Vrijdag 18 en zaterdag 19 mei 2018 Bourgogne proeverij

Ter promotie van deze voorintekening 2016 Bourgogne staat er deze beide dagen de hele dag een fraaie selectie Bourgognes te proeven open in onze winkel. Gratis inloopproeverij. U proeft veelal oudere jaargangen van deze producenten om zo te ervaren hoe deze wijnen ouderen.

U kunt hieronder onze folder Bourgogne Voorintekening downloaden:

https://www.henribloem.nl/files/Bourgogne-voorverkoop-2016-WEB.pdf

Bourgogne 2016: Fijn, maar heel klein

Er is goed nieuws en slecht nieuws over de Bourgognes van 2016. Het goede nieuws: ze zijn geweldig! De wijnen, zowel rood als wit, zijn jong al drinkbaar, delicaat en verfijnd. ‘Kwieke fijne wijnen, très Bourgogne!’, zoals een van onze Bourgogne-specialisten het uitdrukte tijdens onze jaarlijkse inkoop- en verkenningsreis in februari. En zeker van de rode zijn we overtuigd van het bewaarpotentieel.

Maar het slechte nieuws is, er is ontzettend weinig Bourgogne van 2016 beschikbaar. De geproduceerde hoeveelheden zijn over het algemeen zeer laag, als gevolg van diverse plagen aan het begin van het seizoen 2016: na een vochtige lente sloeg de nachtvorst genadeloos toe. Zo heftig was die al een generatie lang niet voorgekomen. Het gevolg was uiteindelijk voor bijna alle producenten wel verlies in volumes, al was de verdeling over percelen en regio’s erg ongelijkmatig. In het hart van de Bourgogne kwam het regelmatig voor dat het ene perceel wel getroffen was door vorst, het andere veel minder of niet. Verliezen van 50% tot 100% in een aantal bekende appellaties zijn voorgekomen. 

Lees verder:

Tot ziens in de winkel! 

Met vriendelijke groet,

Inno, Edwin, Joke en Jules

Adriaen van Ostadelaan 12 | 3583 AJ UTRECHT | T: 030-2331142 
utrecht@henribloem.nl www.henribloem.nl 

Voor in uw agenda:

Vrijdag 1 juni van 19:00 tot 22:00 uur: Chocolade en Wijn Workshop. 2 Utrechtse speciaalzaken zetten hun beste beentje voor. Klik hier voor meer info en tickets.