De parels van 2015 

12 t/m 15 februari 2017


Dag 1: Zondag 12 februari 2017

Wijnreis?!

Na weken van plannen en wijnboeren contacteren is het zover: Bloem gaat naar de Bourgogne. Wat wij hier gaan doen? Een opsomming in getallen:

Met 3 teams, van in totaal 8 mensen van 6 verschillende Henri Bloem winkels, zijn we 4 dagen in de Bourgogne op bezoek bij ruim 35 wijnboeren in 15 verschillende dorpen waar we minimaal 300 verschillende wijnen proeven en we in totaal 5500 kilometer afleggen.

Dat is nog eens een wijnreis!

Team Amersfoort-Zwolle

Paspoort? Fototoestel? Tandenborstel? Notitieblok? Check! Op naar de Bourgogne!

De reis begon met Co die mij (Tjeska) in Zwolle en Huub in Zeewolde ophaalden. We vertrokken, na een lekkere kop koffie om 10:30 uur uit Zeewolde, op naar het Zuiden! Hoewel Nederland nog bedekt was met een behoorlijke laag sneeuw, was daar in België en Frankrijk geen sprake van. In Frankrijk werden we juist ontvangen door een heerlijk zonnetje met 10 graden. Perfect!

Onderweg hadden we goed contact met Team Utrecht-Bussum-Amstelveen, die 100 km voor ons uit reden en die ons heel behulpzaam, wezen op de trajectcontroles. Na een goede rit kwamen we om 18:15 uur aan in Beaune bij ons hotel ‘Hôtel de la Paix’. Na het inchecken gingen we door naar de stamkroeg van Bloem in de Bourgogne: Route 66. Na het aperitief gingen we naar de overkant van het plein: restaurant l’Ecrit’Vin, waar we heerlijk hebben gegeten. Uiteraard met klassiekers als Oeufs en Meurette en Boeuf Bourguignon.

Om 22:30 waren we weer bij het hotel om op tijd naar bed te gaan want morgen is het weer vroeg dag!

Volgt u ons mee naar alle wijnboeren? Via deze blog en de Facebookpagina van Henri Bloem. À bientôt!

Bourgogne 2017 dag 1

v.l.n.r. Huub uit Amersfoort, Albert uit Bussum, Co uit Zwolle, Antoinette en Anton uit Eindhoven, Edwin uit Utrecht en Peter uit Amstelveen

 


Tjeska Hartman

Wijnkoperij Henri Bloem Zwolle