Ingrediënten:                                                     

180 gr. eieren ( 3 grote van 60 gr.)                                                                                                          

  10 gr. bloem

250 gr. suiker

150 gr. gezouten boter                                               

125 gr. pure chocola van 60%

een vorm doorsnee 15 cm met losse bodem                     

 

Bereiden:

Klop de eieren en de bloem in en kom met een handmixer in 5 minuten schuimig. Doe de suiker in een pan en overgiet hem krap met water (maximaal 50 gr. water). Niet roeren! Laat de suikerstroop karamelliseren tot vrij donker, neem de pan van het vuur en klop de boter er in stukjes doorheen. Doe dat heel rustig omdat elke keer als je een klontje boter toevoegt, de karamel iets afkoelt en het water uit de boter opneemt in plaats van dat het verdampt. De karamel zal iets spetteren. Roer flink om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk boter door de karamel wordt opgenomen.

Giet de warme karamel in een dun straaltje bij het bloem- eimengsel terwijl je met de mixer klopt. De karamel moet warm zijn, zodat het mengsel niet hard wordt.

Smelt de chocolade au bain-marie en meng hem door het beslag.

Bekleed de rand en de bodem van de vorm met bakpapier. Giet het beslag erin en bak de taart in de oven, 145 graden, in 45 minuten gaar. De taart rijst flink en zal de hele vorm vullen. Beweeg de vorm  licht heen en weer om te controleren of de taart gaar is: hij moet in het midden nog wat trillen, maar niet vloeibaar zijn. Bij het afkoelen ontstaat zijn definitieve vorm.

Laat de taart een paar uur bij kamertemperatuur afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm. (kan ook een dag eerder.)

Serveren: snijd smalle punten, want deze taart is dodelijk…..

Chocoladetaart