Ieder jaar bezoeken wij onze producenten in Italië, alwaar we de wijnen van de nieuwe oogst proeven en bekijken wat we aan onze selectie kunnen toevoegen, behouden of voor een ander alternatief gaan. In Italië worden veelal wijnen gemaakt met een eigen karakter. Wijnen die passen bij de Italiaanse keuken en zich met olijfolie en Italiaanse kruiden plotseling veel beter presenteren. Zonder te overdrijven willen we u in deze brochure op de juiste manier informeren over het karakter van de wijnen en de stijl die u kunt verwachten.

De boeiende selectie die wij u aanbieden is naar onze bescheiden mening het mooiste wat Italië u op dit moment heeft te bieden. Veel wijnen in deze lijst kunnen zich meten met de “grote” wijnen uit Frankrijk, veelal met een gunstiger prijskaartje. Met deze uitstekende wijnen brengt u 

balans en variatie aan in uw kelder. Behalve de imponerende kwaliteit signaleerden we meer voordelen. Bij veel producenten ontdekten wij dat er nog flink wat wijn van oudere jaargangen te koop is. Echter ook van deze prachtige Italiaanse wijnen zijn de voorraden beperkt, daar de topproducenten van deze echte iconen voor kwaliteit gaan en niet voor kwantiteit. Met recht kunnen we spreken van: “In Vino Veritas”.

Na de kleine oogst van 2012 heeft de oogst van 2013 het  er bijzonder goed vanaf gebracht, meer en beter dan in 2012, met een uitstekende rijpheid van de druiven.. De weersomstandigheden van 2013 begonnen niet optimaal, maar na een normale winter en een koel voorjaar zorgde een droge en warme zomer met een goede afwisseling van dag- en nachttemperatuur voor een uitstekende rijping.

2014 had een koud voorjaar en  een koele start van de zomer. Hierop volgde een zeer mooi najaar. Daardoor een kleine oogst, maar met zeer geconcentreerd fruit. In sommige gebieden zijn de prijzen hierdoor licht gestegen, maar de kwaliteit waarborgt dit zeker.