6 jaargangen Bramare Marchiori Malbec.

http://vinos.iprofesional.com/notas/142019-Vina-Cobos-propone-un-viaje-en-el-tiempo-de-la-mano-de-su-Bramare-Marchiori-Malbec

 

Een prachtige, extreem dure kist (12.000 dollar) met een vertikale proeverij van 6 jaargangen Bramare Marchiori Malbec van Viña Cobos, Perdriel, Lujan de Cuyo, Argentinië. Elke kist voorzien van een uniek kunstwerk van de Argentijnse kunstenaar Alberto Thormann (www.thormann.com.ar).

Bramare Marchiori MalbecBramare Winemakers

Flying winemaker Paul Hobbs

Een collectie vanaf de start van Viña Cobos 15 jaar geleden door Luis Barraud, Andrea Marchiori en de Amerikaanse “flying winemaker” Paul Hobbs.

De kist, waarvan er 55 gemaakt zijn, is samengesteld uit de jaren 1999, 2003, 2004, 2006, 2007 en 2008.

Proefnotities:

  • 1999: Springlevend, kersen, bloemen, stevige tannines, lange intense afdronk.
  • 2003: Fruit, meer hout door 18 maanden Frans eiken, waarvan 50% nieuw. Koffie, veel concentratie, maar ook een zekere hardheid in de licht drogende tannines.
  • 2004: Klassiek voorbeeld van het Marchiori profiel. Rijp fruit, kruidig en veel complexiteit. Toast, chocolade en wat vanille. Geconcentreerde nog ontwikkelende tannines, maar zijdezacht, intens en elegant.
  • 2006: De ontwikkeling die het bedrijf gemaakt heeft komt hierin naar voren. Goede balans tussen smaak en complexiteit. Rood fruit, kweepeer en subtiele sporen van mokka. Romige smaak met stevige tannines. Misschien wel de meest elegant en harmonieuze in de hele collectie.
  • 2007: Dik fruit, maar ook rozen en viooltjes. Koffie en leer. Intense smaak.
  • 2008: Veel paars en rood fruit. Framboos en kersen. Geconcentreerd en intens overgaand in tonen van bittere chocolade en koffie. Veel body en structuur maar zijdezacht. Klaar om van te genieten.

De Viña Cobos Bramare Marchiori Malbec 2006 en 2008 zijn bij ons verkrijgbaar.

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem

Marja van Tooren