Henri Bloem Utrecht

Wijn proeven

U kunt bij ons regelmatig de wijnen proeven. zo staan er elke zaterdag diverse wijnen op de proeftafel en organiseren wij regelmatig themaproeverijen.

Zeer groot assortiment

Met meer dan 1000 wijnen vindt u bij ons altijd een wijn die bij u past.

Uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding

Door rechtstreekse import bij onze producenten kunnen wij hoge kwaliteit voor een scherpe prijs aanbieden. Kortom, bij Henri bloem betaalt u nooit teveel voor uw wijn!

Kennis van wijn

In onze vinotheek is altijd een vinoloog aanwezig. Wij bezoeken regelmatig onze producenten en gaan naar toonaangevende wijnbeurzen. Wij proeven onze wijnen (bijna) dagelijks. Dit levert een schat aan kennis en ervaring op.

Koningsdag vrijdag 27april 2018 zijn wij gesloten.

Henri Bloem Utrecht is de moedervestiging van alle Bloem-winkels. Hier in Utrecht begon het al in 1833!

Ervaring, enthousiasme en service zijn onze drie belangrijkste pijlers.

ERVARING
Sinds 1975 zwaait Inno van den Berg de scepter, vanaf 1995 bijgestaan door Edwin Verburg. Samen met onze medewerkers staat er inmiddels ruim 65 jaar aan winkelervaring op de vloer. We reizen zelf naar de wijngebieden en gaan de wijnbeurzen af. We bouwen zo een goede relatie op met onze wijnboeren van wie we de wijn direct kopen. 

We zijn goed thuis in de klassieke  Franse wijngebieden en Italië, Spanje en Portugal zijn ruim vertegenwoordig bij ons. Van Duitse en Oostenrijkse wijnen zijn we enorme fans. Ook voor de liefhebbers van 'nieuwe wereldwijnen' valt er voldoende te genieten. Er zijn wijnen uit Chili, Argentinië, Californië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Daarnaast hebben we een zeer uitgebreid assortiment met champagnes en ook voor een bijzondere port, sherry, Madeira of dessertwijn bent u bij ons aan het juiste adres.  

ENTHOUSIASME
We zijn natuurlijk erg enthousiast over wijn en worden blij van nieuwe wijnontdekkingen. Maar het vinden de juiste wijn voor u, dat doen we graag. Voor ieder budget adviseren we graag die perfecte wijn. Door onze ervaring en met ons grote assortiment van bijna 1500 wijnen lukt dat vast.

We kunnen uren over wijn praten, maar soms is 'zelf ervaren' nog beter. Dat kan ook bij ons, want we laten u gewoon proeven.

 • Iedere vrijdag en zaterdag hebben we wijnen open staan op onze proeftafel. En regelmatig hebben we een wijnboer op bezoek die graag zijn wijn(verhalen) met u deelt.
 • We zijn er trots op dat we jaarlijks hét wijnevenement van Utrecht organiseren: onze Najaarsproeverij met meer dan 100 wijnen.
 • Daarnaast organiseren we thematische proefavonden in onze winkel, dat kan ook op aanvraag.
 • Voor cursussen verwijzen we u naar Hans Meijs van vinoswijncursussen met wie we al jaren goed samenwerken.
 • Wilt u op de hoogte blijven van al deze proefmogelijkheden: schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief via onze homepage of kijk op onze  facebookpagina.

SERVICE

In onze mooie en gezellige winkel bieden we u graag goede service.

 • Koopt u bij ons een doos van 12 dezelfde wijnen, dan krijgt u een 13de fles cadeau (aanbiedingen uitgezonderd).
 • Makkelijk parkeren voor de deur en we helpen u met tillen en laden.
 • Heeft u meerdere flessen gekocht, maar blijkt het uiteindelijk toch niet uw smaak? Dan ruilen we deze toch gewoon om.
 • Wij zijn allemaal liefhebbers van lekker eten dus bent u op zoek naar advies over wat te drinken bij uw diner? We hebben vast een winnende combinatie voor u in huis.
 • Heeft u wijn nodig voor een grote partij? Bij ons kunt u wijnglazen lenen.
 • Vanaf 12 flessen bezorgen we uw wijnen gratis, door het hele land.
 • 'Voorintekening'. Koop samen met ons extra voordelig direct in bij de wijnboer. Meer informatie hierover klik hier.
 • Samenstellen van relatiegeschenken, in mooie cadeaudozen of chique houten geschenkkisten. 

Graag tot ziens in de oudste en grootste wijnwinkel van Utrecht.

Inno van den Berg, Edwin Verburg , Joke van den Bogert en Jules de Wijs.

 

Henri Bloem Utrecht
Adriaen van Ostadelaan 12
3583AJ, Utrecht


030-2331142

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10.00-18.00 uur
Woensdag
10.00-18.00 uur
Donderdag
10.00-19.00 uur
Vrijdag
10.00-19.00 uur
Zaterdag
10.00-17.00 uur
Zondag
Gesloten

Agenda | Evenementen

  Meer evenementen

  Bloem in Bourgogne 2016

  Elk jaar bezoekt een aantal winkeleigenaren van Henri Bloem de Bourgogne, om de jongste oogst te proeven en te beoordelen. Binnenkort verschijnt onze voorintekening Bourgogne.Hierin  zullen alleen de meest koopwaardige wijnen worden opgenomen. Neem alvast een voorproefje met onderstaand reisverslag.
  Lees meer

  Column Philip Prause: Spass im Glass

  Mijn naam is Philip Prause en werk sinds 2007 bij Henri Bloem in Utrecht bij Inno van den Berg en Edwin Verburg. Na het afronden van mijn studie Geschiedenis besloot ik full-time in 'de wijn' te gaan. Om deze stap extra kracht bij te zetten wilde ik een periode bij een wijnboer aan de slag.
  Lees meer

  Spass im Glas Horst Sauer & Philip Prause

  Lees meer

  Bordeaux 2011 beter dan verwacht

  De eerste week van april reisden wij met ons proefteam naar Bordeaux, waar de hele wijnwereld weer was samengekomen om een mening te vormen over het oogstjaar 2011.
  Lees meer