Jay Miller 13 jaar lang de rechterhand van Robert Parker voor o.a. Spanje verlaat The Wine Advocate. Zijn vertrek komt niet onverwacht, omdat in Spanje (en daar buiten) beroering is ontstaan over vermeende betalingen aan hem en waarbij Pancho Campo MW - die zijn bezoeken in Spanje organiseerde - een rol speelde.

Zo zou Miller 2 dagen langer in Spanje blijven om aandacht te besteden aan de D.O. Vinos de Madrid waarbij Pancho Campo MW een speciale prijs van 20.000 euro offreerde. De organisatie sloeg het aanbod af, waarna Campo de organisatie vertelde dat het een koopje was, omdat de ‘normale’ prijs het dubbele is. Ook zou Navarra 100.000 euro voor zijn bezoek aan dit gebied aan Campo hebben betaald, waarbij Miller voor een master class 15.000 dollar zou hebben geïncasseerd.

Inmiddels heeft Parker een advocatenkantoor in Madrid opdracht hebben gegeven om een aantal bloggers wegens laster te vervolgen. Pancho Campo MW ligt in deze affaire verder onder vuur. Na zijn rol in een mislukte zakentransactie in Dubai stond hij in 2009-2010 op de opsporingslijst van Interpol. Een verzoek van het Institute of Masters of Wine om zijn titel in te leveren legde hij naast zich neer. José Peñin de belangrijkste Spaanse wijncriticus waarschuwde hem eerder dit jaar dat zijn avontuur als organisator van Parker in Spanje niet goed zal aflopen en zijn prestige als organisator van evenementen zoals Wine Future en Climate Change door het ‘Miller-circus’ wordt bedreigd.
(Bron: www.wijnplein.nl