Tempranillo is dé druif als het gaat om volle en intense rode wijn uit Spanje. Rioja heeft deze druif op de kaart gezet en Bodegas Conde Valdemar borduurt daar goed op door. Ze maken wijnen net wat meer op het fruit. De houtaroma’s zijn net wat subtieler, zelfs bij de reserva’s.

Maar hét Rioja kenmerk, dat lekker romige in de wijn, dat blijft.

Tempranillo 2019:
En zo smaakt een Rioja zonder houtrijping dus. Je proeft echt de druif én zijn herkomst. Door een relatief korte schil-inweking hou je dat fruitige en frisse in de wijn. Puur fruit van rijpe bessen proef je, met subtiele viooltjes in de afdronk.

Reserva 2012:
Heerlijke herfstwijn. Prachtig te combineren met de gerechten waar je nu weer zin in hebt. Complex, rijp en romig. Bij elke slok ontdek je weer een nieuw laagje. Denk aan rijp zwart fruit, specerijen en donkere chocolade.

Onder topproducent Bodegas Valdemar uit de Rioja vallen vijf wijnhuizen. Elk wijnhuis heeft eigen wijngaarden en een eigen stijl. Bodegas Inspiración brengt verrassende, moderne wijnen op de markt, die het resultaat zijn van unieke percelen en een grondig selectieproces. Conde Valdemar biedt ons de traditionele Rioja-stijl, maar ook weer met de modernste technieken gemaakt. De basis van de wijnen bestaat uit inheemse druivensoorten, die vaak vergeten of verwaarloosd zijn vanwege hun complexe en arbeidsintensieve verzorging en verwerking.

De tempranillo blanco bijvoorbeeld, is een spontane mutatie van de rode tempranillo. De druif werd na zijn ontdekking in Rioja Baja speciaal onderzocht en gekweekt. In 2004 werd tempranillo blanco toegestaan voor gebruik in witte Rioja's. Bodegas Valdemar is een van de weinige wijnhuizen die de druif groot op de kaart gezet heeft.

Conde Valdemar wordt beschouwd als een van de beste 5 wijnhuizen in de Rioja en haar wijnen zijn voor velen dé referentie voor Rioja. In tegenstelling tot andere grote wijnbedrijven in de regio, gebruikt Valdemar uitsluitend druiven uit eigen wijngaarden, waardoor de beste kwaliteit gegarandeerd kan worden. De Crianza bijvoorbeeld, rijpt 16 maanden op Amerikaans eikenhout, waardoor zachte tonen van kruiden, vanille en kokos ontstaan. 

Bodegas Valdemar

Bekijk hier de wijnen van Bodegas Valdemar