markowitsch gruner veltlinerVakantietijd = komkommertijd. Blabla nieuws in kranten, wist u datjes, ellenlang gezemel over het weerbericht, geen filevermeldingen én de periode van het jaar om komkommers te eten! Lekker fris, licht, makkelijk, snel te bereiden.

Welke wijn bij komkommer

Op brood, in de tzatziki als dip, in salades, als gazpacho, tussendoortje en heel traditioneel met een blokje goudse kaas.Ik hou wel van die dunne, lange, groene groente. Hoe dunner, hoe beter want hoe minder vocht en meer komkommer (=meer smaak). 

Komkommer heeft niet veel smaak, is niet complex en fris. Wanneer je een wijntje drink bij komkommer is het goed hier rekening mee te houden. Kies een wijn met een niet al te hoog smaakgehalte, niet te complex en met frisse tonen. Bijvoorbeeld een wijn van Muscadet, Sauvignon Blanc uit de Loire, Muscat, Pinot Blanc o.i.d.
Wanneer u naast de komkommer in uw gerecht meer smaakvolle ingrediënten gebruikt mag de wijn ook wat rijker worden.

Oosters bijgerecht met komkommer en Markowitsch GV

Een heerlijk oosters bijgerechtje met komkommer:

  • Snij komkommer in plakjes, een rode peper in ringetjes (naar keus met/zonder pitjes) en een wat bosuitjes fijn.
  • Verhit wat olie in een wok en bak de komkommer met de bosuitjes en rode peper kort aan.
  • Voeg een kleine eetlepel suiker en een scheut ketjap toe.
  • Even proeven en naar wens nog wat suiker of ketjap toevoegen. Lekker bij een gebakken stukje vlees, vis of vegetarische burger en rijst.

Wijn erbij:

  • De Grüner Veltliner van Weingut Markowitsch is hier heerlijk bij! De frisse tonen en het pepertje in de wijn combineren geweldig met de Oosterse keuken!