Henri Bloem Arnhem

Wijn proeven

Dat kan elke zaterdag bij ons in de winkel, waar altijd wel wat open staat. Ook organiseren we 2 maal per jaar een grote assortimentsproeverij.

Wijnkennis

Wilt u wat meer leren over wijn? Drie tot vier keer per jaar organiseren wij een wijncursus voor beginners.

Specialisatie

In één woord: WIJN. Met bijna 1000 wijnen in het assortiment durven wij ons met recht speciaalzaak te noemen. Ook hebben we het grootste Champagne-assortiment van Arnhem en met Port gaan we terug tot 1938. Ook daarin dus een zeer ruime keuze.

Persoonlijke aandacht

Wij hebben een Passie-voor-Wijn-Pas, Waarmee u altijd kunt zien welke wijnen U al gedronken heeft en wat u ervan vond. Maar ook zonder pas krijgt u bij ons Alle aandacht die u verdient. Nieuwsgierig geworden? Meld u hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbr

Wijn is beleving

Wat leuk dat u de moeite neemt om even rond te snuffelen op de pagina van Henri Bloem Arnhem. Dat betekent dat u van een goed glas wijn houdt, toch? Wijn kun je tegenwoordig op heel veel plaatsen kopen: de supermarkt, internet, de groothandel, enz. Maar wat is er nu leuker dan even rond te lopen in onze gezellige speciaalzaak aan de Amsterdamseweg, waar we u met plezier van advies voorzien. Stap gewoon eens bij ons binnen. Of het nu gaat om een wijn voor alledag, of dat u op zoek bent naar een wijn die perfect moet passen bij een mooi diner, het moet wel gek lopen willen wij u niet kunnen helpen. 

Een enthousiast team

Met ons relatief kleine team staan we al ruim 20 jaar 6 dagen per week voor u klaar om u te adviseren bij uw wijnkeuze. Natuurlijk met een gedegen kennis van de wijnen zelf, maar ook met een passie voor lekker eten, zodat we u graag en goed kunnen helpen bij het maken van de juiste wijn-spijs combinaties. En dat alles in een gezellige, ongedwongen sfeer, want wij realiseren ons elke dag weer dat niet alleen het drinken van wijn een feestje moet zijn, maar het kopen ervan evenzeer.

Service

Een loze kreet? Niet bij ons, want we maken het waar door ons advies, het uitlenen van glaswerk, het beschikbaar stellen van statafels, het terug kunnen zien welke wijnen u eerder bij ons gekocht heeft en, als het er een keer niet van komt om bij ons langs te komen: het gratis thuisbezorgen van uw wijnen.

Tot slot

Als deze pagina de eerste kennismaking met ons is: kom gewoon een keertje naar de winkel, want hoe makkelijk het internet ook is: er gaat niets boven een persoonlijke ontmoeting, waarbij we er samen vast wel uitkomen. Zeker weten!

 

Henri Bloem Arnhem
Amsterdamseweg 126
6814 GJ, Arnhem


026-4455220

Openingstijden

Maandag
13.00-18.00 uur
Dinsdag
9.30-18.00 uur
Woensdag
9.30-18.00 uur
Donderdag
9.30-20.00 uur
Vrijdag
9.30-19.00 uur
Zaterdag
9.00-17.00 uur
Zondag
gesloten

Een pretpakket van Henri Bloem

Lees meer

Omfietswijnen van Nicolaas Klei

Lees meer

Halloween bij Henri Bloem

Lees meer

Proeven met Mariska oktober 2018

Mariska’s proefpakket voor oktober.

 

Herfst die aanvoelt als zomer….. Ondanks de hoge temperaturen toch meer zin in rood, hopelijk jullie ook!

Dit keer heb ik namelijk gekozen voor 2 witte en 4 rode wijnen. Weer allemaal erg divers van stijl en smaak. Er zitten ook 2 biologische wijnen bij, waar ik graag wat meer over vertel.

Als er weer vragen en/of opmerkingen zijn hoor ik dat graag!

 

Dit keer wil ik graag meer vertellen over biologische wijnbouw.

 

Afgelopen eeuw zijn er enorm veel ontwikkelingen geweest in de landbouw, waaronder het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Mede hierdoor waren er steeds grotere opbrengsten. Dit succes had ook een keerzijde: milieu en dierenwelzijn werden uit het oog verloren en de bodems werden steeds schraler. Als reactie hierop ontstond de biologische landbouw, die nu wereldwijd voorkomt. Ook de kritische houding van de consument heeft hier aan bijgedragen. Er was (en is) een steeds grotere vraag naar “gezonde” producten.

Maar wat is nu eigenlijk biologische wijn? Het verschilt per werelddeel en zelfs per land aan welke eisen en regels de wijnboer moet voldoen. Bijvoorbeeld in de EU is het gebruik van Sulfiet (conserveringsmiddel, ook wel zwavel genoemd) voor bio wijn 50 gram minder per liter dan “normale” wijn. Ook werken ze met biologische bestrijdingsmiddelen, worden er nieuwe druivenrassen ontwikkeld die bv minder vatbaar zijn voor ziektes. Bodembeheer speelt eveneens een grote rol, zowel boven als onder de grond. Doordat er wordt gewerkt met bepaalde beplanting tussen de wijnstokken door, blijft de bodem beter in balans en wordt het water meer vastgehouden. Biologische wijn is vaak herkenbaar aan een keurmerk, maar niet alle wijnboeren doen daar aan mee. Sommige werken bijna biologisch of werken zelfs nog duurzamer dan de bio wetgeving vereist maar willen toch geen officieel keurmerk. Een van de redenen is dat ze de mogelijkheid open willen houden om, als het nodig is, ook gebruik te maken van niet-biologische middelen.

Over bio wijnen valt nog veel meer te vertellen, het is te ingewikkeld om dit kort uit te leggen. Tuurlijk vertel ik er graag meer over wanneer je in de winkel bent. Maak kennis met biologisch middels deze 2 wijnen uit het pakket; ik hoor graag jullie mening hierover.

 

De Domaine Dionysos, La Cigalette, is 100% biologisch gemaakt. Wijnmakers Farjon vindt niet alleen het eindproduct belangrijk maar ook het behoud van de omgeving en het terroir. In het Rhône-gebied wordt steeds meer biologisch gewerkt.

 

Het Spaanse wijnhuis, Albet i Noya is zelfs biologisch-dynamisch (wat betekent dat er is gestreefd naar een hechte verbinding tussen aarde, klimaat, planten en dieren. ook speelt de stand van de zon, de maan en de sterren een belangrijke rol op het land en bij de verwerking van de producten).

 

Ik hoop dat je lekker van deze wijnen gaat genieten. Wil je iets met me delen, dat kan. Je kunt me mailen henribloemarnhem@gmail.com of via instagram @winefoody, gebruik #proevenmetmariska. 

Veel proefplezier.

Mariska

 

Proefnotities wijnen oktober 2018:

 

Domaine de Caillaubert 2017 (Zuid-Frankrijk, Côtes de Gascogne) 

Druif: Chardonnay, Sauvignon blanc. Geen houtlagering gehad. Fris, bleek geel in het  glas. Combinatie van lichte zuren en het volle van tropisch fruit.

Lekker bij: klassieke kaasfondue. 

 

Adega de Pegões Colheita Selecctionada 2016 (Portugal, Setúbal) 

Druif: Antão Vaz, Chardonnay, Arinto, Verdelho. Door houtlagering (rijping in houten vaten) van de Chardonnay een volle romige smaak. Aanwezig rijpe ananas, en boterbabbelaar.

Lekker bij: romige risotto met doperwtjes en parmezaan.

 

Albet i Noya (Spanje, Penedès) 

Druif: Cabernet Sauvignon, Garnacha, Tempranillo. Deze wijn komt licht gekoeld (16gr) het beste tot zijn recht. Sappige cassis, licht kruidig (laurier) zacht en soepel.

Lekker bij: de borrel met allerlei hapjes, gekruide worst maar ook een mild kaasje kan deze prima hebben!

 

Domaine La Colombette (Frankrijk, IGP Coteaux du Libron, Pays d'Oc) 

Druif: Pinot Noir. Licht van kleur, typisch Pinot Noir. Ook koel (16 gr) serveren. Kruidig maar ook vol met kersen. Zeker zuren aanwezig maar niet vervelend. Ook bittertje aanwezig. Prachtig voorbeeld van een mooie betaalbare Pinot Noir.

Lekker bij: gebakken biefstukje met aardappelpuree en broccoli.

 

Il Falchetto, Pian Scorrone DOCG (Italië, Asti, Piemonte) *Mariska’s favo. 

Druif: Barbera. Diepe donkere kleur, blijft hangen aan je glas. Sap, bramen en rijpe pruim. Laat je niet foppen door het “makkelijk” wegdrink gehalte, deze jongen heeft een alcoholpercentage van maar liefst 14,5%.

Lekker bij: natuurlijk een gerecht uit de streek, verse pasta met geschaafde truffel erover. Simpel maar heerlijk.

 

Domaine de Dionysos La Cigalette (Frankrijk, Cairanne, Rhône) 

Druif: Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan. Deze wijn heeft zuurstof nodig, een karaf of een groot glas doet veel goed. De dag erop smaakt hij nog beter en is zachter van smaak. De eerste slok is wat scherp, heeft lekker eten erbij nodig. Licht boers/stallig in de neus, zwarte peper en zoethout in de afdronk, veel donkerrood fruit, vooral kers. Lekker bij: stoofpot van lamsvlees met aardappelschijfjes gegratineerd uit de oven.

 

 

 

 

 

Lees meer

Dit wijngeheim is geen geheim

Lees meer

Het wildseizoen is begonnen!

Lees meer

Henri Bloem in een nieuw jasje.

Lees meer

Proeven met Mariska september 2018

Wat leuk dat je met mij mee proeft!

Weer nieuwe wijnen uitzoeken, wat een feest. Ik vind het erg leuk om de enthousiaste reacties te lezen en dat er genoten is van de wijn. Op naar een nieuwe reeks verschillende heerlijke flessen!

Wat moet er eigenlijk gebeuren om die wijn in de fles te krijgen?

Alles begint in de wijngaard, het hele jaar rond is daar werk. Wat moet bijvoorbeeld wijnmaker Franz Prechtl van Weingut Prechtl uit het Weinviertel in Oostenrijk  doen om een goede kwaliteit te krijgen? Bij Prechtl hechten ze veel waarde aan natuurlijke wijnbouw. Ze gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en bemesten de wijnstokken met mest van een biologische boerderij. Ook het onkruid verwijderen ze handmatig, en waar het kan mechanisch (de vlak gelegen gaarden). Snoeiwerk en bladwerk wordt allemaal met de hand gedaan. Eind groei seizoen, wanneer de druif volgroeid is en de verhouding zuren/suikers optimaal is en er geoogst kan worden is de drukste tijd. Na de pluk (handmatig) gaan de druiven op een sorteertafel (ook weer met de hand) en worden gecontroleerd op kwaliteit. Na de schil inweking (waardoor de wijn extra geurig en aromatisch wordt) worden de druiven geperst. Het opgevangen druivensap heet most. Dit laten ze gisten met gistcellen, Prechtl gebruikt daarbij zijn eigen gisten. Om de wijn zo fris en zuiver mogelijk te krijgen wordt voor de gisting eerst de most onttroebeld. Daarna vindt de alcoholische gisting op RVS tanks plaats (altijd tussen de 14 en 20 graden). Het gistings proces duurt 2 à 3 weken, daarna wordt de wijn gescheiden van zijn gistbezinksel en overgepompt naar een schone tank. Bij deze Zweigelt is een rijping van enkele maanden op stalen tanks voldoende, en wordt de wijn gefilterd en gebotteld. Wat van groot belang is in de kelder dat alles zo hygiënisch  mogelijk gebeurt om fouten in de wijn te voorkomen (bijv. “kurk”) Denk eens aan dit proces als je een fles wijn opent , en sta stil bij het vele werk dat verzet is om al dat lekkers in de fles te krijgen!

Ik heb weer heel verschillende wijnen uitgezocht, met allemaal weer andere kenmerken. Veel plezier met proeven, ik hoor graag jullie feedback weer.

Proeven van de wijnen, waar let je allemaal op?

  • Kijken (kleur en tint, helderheid)
  • Ruiken (aroma’s, scherpte)
  • Proeven (zoetheid, zuurgraad, tannine, alcohol (hoe warmer het mondgevoel, hoe hoger het alcoholpercentage))
  • Conclusie (evenwicht, kenmerken, mening)

Tips om wijn goed te kunnen proeven:

  • Geef de wijn wat zuurstof (vaak is een groot glas al voldoende)
  • Schenk de wijn op de juiste temperatuur, wit niet te koud en rood niet te warm.
  • Slik de wijn niet te snel door, maar laat het even rond gaan in je mond.

September 2018
Mariska

 

Proefnotitie wijnen september 2018:

Château de Parenchère (Bordeaux Blanc)

Druif: Sauvignon blanc, Muscadelle, Semillon. Droog, frisse zuren. Toch wel wat rondeur door de druif Semillon. Wat bloemig en zacht in de afdronk. Serveertemp. 10 tot 12 graden. Lekker bij salade met geitenkaas en gebakken pancetta.

Garofoli, Macrina (Italië, de Marken)*Mariska’s Favo*

Druif: Verdicchio. Zacht, exotisch fruit, licht bittertje (typisch Italië). Serveertemp. 10 tot 12 graden.
Lekker bij pasta met zelfgemaakte pesto en rode poonfilet.

Domaine La Colombette (Frankrijk, Languedoc-Roussillon)

Druif: Chardonnay. Elegant, Meloen maar ook ananas in de smaak, beetje botertje en vanille toon door de houtrijping (niet op staal maar in houten vaten gerijpt) Serveertemp. 10 tot 12 graden.
Lekker bij vers gerookte zalm, met krieltjes en tuinboontjes. (eventueel een licht roomsausje erbij)

Weingut Prechtl (Oostenrijk, Weinviertel)

Druif: Zweigelt. Licht, sappig. Veel vers rood klein fruit. Geen tannine (voelt niet stroef) klein beetje ijzersmaak. Serveer temp. 16 tot 17 graden.
Lekker bij gegrilde kip, met zelfgemaakte friet en krulsla.

Cantine Dei, Rosso di Montepulciano (Italië, Montepulciano, Toscane)

Druif: Sangiovese, Canaiolo Nero en Merlot. Licht fruitig van stijl, nog een klein stroefje er in. Rood fruit, voornamelijk kers met een kenmerkend Italiaans zuurtje in de afdronk. Serveertemp. 17 tot 18 graden.
Lekker bij alles met tomaat, maar het beste bij een lasagne met een groene salade erbij.

Adega de Pegões (Portugal, Setubal)

Druif: Trincadeira. Stevig, vol mondgevoel. Aanwezige tannine. Dik donker rijp fruit en vanille tonen. Serveertemp. 18 tot 20 graden.
Lekker bij een dikke sappige biefstuk met gebakken paddenstoelen in rode wijnsaus en gegrilde groenten.

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem
Michel, Marja, Mariska, Annie en Harm
Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220

FacebookTwitterInstagramPassie-pas

 

 

Lees meer

Grootste assortiment port van Arnhem en omstreken

Wat is port eigenlijk?

Port wordt verkregen door vermenging van wijn van verschillende wijngaarden en verschillende jaren uit de Douro vallei, waarvan de vergisting gestopt wordt door het toevoegen van wijnalcohol. Port moet voor tenminste 60% gemaakt zijn van de volgende druivenrassen: Tinta Roriz, Tinta Barocca, Tinto Cão, Touriga Franca en Touriga Nacional.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen, zoals: ruby, tawny, 10 jaar oud, 20 jaar oud, 30 jaar oud, 40 jaar oud, crusted port, vintage port, late bottled vintage (LBV), Colheita, Quinta port, witte port en tegenwoordig ook rosé port. Port kan heel goed lageren en de oudste port die wij hebben liggen is dan ook een Colheita 1938.

Port is heerlijk om samen van te genieten, maar ook een mooi geschenk bij de geboorte van een kind, een huwelijk, het bereiken van een bepaalde leeftijd, of een jubileum.

De porthuizen die wij op voorraad hebben zijn: Niepoort, Fonseca, Kopke, Burmester, Carvalhas, Dow, Graham's, Noval, Ramos Pinto, Taylor, Ventozelo, Vesuvio.

Wij helpen u graag bij het selecteren van de juiste port voor de juiste gelegenheid.

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem
Michel en Marja van Tooren en medewerkers
Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220

FacebookTwitterInstagramPassie-pas

 

Lees meer

Mariska's proefpakket van de maand

 

Proef mee met Mariska.....

Mariska is bezig met haar opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie en proeft daarvoor heel veel wijnen. Graag wil zij haar ervaringen met u delen.

 

Wilt u met haar meeproeven?

U kunt zich abonneren op "Mariska's proefpakket van de maand", bestaande uit 6 verschillenden wijnen afgestemd op het seizoen. Zij vertelt iets over de achtergrond van de wijn, voegt een proefnotitie bij en u weten bij welk gerecht de wijn het best tot zijn recht komt.

 

De prijs van dit proefpakket ligt altijd rond de € 50,00 en u betaalt achteraf.

Mariska's proefpakket van de maand wordt verzonden of bezorgd in de derde week van de maand. Uw abonnement is maandelijks opzegbaar voor de eerste van de volgende maand.

 

Proeft u met haar mee?

Stuur een mail naar arnhem@henribloem.nl met uw naam en adresgegevens en Mariska neemt contact met u op.

 

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem

Amsterdamseweg 126, 6814 GJ  Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220

Lees meer

Groepsreis 2018: Bloem in de Languedoc.

Groepsreis mei 2018: Bloem in de Languedoc.

Naast alle reizen naar “wijnland” die we met elkaar maken, mogen we één keer per jaar op een soort schoolreisje en mag je je vriendje of vriendinnetje meenemen. Het is altijd aan het eind van de maand mei, want dan is het zo lekker weer in het zuidelijk deel van Europa en kan het hier in Nederland nog weleens een beetje wisselvallig zijn. Dit jaar verzamelden we ons zondagmorgen 27 mei 2018 op Schiphol en vlogen we rond het middaguur naar Montpellier voor een bliksembezoek van krap 48 uur aan de Languedoc. Altijd gezellig. 

In Montpellier stond het busje voor ons klaar en daar gingen we. Eerste stop was in Pic Saint Loup bij Château des Mouchères. Een heel traditioneel Frans wijnbedrijf waar de boer letterlijk en figuurlijk met de voeten in de natte klei staat. Karakteristieke Franse wijn gemaakt van hoofdzakelijk syrah en grenache. Geen schmuck, gewoon eenvoudig en eerlijk. Na een groepsfoto, allemaal weer in de bus op weg naar…. Domaine Montrose, de producent van onze meest verkochte wijn, de rosé van Bernard en Olivier Coste. Alhoewel we elkaar diverse keren per jaar op allerlei beurzen tegenkomen, was het heel leuk weer eens op het domein zelf te zijn. We werden hartelijk ontvangen en hadden met elkaar een reuze gezellige avond in de tuin. De regen bleef gelukkig achterwege. 

De volgende morgen vertrokken we naar een nieuwverworven wijngaard van de familie Coste in Faugères, nl. Château des Adouzes. De wijngaard is genoemd naar de boven het stadje gelegen ruïne. De heren Coste gaan zich hier helemaal richten op rode wijnen van de carignan onder de exotische naam Le Tigre. 

Na een mooie wandeling naar de ruïne en een bezoek aan een eeuwenoude begraafplaats stond de bus weer klaar om ons naar Domaine Guy Moulinier te brengen. Zoon Stefan die tegenwoordig de scepter zwaait stond ons op te wachten en na een rondgang door dit moderne, strakke en schone bedrijf en een proeverij van de laatste jaargangen, werden de uitgenodigd voor een heerlijke lunch. Als afsluiter werd er een magnum Terrasses Grillées 2001 ontkurkt. Wat een plaatje…. De rode wijnen van Moulinier kunnen prachtig rijpen. 

Alhoewel we al een vol etmaal in het zuiden van Frankrijk waren, hadden we de zon nog niet gezien, erger nog het kwam op weg naar Château de Lastours in Corbières met bakken uit de lucht… en we zouden gaan quad-rijden???? 

Lastours is een bezit van 1000 ha, waarvan 100 ha wijngaarden en 10 ha olijfbomen. Ook is hier een testbaan voor auto’s, o.a. voor de Parijs-Dakar ralley. Het quad-rijden ging niet door vanwege de ongelofelijke modderpoel (het is hier allemaal kleigrond), maar we gingen wel met een aantal 4WD’s de wijngaarden in en naar de hoogste delen en hadden daar een prachtig uitzicht. Château de Lastours is een hypermodern bedrijf waar nog veel groei in zit. We proefden hun nieuwe witte wijnen gemaakt van Vermentino en waren heel blij verrast.Behalve al het eerdergenoemde hebben ze hier ook een restaurant en een hotel, dus we hoefden niet ver weg.

De laatste dag van onze reis was alweer aangebroken: bezoek aan Vincent Pugibet van Domaine La Colombette, de inspirerende en altijd vol nieuwe ideeën zittende wijnmaker uit de buurt van Bézier. Was hij niet een van de eersten die druppelirrigatie toepaste in de wijngaarden jaren geleden, gevolgd door het produceren van wijnen met een lager alcoholpercentage van 11,5% en later zelfs van 9%. Is hij niet degene die al jaren bezig is druiven te ontwikkelen die schimmelresistent zijn, de zogenaamde PIWI-wijnen. Een man die uren kan praten over datgene wat hem bezighoudt en dat is niet alleen goede wijnen maken, maar dat ook zo efficiënt en duurzaam mogelijk te doen. Over alles is hier nagedacht, niets gebeurt zomaar. 

Hij nam ons mee de wijngaard in en vertelde over zijn speciale manier van machinaal snoeien, wat heel efficiënt en tijdbesparend werkt en waardoor er aan de stokken kleine trosjes met druiven ontstaan, die een gelijkmatiger kwaliteit hebben, dan hele grote trossen. Doordat de kwaliteit heel constant is, kan er ook machinaal geoogst worden. 

Natuurlijk vertelde hij ook over zijn wijnen met een lager alcoholpercentage, wat gebeurt door omgekeerde osmose. Ik had het nog nooit begrepen, maar nu viel ineens het kwartje. Vincent maakt volwaardige wijn met alles erop en eraan, vervolgens perst hij de wijn door dit wonderapparaat en doordat de moleculen van water en alcohol kleiner zijn dan van de andere stoffen in de wijn, worden water en een deel alcohol gescheiden van de rest. Vervolgens distilleert hij deze vloeistof, vangt het water weer op en voegt dat weer bij de wijn. Voilà, een wijn met veel smaak, want alle smaakstoffen blijven behouden, maar minder alcohol. 

En dan nog de PIWi (Pilzwiederstandsfähig) wijnen, waar hij al jaren mee bezig is. Verschillende druivenrassen worden gekruist, waardoor nieuwe rassen ontstaan. Een proces wat voordat je een wijn van een bepaalde nieuwe druif hebt minimaal 7 jaar duurt. Na al die jaren van experimenteren heeft hij nu een heerlijke nieuwe wijn ontwikkeld van de Souvignier Muscaris-druif. Heerlijke fris, fruitig met een zuivere smaak. 

Na een informele lunch van heerlijke Franse specialiteiten werd het tijd om afscheid te nemen van de familie Pugibet en met de bus richting Montpellier te gaan. De zon was gelukkig wel inmiddels doorgekomen en daar mochten we nog even langer van genieten want onze vlucht naar Amsterdam was ernstig vertraagd door het noodweer in Nederland. Het klimaat is behoorlijk aan het veranderen, waar ook de boeren in het zuiden van Frankrijk zich zorgen over maakten. Zo nat als dit voorjaar hebben ze het zelden gezien en dat zal gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de druiven en de oogst later dit jaar. 

Het waren weer twee fantastische dagen…. Ha, ha! Waar zal de reis volgend jaar heengaan? 

Marja van Tooren

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem

Lees meer

Wij accepteren Pas Arnhem

Lees meer

Huwelijkscadeau: Wij willen wijn!

  Jullie gaan trouwen, jullie hebben eigenlijk alles al en jullie houden van wijn.
Lees meer

Bloem in Toscane 2017

Bio, beton en bloem.
Lees meer

Passie-voor-wijn-pas Henri Bloem Arnhem

Lees meer

Wijn van de Maand Mei/Juni 2016 bij Henri Bloem Arnhem

Michel vertelt:
Lees meer

VVV Cadeaubonnen Henri Bloem Arnhem

Lees meer

Wijn van de maand April 2016

Michel vertelt:
Lees meer

Wijn van de Maand Februari 2016

Michel vertelt:
Lees meer

Plastic tasjes bij Henri Bloem Arnhem

Lees meer

Grootste champagne assortiment van Arnhem en omstreken

Lees meer

Marqués de Murrieta

Lees meer

Wijn van de Maand september/oktober 2015

Michel vertelt:
Lees meer

Wijn van Zomer 2015

Michel vertelt:
Lees meer

Wijncadeaukaart

Het ultieme wijngeschenk bij Henri Bloem Arnhem!
Lees meer

Wijn van de maand juni 2015

Michel vertelt je welke wijn dat is:
Lees meer

Wijn van de Maand Mei 2015

Michel vertelt u graag welke wijn het is:
Lees meer

Huiswerkpakket bij Henri Bloem Arnhem

Wat wordt uw favoriete huiswijn?
Lees meer

Wijn van de Maand April 2015

Lees meer

Arnhem: Bitcoinstad, en wij doen mee!

Lees meer

Wijn van de Maand Maart 2015

Michel vertelt wat de Wijn van de Maand Maart 2015 is:
Lees meer

Neem Bloem mee op reis en win een prijs!

Lees meer

Rioja en Ribera del Duero in 2,5 dag

Lees meer

Bordeaux: een wijngebied van uitersten.

Lees meer

Omroep Gelderland 1 april

Lees meer

Veiling gevonden wijnen Amsterdamseweg uit topjaar 1934.

Lees meer

Van de nood een deugd maken

De Gelderlander, 26 maart 2014:
Lees meer

Interview met RTV-Arnhem Verkiezing Gezelligste Winkel

Lees meer

Sinterklaas bracht een bezoek aan Bloem Arnhem!

Lees meer

Wijn van de Maand November 2013

Michel vertelt u welke wijn dit is:
Lees meer

Henri Bloem Arnhem in Top 10 van Beste Wijnwinkels.

Lees meer

Wijn van de Maand Oktober 2013

 Michel vertelt welke wijn dat is:
Lees meer

Wijn van de Maand September 2013

Michel vertelt welke wijn dat is:
Lees meer

Wijn van de Maand Augustus 2013

Michel vertelt je welke wijn dat is:
Lees meer

De Birds van Bloem

Lees meer

Terugblik Assortimentsproeverij Henri Bloem Arnhem

Lees meer

Bezoek aan Pascual Toso

Lees meer

Argentinië is op zoek naar terroir.

Lees meer

Wine Shop Ambassador

Lees meer

Viña Cobos lanceert reis door de tijd.

6 jaargangen Bramare Marchiori Malbec.
Lees meer

Wijnreis Piemonte juni 2012

Lees meer

Impressie Voorjaarsproeverij 2012

Lees meer

Bezoek Niepoort

Lees meer