De rode wijnen en roséwijnen van Pic Saint Loup krijgen een AOC. Voor de vereniging van wijnmakers van Pic Saint Loup in de Hérault is de erkenning een “mooie beloning” voor een “appellatie die al 60 jaar bestaat”.

Pic Saint Loup nu AOC

De rode en roséwijnen van Pic Saint Loup hebben de AOC-status gekregen van het l'Institut National de l'Origine et de la Qualité (INAO).

"Dit is een mooie beloning voor iedereen die al sinds generaties werkt voor de kwaliteitsverbetering", vindt Régis Valentin, voorzitter van de Syndicat des vignerons du Pic Saint Loup.

"Het is een verdiende erkenning voor deze historische appellatie die al 60 jaar bestaat en een mooi symbool voor producenten waarvan de wijngaarden hard getroffen werden door hagel", voegt de voorzitter van het Syndicat er aan toe. Op 17 augustus trof een hevige hagelbui meer dan 2.200 hectare wijngaard in Hérault, vooral in het gebied van Pic Saint Loup. De druiven werden beschadigd en de bladeren volledig verscheurd enkele dagen voor de oogst. Sommige wijnbouwers verloren hun hele oogst.

Het productiegebied van de 60 domeinen (waaronder drie coöperaties) strekt zich uit over 1000 hectare, verdeeld over 17 gemeenten gelegen rondom de 658 meter hoge Pic Saint Loup en waarvan de spitse silhouet de streek van Montpellier domineert, op de uitlopers van de Cévennen. Van de geproduceerde wijnen is 90 % rood. De jaarlijkse productie is 40.000 hectoliter.
(Bron: www.wijnwijs.eu)

Château des Mouchères, Pic Saint Loup