Het is voor mij alweer jaren geleden maar vele Nederlanders staan een week in februari op de lange latten. Zo ook een vriendin van mij. Totaal skifanaat. Helaas kon ze een dagje vanwege te harde wind niet skiën. Dus genoeg tijd voor de après ski (iets wat ik misschien nog wel het meest kon waarderen, zo staat me bij). Après ski betekent niet alleen maar aan de drank. 

Nee, na een koude inspannende dag is een mooie maaltijd zeer gewenst. Dat weten die Oostenrijkers ook wel. Diezelfde vriendin stuurde namelijk een appje met een foto van een krijtbord uit het restaurantje in Oostenrijk:

 


Helemaal waar! Van mooie wijn en spijs krijg je een glimlach op je gezicht. Genieten, zoals je op de piste ook van de zon geniet. Na een intensieve skidag, zongebruind en wel, is er niets heerlijkers dan mooie wijn/spijs combinaties. Lang tafelen, omvallen van de slaap om ‘s ochtends bij de eerste zonnestralen weer de piste te betreden.

Markowitsch Pinot NoirGrüner Veltliner of Pinot Noir?

Ook al begin je ‘s middags liever met een potje bier, vergeet niet bij de maaltijd die prachtige Oostenrijkse wijnen te drinken. Hou je van wit; kies dan voor de typische Oostenrijkse Grüner Veltliner. Liever winters rood; dan kan ik u de Pinot Noir aanbevelen. Een echte maaltijdbegeleider. Rood voor bij zowel vlees, vis als vegetarisch! Probeer hem met een paddenstoelengerecht, vlees met zachte kruiden óf vis in een kruidenkorst:
In Perswijn krijgt de Pinot Noir van Markowitsch***** bij Forel met een kruidenjasje: "Markowitsch Pinot Noir valt bij het voorproeven op door zijn elegantie en frisse zuivere smaak; hij sluit bovendien heel fraai aan bij alle onderdelen van het gerecht. Deze Pinot Noir is ingetogen fruitig, met aardbei, een tikje vanille en frisse zuren. Hij is licht kruidig in de afdronk. Heel vineus, heel complex."

Ik kan hem u aanbevelen deze Pinot. Niet alleen daar ter plekke maar ook thuis na terugkomst om heerlijk na te genieten!

Tekst: Eline Jaarsma