Ingrediënten:

3 el walnoten

4 el olijfolie

1 el rode wijnazijn

1 tl Franse mosterd

1 rode ui

250 g pitloze rode druiven

150 g rucola slamelange

11/2 pond asperges

1 pond kabeljauw of zalm

Bereiden:

Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en een theelepel honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout.                                                                           Snijd de ui in dunne ringen. Laat even weken in koud water voor een zachte smaak en dep het droog. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.

Schil de asperges en snijd 1 centimeter van de onderkant af. Breng intussen water met een beetje zout aan de kook in de aspergepan. Plaats het mandje met asperges in de pan en kook de asperges beetgaar in 10 `a 20 min., afhankelijk van de dikte. Zorg dat de asperges lauwwarm gegeten kunnen worden.

Snijd de kabeljauw of zalm in grote brokken. Bestrooi met viskruiden en daarna met gekruide paneermeel. Verhit de olie in de koekenpan en bak de vis op laag vuur tot het een bruin korstje heeft.

Verdeel de salade over borden en leg op elk bord enkele asperges en brokken vis en bestrooi met de walnoten.

Tip: in plaats van vis is het ook mogelijk om geitenkaas te gebruiken.  Gebruik 200 gr. Chèvres doux  45+ in plakjes. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een mengsel van de rest van de olie en een theelepel honing. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden. Verdeel over de salade.