Italiaanse wijnen te over in ons assortiment, maar wat eigenlijk nog ontbrak waren de traditionele wijnen uit Sardinië. Op zoek naar die traditie kwamen we in contact met het wijnhuis Contini. Gelegen aan de westkust, niet ver van Oristano

 is dit één van de oudste en meest prestigieuze wijnhuizen van Sardinië.

Opgericht in 1898 door Salvatore Contini en tot op de dag van vandaag gerund door klein- en achterkleinkinderen, die de traditionele wijze van wijnmaken koesteren, maar daarnaast ook meegaan met de tijd...

Alhoewel Sardinië bij Italië hoort is het een land op zich. Het ligt 8 uur varen vanaf het vasteland en heeft een subtropisch middellandse zee klimaat met hete zomers en milde winters. De bodem is rotsachtig en het waait er altijd.

Cannonau de Sardegna

De meest aangeplante rode druivensoort is de Cannonau oftewel Grenache Noir en daarnaast zijn er nog ontelbare inheemse soorten die allemaal bestand zijn tegen de soms extreem hoge temperaturen en daardoor ook wel zwarte druiven genoemd worden. In het wit is het de Vermentino en de Vernaccia die hier voorkomen.

Nieuw in ons assortiment is de Pariglia die voor 100% uit Vermentino bestaat. Deze bleekgele, fruitige wijn die opvoeding krijgt op RVS heeft naast fris fruit ook tonen van noten, honing en amandelen. De Tonaghe wordt voor 90% gemaakt van de Grenache Noir en 10% lokale druiven. Hij is robijnrood van kleur, rijpe pruimen en kersen in de geur en een warme volle afdronk. Deze wijn rijpt op Frans eiken en 6 maanden op fles.

Een mooie aanvulling van ons assortiment en in september ter kennismaking ook nog eens scherp geprijsd.

Contini, Vermentino di Sardegna "Pariglia" 2011

Contini, Cannonau di Sardegna "Tonaghe" 2010