Aan dezelfde Via Domitia waar ook Domaine Reine Juliette aan ligt, zijn de wijn- en olijfgaarden van Château de Lastours te vinden. Sinds 2004 is de familie Allard eigenaar van het château. Samen met “flying winemaker” Stephane Derenoncourt werken zij hard om het beste uit het land en het mediterrane klimaat te halen. De Wijnen van Lastours zijn kwalitatief zo goed dat ze elk jaar meerdere prijzen winnen.

Afgelopen mei zijn we op bezoek geweest bij Château de Lastours. We hebben hier alle wijnen kunnen proeven, waarbij onderstaande twee er opvallend goed bij stonden.

Arnaud de Berre

Ridder Arnaud de Berre woonde in de middeleeuwen op het wijngoed. ‘Zijn’ wijn wordt gemaakt van 5 tot 15 jaar oude wijnstokken. Het rijpe zwarte fruit behoudt haar souplesse door rijping op roestvrijstalen vaten. De wijnen winnen elk jaar meerdere prijzen zoals de Medaille d’Or bij het Concours in Corbières, Dit is de hoogste onderscheiding haalbaar en daar zijn wij en Château de Lastours dan ook zeer trots op.

Simone Descamps

Simone Descamps was een vrouw die erg betrokken was bij een centrum voor gehandicapten, dat op het wijngoed gevestigd is geweest. ‘Haar’ wijn wordt gemaakt van wijnstokken van 10 tot 20 jaar oud. Door de rijping op deels eikenhout en deels roestvrijstaal wordt de wijn complex en elegant.

bloem-groep bij Lastours

Bekijk hier de wijnen van Chateau de Lastours