Ingrediënten:

1 rode, gele en groene paprika

3 teentjes knoflook

1 ui, gesnipperd

8 eetl. olijfolie

zout en versgemalen peper

400 g kipfilet

300 g rijst

2 blikjes sardines, uitgelekt

1/2 bosje gehakte peterselie

1 citroen, in parten

Extra bereidingstijd:

+ 1 uur marineren

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de rode paprika in de oven totdat er donkere plekken ontstaan. Laat de paprika afkoelen in een zak. Verwijder het vel en pureer de paprika met knoflook, ui, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper. Marineer hierin de kipfilet minimaal 1 uur (of 1 dag van tevoren). Snijd de gele en groene paprika, zonder zaadjes, in brede repen. Kook de rijst. Haal de kip uit de marinade en snijd eventueel in brede repen. Bak de kip 12 minuten in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de overgebleven marinade toe. Bak de paprika’s in de rest van de olijfolie. Serveer de rijst met daarop de kip, sardines en paprika. Strooi er peterselie over en garneer met citroen.