Vrijdagmiddag 17.30 uur Sonsbeekpark: VRIJMIBO (oftewel: vrijdagmiddagborrel!). Met de meiden in de zon, op het gras, glaasjes uit de tas, koud wijntje erbij. Klinkt niet gek toch? Is het ook niet: iedereen doet het!
Het is jarenlang een beetje ‘not done’ geweest volgens mij (te alternatief, niet sjiek e.d.), maar zoals met alles gaan we altijd weer terug in de tijd en is het weer hip! Chillen in het park met kleedje, hapje en drankje.
Kreeg deze vrijdag even een flashback naar mijn middelbareschooltijd. Voordat we schoolfeest hadden gingen we ‘indrinken’ in het park! Niet met wijn, nee: met van die chemisch roze Passoã. Moet er niet meer aan denken… maar weet wel dat ik er direct van de dansvloer opging toendertijd!
Nu drink ik liever een wit wijntje in datzelfde park. Het liefst een wit aperitiefwijntje. Ik heb de ideale parkwijn gevonden: de witte wijn van Domaine Reine Juliette!
 
In alle Mediterrane restaurantjes in Zuid-Frankrijk vindt u een Picpoul de Pinet op de kaart. Bijna alle Franse restaurateurs bestempelen deze wijn als een ideale wijn bij vis en schaaldieren. Daar zijn we het zeker mee eens. Het aantal producenten dat een goede Picpoul de Pinet maakt is niet groot, maar na een uitgebreide speurtocht kun je hem vinden!
De Picpoul van Domaine Reine Juliette is een geweldig smaakvolle wijn en gemaakt van een spannende blend van Picpoul, Clairette en Terret Gris druiven. Reine Juliette is een oud wijngoed waar sinds 1985 intensief aan kwaliteitsverbetering en modernisering is gewerkt. Van dat laatste zijn de thermo-gereguleerde roestvrij stalen vaten een treffend voorbeeld. U proeft fris jong fruit van grapefruit, perzik en limoen. Veel sap met een frisdroge, lange afdronk.
 

Het drinken van deze Picpoul is een echte beleving. En dat in een mooi park, met lieve vriendinnen. Kortom; genieten! Ik doop hem dan ook maar om tot Picpoul de Parc wijn. Na een paar glaasjes (voor het eten) ‘dans’ ik het park uit en voel ik me weer heel even die middelbare scholier. Op naar de sushibar waar de Picpoul hopelijk ook op de kaart staat. Want wat is ie ook heerlijk bij alles wat uit de zee komt!