Wat is port eigenlijk?

Port wordt verkregen door vermenging van wijn van verschillende wijngaarden en verschillende jaren uit de Douro vallei, waarvan de vergisting gestopt wordt door het toevoegen van wijnalcohol. Port moet voor tenminste 60% gemaakt zijn van de volgende druivenrassen: Tinta Roriz, Tinta Barocca, Tinto Cão, Touriga Franca en Touriga Nacional.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen, zoals: ruby, tawny, 10 jaar oud, 20 jaar oud, 30 jaar oud, 40 jaar oud, crusted port, vintage port, late bottled vintage (LBV), Colheita, Quinta port, witte port en tegenwoordig ook rosé port. Port kan heel goed lageren en de oudste port die wij hebben liggen is dan ook een Colheita 1938.

Port is heerlijk om samen van te genieten, maar ook een mooi geschenk bij de geboorte van een kind, een huwelijk, het bereiken van een bepaalde leeftijd, of een jubileum.

De porthuizen die wij op voorraad hebben zijn: Niepoort, Fonseca, Kopke, Burmester, Carvalhas, Dow, Graham's, Noval, Ramos Pinto, Taylor, Ventozelo, Vesuvio.

Wij helpen u graag bij het selecteren van de juiste port voor de juiste gelegenheid.

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem
Michel en Marja van Tooren en medewerkers
Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220

FacebookTwitterInstagramPassie-pas