Ingrediënten:

300 gr. couscous

325 ml water

1 el tandoori kruiden

2 ui

2 venkelknollen

2 kg verse mosselen

8 el olijfolie knoflook/chilipeper

15 gr. basilicum

690 gr. passata di pomodoro

250 gr. kabeljauwhaasjes

Bereiden:

Kook het water met 1 el tandoorikruiden. Doe de couscous in een ruime schaal, schenk het gekruide, gekookte water erover en roer door. Laat 10 min. staan.

Snipper ondertussen de ui. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het groen. Halveer de venkelknollen en snijd in flinterdunne plakjes.

Spoel de mosselen in een bak koud water en verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan. Verhit 2 el olie in een mossel- of soeppan en fruit  1 ui 2 min. Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Doe de mosselen uit de pan en houd apart. Maak de pan schoon.

Snijd de blaadjes van de basilicum fijn. Verhit 2 el olie in de pan  en fruit de andere ui 2 min. Voeg de passata, venkel en de helft van de basilicum toe en schep om. Leg de kabeljauwhaasjes erop, bestrooi met peper en zout en stoof met de deksel op de pan in 8 min. gaar.

Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, het basilicum, peper en evt. zout. Neem de kabeljauw uit de pan en schep de helft van de mosselen door de saus. Schep de saus over de couscous, breek de kabeljauw in stukken en verdeel met de rest van de mosselen en het venkelgroen erover. (Dit kan ook per bord)