Geef de oerhollandse asperge eens een andere bestemming in dit Aziatische gerecht. Makkelijk om te maken en heerlijk met een glas Gewurztraminer of Pinot Gris uit de Elzas.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1000g witte asperges
  • olie om in te wokken

Saus:

  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el shaoxing rijstwijn
  • 2 el oestersaus (optioneel)
  • 1 el suiker
  • 1/2 tl maïzena (optioneel)

Bereidingswijze:

  • Schil de asperges nauwkeurig zodat je straks geen harde draden hebt. 
  • Snijd het houtige kontje eraf, je houdt nu ongeveer 600g aan asperges over. 
  • Snijd ze in gelijkmatige stukken. 
  • Verhit een wok op hoog vuur, voeg wat olie toe en roerbak de stukjes asperge op hoog vuur een minuut of zeven. Ze zijn dan nog behoorlijk knapperig, waarschijnlijk te knapperig voor sommigen. 
  • Voeg het sausje toe en laat dat kort inkoken/indikken. Pas op dat de suiker niet verbrandt.
  • Serveren met bijvoorbeeld noedels.

(Bron: www.aziatische-ingredienten.nl)