In de zomermaanden voeren rosé en wit wijnen doorgaans de boventoon. Het team van Henri Bloem Arnhem wil u desondanks graag kennis laten maken met rode wijnen die u juist op warmere dagen een tongstrelende ervaring kunnen geven. Helemaal als u de wijn een half uur voor consumptie in de koelkast zet om hem op 13 tot 14° te brengen. U zult zien dat deze wijnen daarmee nog beter tot hun recht komen. Het rode fruit stuift uw glas uit en is een ware sensatie voor de smaakpapillen! 

 

Rode zomerwijnen

 

Om u kennis te laten maken met deze wijnen hebben wij een proefpakket voor u samengesteld.

Onze wijn/spijs specialist Mariska heeft voor deze gelegenheid een bijpassend Paella recept gezocht.

Dat wordt gegarandeerd smullen!

 

Paella recept

 

Wat heb je nodig?


- 4 kippendijen in stukjes van 2-3 cm

- 5 el sherry

- 1 tl gerookte paprikapoeder

- 1 liter hete kippenbouillon

- mespuntje saffraan

- 4 el olijfolie

- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden

- 1 ui, fijngesnipperd

- 1 wortel, fijngesneden

- 3 tenen knoflook, fijngehakt

- 200 gram chorizo, in plakjes gesneden

- 400 gram risotto-rijst

- 2 handenvol doperwten uit de diepvries, ontdooid

- halfvol gehakte peterselie

- partjes citroen

 

Wat moet je doen?



Meng de kip met de sherry en het paprikapoeder. Laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

Voeg de saffraan ondertussen toe aan de bouillon en laat de smaak inwerken.

Fruit in de helft van de olie in 10 minuten de bleekselderij, uitsnippers, wortel en knoflook.

Doe ze over op een schaal, doe de rest van de olie in de pan, draai het vuur hoog en voeg de stukjes kip,

inclusief de marinade en de chorizo toe.

Bak ze 5 minuten, tot ze net verkleurd zijn, en roer dan de rijst, het groentemengsel en de saffraanbouillon erdoor.

Voeg een snuf zout toe, draai het vuur laag en laat het gerecht 20 minuten zachtjes koken, tot de rijst gaar is; voeg extra water toe als het begint uit te drogen.

Roer op het eind de doperwten erdoor. Neem de pan van het vuur en laat de paella 5 minuten staan.

Stooi er peterselie over en serveer met citroen.

(Bron: Smulweb)

 

Eet smakelijk!

 

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem
Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl/henri-bloem-arnhem 

 | 026-4455220 | Whatsapp (06) 21 81 61 29