erg divers van stijl en smaak. Er zitten ook 2 biologische wijnen bij, waar ik graag wat meer over vertel.

Als er weer vragen en/of opmerkingen zijn hoor ik dat graag!

 

Dit keer wil ik graag meer vertellen over biologische wijnbouw.

 

Afgelopen eeuw zijn er enorm veel ontwikkelingen geweest in de landbouw, waaronder het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Mede hierdoor waren er steeds grotere opbrengsten. Dit succes had ook een keerzijde: milieu en dierenwelzijn werden uit het oog verloren en de bodems werden steeds schraler. Als reactie hierop ontstond de biologische landbouw, die nu wereldwijd voorkomt. Ook de kritische houding van de consument heeft hier aan bijgedragen. Er was (en is) een steeds grotere vraag naar “gezonde” producten.

Maar wat is nu eigenlijk biologische wijn? Het verschilt per werelddeel en zelfs per land aan welke eisen en regels de wijnboer moet voldoen. Bijvoorbeeld in de EU is het gebruik van Sulfiet (conserveringsmiddel, ook wel zwavel genoemd) voor bio wijn 50 gram minder per liter dan “normale” wijn. Ook werken ze met biologische bestrijdingsmiddelen, worden er nieuwe druivenrassen ontwikkeld die bv minder vatbaar zijn voor ziektes. Bodembeheer speelt eveneens een grote rol, zowel boven als onder de grond. Doordat er wordt gewerkt met bepaalde beplanting tussen de wijnstokken door, blijft de bodem beter in balans en wordt het water meer vastgehouden. Biologische wijn is vaak herkenbaar aan een keurmerk, maar niet alle wijnboeren doen daar aan mee. Sommige werken bijna biologisch of werken zelfs nog duurzamer dan de bio wetgeving vereist maar willen toch geen officieel keurmerk. Een van de redenen is dat ze de mogelijkheid open willen houden om, als het nodig is, ook gebruik te maken van niet-biologische middelen.

Over bio wijnen valt nog veel meer te vertellen, het is te ingewikkeld om dit kort uit te leggen. Tuurlijk vertel ik er graag meer over wanneer je in de winkel bent. Maak kennis met biologisch middels deze 2 wijnen uit het pakket; ik hoor graag jullie mening hierover.

 

De Domaine Dionysos, La Cigalette, is 100% biologisch gemaakt. Wijnmakers Farjon vindt niet alleen het eindproduct belangrijk maar ook het behoud van de omgeving en het terroir. In het Rhône-gebied wordt steeds meer biologisch gewerkt.

 

Het Spaanse wijnhuis, Albet i Noya is zelfs biologisch-dynamisch (wat betekent dat er is gestreefd naar een hechte verbinding tussen aarde, klimaat, planten en dieren. ook speelt de stand van de zon, de maan en de sterren een belangrijke rol op het land en bij de verwerking van de producten).

 

Ik hoop dat je lekker van deze wijnen gaat genieten. Wil je iets met me delen, dat kan. Je kunt me mailen henribloemarnhem@gmail.com of via instagram @winefoody, gebruik #proevenmetmariska. 

Veel proefplezier.

Mariska

 

Proefnotities wijnen oktober 2018:

 

Domaine de Caillaubert 2017 (Zuid-Frankrijk, Côtes de Gascogne) 

Druif: Chardonnay, Sauvignon blanc. Geen houtlagering gehad. Fris, bleek geel in het  glas. Combinatie van lichte zuren en het volle van tropisch fruit.

Lekker bij: klassieke kaasfondue. 

 

Adega de Pegões Colheita Selecctionada 2016 (Portugal, Setúbal) 

Druif: Antão Vaz, Chardonnay, Arinto, Verdelho. Door houtlagering (rijping in houten vaten) van de Chardonnay een volle romige smaak. Aanwezig rijpe ananas, en boterbabbelaar.

Lekker bij: romige risotto met doperwtjes en parmezaan.

 

Albet i Noya (Spanje, Penedès) 

Druif: Cabernet Sauvignon, Garnacha, Tempranillo. Deze wijn komt licht gekoeld (16gr) het beste tot zijn recht. Sappige cassis, licht kruidig (laurier) zacht en soepel.

Lekker bij: de borrel met allerlei hapjes, gekruide worst maar ook een mild kaasje kan deze prima hebben!

 

Domaine La Colombette (Frankrijk, IGP Coteaux du Libron, Pays d'Oc) 

Druif: Pinot Noir. Licht van kleur, typisch Pinot Noir. Ook koel (16 gr) serveren. Kruidig maar ook vol met kersen. Zeker zuren aanwezig maar niet vervelend. Ook bittertje aanwezig. Prachtig voorbeeld van een mooie betaalbare Pinot Noir.

Lekker bij: gebakken biefstukje met aardappelpuree en broccoli.

 

Il Falchetto, Pian Scorrone DOCG (Italië, Asti, Piemonte) *Mariska’s favo. 

Druif: Barbera. Diepe donkere kleur, blijft hangen aan je glas. Sap, bramen en rijpe pruim. Laat je niet foppen door het “makkelijk” wegdrink gehalte, deze jongen heeft een alcoholpercentage van maar liefst 14,5%.

Lekker bij: natuurlijk een gerecht uit de streek, verse pasta met geschaafde truffel erover. Simpel maar heerlijk.

 

Domaine de Dionysos La Cigalette (Frankrijk, Cairanne, Rhône) 

Druif: Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan. Deze wijn heeft zuurstof nodig, een karaf of een groot glas doet veel goed. De dag erop smaakt hij nog beter en is zachter van smaak. De eerste slok is wat scherp, heeft lekker eten erbij nodig. Licht boers/stallig in de neus, zwarte peper en zoethout in de afdronk, veel donkerrood fruit, vooral kers. Lekker bij: stoofpot van lamsvlees met aardappelschijfjes gegratineerd uit de oven.

 

 

 

 

 

Lees meer

Dit wijngeheim is geen geheim

Lees meer

Het wildseizoen is begonnen!

Lees meer

Henri Bloem in een nieuw jasje.

Lees meer

Proeven met Mariska september 2018

Wat leuk dat je met mij mee proeft!

Weer nieuwe wijnen uitzoeken, wat een feest. Ik vind het erg leuk om de enthousiaste reacties te lezen en dat er genoten is van de wijn. Op naar een nieuwe reeks verschillende heerlijke flessen!

Wat moet er eigenlijk gebeuren om die wijn in de fles te krijgen?

Alles begint in de wijngaard, het hele jaar rond is daar werk. Wat moet bijvoorbeeld wijnmaker Franz Prechtl van Weingut Prechtl uit het Weinviertel in Oostenrijk  doen om een goede kwaliteit te krijgen? Bij Prechtl hechten ze veel waarde aan natuurlijke wijnbouw. Ze gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en bemesten de wijnstokken met mest van een biologische boerderij. Ook het onkruid verwijderen ze handmatig, en waar het kan mechanisch (de vlak gelegen gaarden). Snoeiwerk en bladwerk wordt allemaal met de hand gedaan. Eind groei seizoen, wanneer de druif volgroeid is en de verhouding zuren/suikers optimaal is en er geoogst kan worden is de drukste tijd. Na de pluk (handmatig) gaan de druiven op een sorteertafel (ook weer met de hand) en worden gecontroleerd op kwaliteit. Na de schil inweking (waardoor de wijn extra geurig en aromatisch wordt) worden de druiven geperst. Het opgevangen druivensap heet most. Dit laten ze gisten met gistcellen, Prechtl gebruikt daarbij zijn eigen gisten. Om de wijn zo fris en zuiver mogelijk te krijgen wordt voor de gisting eerst de most onttroebeld. Daarna vindt de alcoholische gisting op RVS tanks plaats (altijd tussen de 14 en 20 graden). Het gistings proces duurt 2 à 3 weken, daarna wordt de wijn gescheiden van zijn gistbezinksel en overgepompt naar een schone tank. Bij deze Zweigelt is een rijping van enkele maanden op stalen tanks voldoende, en wordt de wijn gefilterd en gebotteld. Wat van groot belang is in de kelder dat alles zo hygiënisch  mogelijk gebeurt om fouten in de wijn te voorkomen (bijv. “kurk”) Denk eens aan dit proces als je een fles wijn opent , en sta stil bij het vele werk dat verzet is om al dat lekkers in de fles te krijgen!

Ik heb weer heel verschillende wijnen uitgezocht, met allemaal weer andere kenmerken. Veel plezier met proeven, ik hoor graag jullie feedback weer.

Proeven van de wijnen, waar let je allemaal op?

  • Kijken (kleur en tint, helderheid)
  • Ruiken (aroma’s, scherpte)
  • Proeven (zoetheid, zuurgraad, tannine, alcohol (hoe warmer het mondgevoel, hoe hoger het alcoholpercentage))
  • Conclusie (evenwicht, kenmerken, mening)

Tips om wijn goed te kunnen proeven:

  • Geef de wijn wat zuurstof (vaak is een groot glas al voldoende)
  • Schenk de wijn op de juiste temperatuur, wit niet te koud en rood niet te warm.
  • Slik de wijn niet te snel door, maar laat het even rond gaan in je mond.

September 2018
Mariska

 

Proefnotitie wijnen september 2018:

Château de Parenchère (Bordeaux Blanc)

Druif: Sauvignon blanc, Muscadelle, Semillon. Droog, frisse zuren. Toch wel wat rondeur door de druif Semillon. Wat bloemig en zacht in de afdronk. Serveertemp. 10 tot 12 graden. Lekker bij salade met geitenkaas en gebakken pancetta.

Garofoli, Macrina (Italië, de Marken)*Mariska’s Favo*

Druif: Verdicchio. Zacht, exotisch fruit, licht bittertje (typisch Italië). Serveertemp. 10 tot 12 graden.
Lekker bij pasta met zelfgemaakte pesto en rode poonfilet.

Domaine La Colombette (Frankrijk, Languedoc-Roussillon)

Druif: Chardonnay. Elegant, Meloen maar ook ananas in de smaak, beetje botertje en vanille toon door de houtrijping (niet op staal maar in houten vaten gerijpt) Serveertemp. 10 tot 12 graden.
Lekker bij vers gerookte zalm, met krieltjes en tuinboontjes. (eventueel een licht roomsausje erbij)

Weingut Prechtl (Oostenrijk, Weinviertel)

Druif: Zweigelt. Licht, sappig. Veel vers rood klein fruit. Geen tannine (voelt niet stroef) klein beetje ijzersmaak. Serveer temp. 16 tot 17 graden.
Lekker bij gegrilde kip, met zelfgemaakte friet en krulsla.

Cantine Dei, Rosso di Montepulciano (Italië, Montepulciano, Toscane)

Druif: Sangiovese, Canaiolo Nero en Merlot. Licht fruitig van stijl, nog een klein stroefje er in. Rood fruit, voornamelijk kers met een kenmerkend Italiaans zuurtje in de afdronk. Serveertemp. 17 tot 18 graden.
Lekker bij alles met tomaat, maar het beste bij een lasagne met een groene salade erbij.

Adega de Pegões (Portugal, Setubal)

Druif: Trincadeira. Stevig, vol mondgevoel. Aanwezige tannine. Dik donker rijp fruit en vanille tonen. Serveertemp. 18 tot 20 graden.
Lekker bij een dikke sappige biefstuk met gebakken paddenstoelen in rode wijnsaus en gegrilde groenten.

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem
Michel, Marja, Mariska, Annie en Harm
Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220

FacebookTwitterInstagramPassie-pas

 

 

Lees meer

Grootste assortiment port van Arnhem en omstreken

Wat is port eigenlijk?

Port wordt verkregen door vermenging van wijn van verschillende wijngaarden en verschillende jaren uit de Douro vallei, waarvan de vergisting gestopt wordt door het toevoegen van wijnalcohol. Port moet voor tenminste 60% gemaakt zijn van de volgende druivenrassen: Tinta Roriz, Tinta Barocca, Tinto Cão, Touriga Franca en Touriga Nacional.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen, zoals: ruby, tawny, 10 jaar oud, 20 jaar oud, 30 jaar oud, 40 jaar oud, crusted port, vintage port, late bottled vintage (LBV), Colheita, Quinta port, witte port en tegenwoordig ook rosé port. Port kan heel goed lageren en de oudste port die wij hebben liggen is dan ook een Colheita 1938.

Port is heerlijk om samen van te genieten, maar ook een mooi geschenk bij de geboorte van een kind, een huwelijk, het bereiken van een bepaalde leeftijd, of een jubileum.

De porthuizen die wij op voorraad hebben zijn: Niepoort, Fonseca, Kopke, Burmester, Carvalhas, Dow, Graham's, Noval, Ramos Pinto, Taylor, Ventozelo, Vesuvio.

Wij helpen u graag bij het selecteren van de juiste port voor de juiste gelegenheid.

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem
Michel en Marja van Tooren en medewerkers
Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220

FacebookTwitterInstagramPassie-pas

 

Lees meer

Mariska's proefpakket van de maand

 

Proef mee met Mariska.....

Mariska is bezig met haar opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie en proeft daarvoor heel veel wijnen. Graag wil zij haar ervaringen met u delen.

 

Wilt u met haar meeproeven?

U kunt zich abonneren op "Mariska's proefpakket van de maand", bestaande uit 6 verschillenden wijnen afgestemd op het seizoen. Zij vertelt iets over de achtergrond van de wijn, voegt een proefnotitie bij en u weten bij welk gerecht de wijn het best tot zijn recht komt.

 

De prijs van dit proefpakket ligt altijd rond de € 50,00 en u betaalt achteraf.

Mariska's proefpakket van de maand wordt verzonden of bezorgd in de derde week van de maand. Uw abonnement is maandelijks opzegbaar voor de eerste van de volgende maand.

 

Proeft u met haar mee?

Stuur een mail naar arnhem@henribloem.nl met uw naam en adresgegevens en Mariska neemt contact met u op.

 

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem

Amsterdamseweg 126, 6814 GJ  Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220

Lees meer

Groepsreis 2018: Bloem in de Languedoc.

Groepsreis mei 2018: Bloem in de Languedoc.

Naast alle reizen naar “wijnland” die we met elkaar maken, mogen we één keer per jaar op een soort schoolreisje en mag je je vriendje of vriendinnetje meenemen. Het is altijd aan het eind van de maand mei, want dan is het zo lekker weer in het zuidelijk deel van Europa en kan het hier in Nederland nog weleens een beetje wisselvallig zijn. Dit jaar verzamelden we ons zondagmorgen 27 mei 2018 op Schiphol en vlogen we rond het middaguur naar Montpellier voor een bliksembezoek van krap 48 uur aan de Languedoc. Altijd gezellig. 

In Montpellier stond het busje voor ons klaar en daar gingen we. Eerste stop was in Pic Saint Loup bij Château des Mouchères. Een heel traditioneel Frans wijnbedrijf waar de boer letterlijk en figuurlijk met de voeten in de natte klei staat. Karakteristieke Franse wijn gemaakt van hoofdzakelijk syrah en grenache. Geen schmuck, gewoon eenvoudig en eerlijk. Na een groepsfoto, allemaal weer in de bus op weg naar…. Domaine Montrose, de producent van onze meest verkochte wijn, de rosé van Bernard en Olivier Coste. Alhoewel we elkaar diverse keren per jaar op allerlei beurzen tegenkomen, was het heel leuk weer eens op het domein zelf te zijn. We werden hartelijk ontvangen en hadden met elkaar een reuze gezellige avond in de tuin. De regen bleef gelukkig achterwege. 

De volgende morgen vertrokken we naar een nieuwverworven wijngaard van de familie Coste in Faugères, nl. Château des Adouzes. De wijngaard is genoemd naar de boven het stadje gelegen ruïne. De heren Coste gaan zich hier helemaal richten op rode wijnen van de carignan onder de exotische naam Le Tigre. 

Na een mooie wandeling naar de ruïne en een bezoek aan een eeuwenoude begraafplaats stond de bus weer klaar om ons naar Domaine Guy Moulinier te brengen. Zoon Stefan die tegenwoordig de scepter zwaait stond ons op te wachten en na een rondgang door dit moderne, strakke en schone bedrijf en een proeverij van de laatste jaargangen, werden de uitgenodigd voor een heerlijke lunch. Als afsluiter werd er een magnum Terrasses Grillées 2001 ontkurkt. Wat een plaatje…. De rode wijnen van Moulinier kunnen prachtig rijpen. 

Alhoewel we al een vol etmaal in het zuiden van Frankrijk waren, hadden we de zon nog niet gezien, erger nog het kwam op weg naar Château de Lastours in Corbières met bakken uit de lucht… en we zouden gaan quad-rijden???? 

Lastours is een bezit van 1000 ha, waarvan 100 ha wijngaarden en 10 ha olijfbomen. Ook is hier een testbaan voor auto’s, o.a. voor de Parijs-Dakar ralley. Het quad-rijden ging niet door vanwege de ongelofelijke modderpoel (het is hier allemaal kleigrond), maar we gingen wel met een aantal 4WD’s de wijngaarden in en naar de hoogste delen en hadden daar een prachtig uitzicht. Château de Lastours is een hypermodern bedrijf waar nog veel groei in zit. We proefden hun nieuwe witte wijnen gemaakt van Vermentino en waren heel blij verrast.Behalve al het eerdergenoemde hebben ze hier ook een restaurant en een hotel, dus we hoefden niet ver weg.

De laatste dag van onze reis was alweer aangebroken: bezoek aan Vincent Pugibet van Domaine La Colombette, de inspirerende en altijd vol nieuwe ideeën zittende wijnmaker uit de buurt van Bézier. Was hij niet een van de eersten die druppelirrigatie toepaste in de wijngaarden jaren geleden, gevolgd door het produceren van wijnen met een lager alcoholpercentage van 11,5% en later zelfs van 9%. Is hij niet degene die al jaren bezig is druiven te ontwikkelen die schimmelresistent zijn, de zogenaamde PIWI-wijnen. Een man die uren kan praten over datgene wat hem bezighoudt en dat is niet alleen goede wijnen maken, maar dat ook zo efficiënt en duurzaam mogelijk te doen. Over alles is hier nagedacht, niets gebeurt zomaar. 

Hij nam ons mee de wijngaard in en vertelde over zijn speciale manier van machinaal snoeien, wat heel efficiënt en tijdbesparend werkt en waardoor er aan de stokken kleine trosjes met druiven ontstaan, die een gelijkmatiger kwaliteit hebben, dan hele grote trossen. Doordat de kwaliteit heel constant is, kan er ook machinaal geoogst worden. 

Natuurlijk vertelde hij ook over zijn wijnen met een lager alcoholpercentage, wat gebeurt door omgekeerde osmose. Ik had het nog nooit begrepen, maar nu viel ineens het kwartje. Vincent maakt volwaardige wijn met alles erop en eraan, vervolgens perst hij de wijn door dit wonderapparaat en doordat de moleculen van water en alcohol kleiner zijn dan van de andere stoffen in de wijn, worden water en een deel alcohol gescheiden van de rest. Vervolgens distilleert hij deze vloeistof, vangt het water weer op en voegt dat weer bij de wijn. Voilà, een wijn met veel smaak, want alle smaakstoffen blijven behouden, maar minder alcohol. 

En dan nog de PIWi (Pilzwiederstandsfähig) wijnen, waar hij al jaren mee bezig is. Verschillende druivenrassen worden gekruist, waardoor nieuwe rassen ontstaan. Een proces wat voordat je een wijn van een bepaalde nieuwe druif hebt minimaal 7 jaar duurt. Na al die jaren van experimenteren heeft hij nu een heerlijke nieuwe wijn ontwikkeld van de Souvignier Muscaris-druif. Heerlijke fris, fruitig met een zuivere smaak. 

Na een informele lunch van heerlijke Franse specialiteiten werd het tijd om afscheid te nemen van de familie Pugibet en met de bus richting Montpellier te gaan. De zon was gelukkig wel inmiddels doorgekomen en daar mochten we nog even langer van genieten want onze vlucht naar Amsterdam was ernstig vertraagd door het noodweer in Nederland. Het klimaat is behoorlijk aan het veranderen, waar ook de boeren in het zuiden van Frankrijk zich zorgen over maakten. Zo nat als dit voorjaar hebben ze het zelden gezien en dat zal gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de druiven en de oogst later dit jaar. 

Het waren weer twee fantastische dagen…. Ha, ha! Waar zal de reis volgend jaar heengaan? 

Marja van Tooren

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem

Lees meer

Wij accepteren Pas Arnhem

Lees meer

Huwelijkscadeau: Wij willen wijn!

  Jullie gaan trouwen, jullie hebben eigenlijk alles al en jullie houden van wijn.
Lees meer

Bloem in Toscane 2017

Bio, beton en bloem.
Lees meer

Passie-voor-wijn-pas Henri Bloem Arnhem

Lees meer

Wijn van de Maand Mei/Juni 2016 bij Henri Bloem Arnhem

Michel vertelt:
Lees meer

VVV Cadeaubonnen Henri Bloem Arnhem

Lees meer

Wijn van de maand April 2016

Michel vertelt:
Lees meer

Wijn van de Maand Februari 2016

Michel vertelt:
Lees meer

Plastic tasjes bij Henri Bloem Arnhem

Lees meer

Grootste champagne assortiment van Arnhem en omstreken

Lees meer

Marqués de Murrieta

Lees meer

Wijn van de Maand september/oktober 2015

Michel vertelt:
Lees meer

Wijn van Zomer 2015

Michel vertelt:
Lees meer

Wijncadeaukaart

Het ultieme wijngeschenk bij Henri Bloem Arnhem!
Lees meer

Wijn van de maand juni 2015

Michel vertelt je welke wijn dat is:
Lees meer

Wijn van de Maand Mei 2015

Michel vertelt u graag welke wijn het is:
Lees meer

Huiswerkpakket bij Henri Bloem Arnhem

Wat wordt uw favoriete huiswijn?
Lees meer

Wijn van de Maand April 2015

Lees meer

Arnhem: Bitcoinstad, en wij doen mee!

Lees meer

Wijn van de Maand Maart 2015

Michel vertelt wat de Wijn van de Maand Maart 2015 is:
Lees meer

Neem Bloem mee op reis en win een prijs!

Lees meer

Rioja en Ribera del Duero in 2,5 dag

Lees meer

Bordeaux: een wijngebied van uitersten.

Lees meer

Omroep Gelderland 1 april

Lees meer

Veiling gevonden wijnen Amsterdamseweg uit topjaar 1934.

Lees meer

Van de nood een deugd maken

De Gelderlander, 26 maart 2014:
Lees meer

Interview met RTV-Arnhem Verkiezing Gezelligste Winkel

Lees meer

Sinterklaas bracht een bezoek aan Bloem Arnhem!

Lees meer

Wijn van de Maand November 2013

Michel vertelt u welke wijn dit is:
Lees meer

Henri Bloem Arnhem in Top 10 van Beste Wijnwinkels.

Lees meer

Wijn van de Maand Oktober 2013

 Michel vertelt welke wijn dat is:
Lees meer

Wijn van de Maand September 2013

Michel vertelt welke wijn dat is:
Lees meer

Wijn van de Maand Augustus 2013

Michel vertelt je welke wijn dat is:
Lees meer

De Birds van Bloem

Lees meer

Terugblik Assortimentsproeverij Henri Bloem Arnhem

Lees meer

Bezoek aan Pascual Toso

Lees meer

Argentinië is op zoek naar terroir.

Lees meer

Wine Shop Ambassador

Lees meer

Viña Cobos lanceert reis door de tijd.

6 jaargangen Bramare Marchiori Malbec.
Lees meer

Wijnreis Piemonte juni 2012

Lees meer

Impressie Voorjaarsproeverij 2012

Lees meer

Bezoek Niepoort

Lees meer