Aan het begin van dit jaar blikken we even terug op onze successen van het vorige jaar. We kijken bijvoorbeeld naar de wijnen die volgens jullie, onze trouwe klanten, het lekkerst waren. En dat zijn er best veel. Omdat ze niet allemaal in deze folder passen, laten we de top tien nogmaals de revue passeren. Daar geven we dan een leuke korting op. Om jullie zo de kans geven deze ruim in te slaan en ook in het nieuwe jaar te blijven genieten van alle favorieten.

 

1. ELEGANT

Château Pigoudet Aix en Provence Première Rosé

Met deze wijn in het glas verlang je spontaan naar de zomer. Heerlijk fris, licht en elegant. Wijnmaker Ivan Kougazian gaf de wijn wat meer pit en karakter door de toevoeging van syrah en cabernet sauvignon. Samen met de ‘gewone’ Provençaalse druivensoorten grenache en cinsault is het een optelsom van rijp fruit zoals perzik en honingmeloen met wat lychee en fris citrusfruit. En natuurlijk zo’n toetsje zon, wie heeft daar nou geen zin in?

Bestel hier uw Château Pigoudet Aix en Provence Première Rosé >>>

 

2. WEELDERIG

Domaine La Colombette / Pays de l’Hérault Sauvignon Blanc

Deze sauvignon blanc is een allemansvriend; fris genoeg voor de liefhebbers van strakke wijnen en heerlijk zacht in de zuren mét een weelderig karakter. Je proeft de kenmerkende kruisbes, met rijpe peer en citrus. Dit laatste doet hem uitblinken qua frisheid. En dat is knap, gezien het feit dat hij uit een van de warmste wijnstreken van Frankrijk komt. Deze wijn is gemaakt door een wijnboer met talent, want het alcoholgehalte in deze wijn is met 11,5 % zelfs laag te noemen.

Bestel hier uw Domaine La Colombette Sauvignon Blanc >>>

 

3. ZONDER POESPAS

Coto de Hayas Crianza

Een van de toppers was Coto de Hayas Crianza. We schreven vorig jaar al heel lovend over deze soepele wijn zonder veel poespas, met zacht-soepele tannines en een langdurige smaak. Zo’n fijne, rijpe en ronde, zwartfruitige wijn met heerlijke kruidige aroma’s. De korte houtrijping zorgde voor een hintje vanille en iets heel subtiel geroosterd in de smaak.

Bestel hier uw Coto de Hayas Crianza >>> 

4. SPATZUIVER

Villa Fiore DOC Delle Venezie Pinot Grigio

Is een nieuwjaarsborrel alleen voor bedrijven? Nee toch! Ook thuis is elke gelegenheid om met leuke mensen te proosten altijd welkom. Dan is deze fruitige vrijdagavondtopper een fantastische keuze. Dit is een publiekslieveling die in de smaak valt bij velen. Qua aroma’s is het spatzuiver een duo van rijpe honingmeloen en die sappige perzik. Daarnaast proef je nog een rafelranje grapefruit. Koop er meteen een doosje van, want ze gaan sneller op dan je denkt.

Bestel hier uw Villa Fiore Pinot Grigio >>>

 

5. AL 25 JAAR FAVORIET

De Martino Estate 25th Anniversary edition Carmenère

De belangrijkste druif in de Maipo Valley is de van origine Franse druif carmenère. Het is al 25 jaar de favoriet van De Martino. Vooral als de druiven afkomstig waren uit de Alto de Piedras Single Vineyard, dé plek voor wijnen van bijzondere grote klasse. Dat moet gevierd worden, dus maakte wijnmaker Nicolas Perez van de streng geselecteerde druiven een limited release. Bereid je voor op een intense smaakbeleving, want deze wijn staat voor diepte en complexiteit. Ervaar de aroma’s van geweekte pruimen op sap en die krokant gebakken bramentaart met een drupje tabasco. Hij is kruidig, spicy met een hint van vanille. De body is medium, ook door de zachte tannines. Als finish ervaar je een eindeloze afdronk. Lang leve de carmenère van De Martino.

Bestel hier uw De Martino Estate 25th Anniversary edition Carmenère>>>

 

6. ALLESKUNNER

Weingut Prechtl Grüner Veltliner Längen

Een gastronomische alleskunner, dat is de grüner veltliner. Licht, speels,levendig en vooral heel lekker. Je proeft een fijne mix van rijpe peer, gele appel, wat kruidigheid, dat typische witte pepertje en een verfrissende mineraliteit.

Bestel hier uw Prechtl Grüner Veltliner Längen >>>

 

7. ONGENAAKBAAR

Bodegas Mocén Verdejo

Ongenaakbaar in deze categorie blijft onze Bodegas Mocén Verdejo. Frisdroog met veel expressie van tropisch fruit in de neus, gul en fruitig in de mond en een zachte en gebalanceerde lange afdronk.

Bestel hier uw Bodegas Mocén Verdejo >>>

 

8. LEKKERBEKKEN

Schola Sarmenti Cubardi Primitivo

Dit is een wijn voor lekkerbekken. Voor mensen die van zo’n piepklein zoetje in een volle, rode wijn houden. En nee, het is echt géén zoete wijn. Maar de aroma’s geven wel die subtiele hint van zoet. Van dat zondoorstoofde zwarte fruit en zo’n dikke laag bessenjam op beboterde toast. Herken je de geur van geraspte donkere chocola? Nou zoiets dus. Verder mokkabonen en een snuf tabak. Het is een sappige Primitivo met vooral véél smaak. In je mond blijft hij lekker vol en fluwelig met zachte tannines. Aan tafel combineert deze krachtpatser geweldig met gestoofd vlees. Gegarandeerd succes!

Bestel hier uw Schola Sarmenti Cubardi Primitivo >>>


9. KRACHTIG

Château des Adouzes Faugères Le Tigre

Château des Adouzes Le Tigre, zwoel en stevig, geruststellend lekker. ‘Le Tigre’ omdat hij kracht en elegantie uitstraalt. Deze tijger is gemaakt van de druivensoorten grenache, syrah en carignan van zeer oude stokken. Gelukzalig rood, vol met sappige bramen, lichte kruidigheid, perfect in balans.

Bestel hier uw Château des Adouzes Le Tigre >>>

 

10. VERRUKKELIJK

Robertson Winery Shiraz

Zuid-Afrika is al decennia een zeer populair wijnland. Zeker voor ons Nederlanders. Want wij herkennen de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de wijnen, veelal gemaakt van internationale druivensoorten. Bijvoorbeeld de syrah uit de Franse Rhône. In Zuid-Afrika noemen ze hem shiraz en daar scoort hij dankzij het fantastische wijnklimaat hoge ogen. In combinatie met een winters paddenstoelengerecht smaakt het verrukkelijk.

Bestel hier uw Robertson Winery Shiraz >>>

 

Proefpakket

Kunt u na al deze verleidelijke wijnbeschrijvingen niet meer kiezen? Geen nood, u vindt alle wijnen terug in het proefpakket van januari.

Bestel hier uw proefpakket januari 2023 >>>

 

Dry january

Voor veel mensen is januari dé start van goede voornemens. Daar valt voor veel mensen ook minder alcohol drinken onder. Even geen alcohol, maar toch een glas wijn drinken? Dan kun je prima bij ons terecht, even pas op de plaats, maar dan wel met een goede kwaliteit alcoholvrije wijn. Ook daarom ga je naar Henri Bloem, voor advies en betaalbare kwaliteit. 

Domaine La Colombette Baron de Chanteclerc

Toch de sensatie van zo’n vrolijke bubbel in je glas, terwijl je het hoofd helder houdt. Wie wil dit nou niet? Het is een uitkomst voor Dry January! Deze wijn is gemaakt van de soepele grenachedruif, waarvan de schillen meteen na het persen uit het sap verwijderd werden. Zo krijg je een bleekroze rosé met delicate aroma’s van een fruitmand vol met aardbei, rode bes, perzik en een rijp appeltje. Dit alles is afgetopt met een zachte mousse.

Bestel hier uw alcoholvrije Domaine La Colombette Baron de Chanteclerc >>>