Robertson Winery / (2021)
Shiraz
Wijn voor meat lovers!
- Rode wijn
- shiraz
- Robertson
-
Pulled beef.
En zeker bij de BBQ!
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Diepdonker van kleur. Een volkrachtige wijn met een kruidige en rijpe fruitige geur. In de smaak veel zwarte peper, kruidnagel, kaneel, zwart fruit en geïntegreerde vanilletonen.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: shiraz
- Land: Zuid-Afrika
- Regio: Robertson
- Karakter: Krachtig
- Alcohol: 13.50%
- Serveren rond: 16°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 5 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2021
- Producent: Robertson Winery
- Dit product is lekker bij:
Pulled beef.
En zeker bij de BBQ!
De Shiraz van Robertson wordt geprezen door diverse restaurantmanagers in Zuid-Afrika, waar wild en andere stevige vleesgerechten de kaart regeren. Ze noemen de Shiraz “our premier Shiraz on the wine list.” Het kruidige fruit in het glas en de volle ronde afdronk zorgen ervoor dat de wijn bij nagenoeg ieder stukje vlees past. Dankzij zes maanden houtlagering op Frans en Amerikaans eiken vaten krijgt de wijn een mooie vanilletoets.
De Robertson Vallei heeft zijn bekendheid voor een deel te danken aan de grote hoeveelheden rozen die daar groeien. Daarnaast zijn er natuurlijk de wijngaarden, onder andere die van Roberston Winery, genoemd naar de wijnstreek. In 1942 is Robertson Winery opgericht en heeft zich sindsdien bewezen als een van de meest innovatieve “wineries” van Zuid-Afrika.
Bij Robertson Winery draait het allemaal om samenwerking. Het terroir, het water, de natuur en de menselijke hand. De hele gemeenschap van het kleine stadje werkt en bouwt mee aan de wijnen van Robertson, wat het bij uitstek een product om te delen maakt; genieten doe je samen!
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.