Wellicht verwacht u deze week weer een ‘leerzame’ blog waarin ik mijn ervaringen op de wijnacademie met u deel. Helaas moet u daar nog een weekje op wachten want deze week is er wat anders aan de hand op dezelfde academie, namelijk: EXAMEN. AHHHHHHHHHH…
De eerste keer proefexamen en het eerste theorie-examen waarin mijn kennis over wijnbouw en geheel Frankrijk onder de loep wordt genomen.
Ik wil er nog even niet te lang bij stilstaan gezien de opkomende zenuwen maar uiteraard wil ik u wel vragen voor mij te duimen, een kaarsje voor me te branden:  voor een goede afloop!
Ach, wat een onzin vind ik dat eigenlijk! Ik ben niet zo bijgelovig. Maar hoop wel op een goede afloop. Dus als u dan toch een beetje mee wilt leven met mij: drink er dan maar een glaasje op!

Datzelfde ga ik ook doen want dat remt de zenuwen ook een beetje af. Het maakt me wat meer ontspannen. Zodat ik straks lekker kan slapen en uitgerust en relaxed aan dat examen kan starten.
Ik kan u de volgende relax/antistress/examen/ en bovendien fantastisch lekkere wijn aanbevelen:

Ataraxia Serenity 2006

Ik citeer het achteretiket:
“Ataraxia; emotical tranquillity, the freedom from disturbance that characterises a balanced mind and represents its first step towards the achievement of pleasure.”

En ik proef: warm rood fruit, vol maar elegant. Mooi in balans met een lichte kruidigheid.

Nog een leuk weetje van deze wijn: Hij komt van de Hemel en Aarde Vallei uit Zuid-Afrika (Stellenbosch) welke zo genoemd wordt omdat de Vallei zo smal en hoog is dat je alleen de aarde en de hemel kunt zien.
En ik verzeker u: het is een ‘hemelse’ wijn waar u zich totaal ontspannen door gaat voelen!