Bijzondere vondst

Bijzondere vondst AmsterdamsewegDe wegwerkzaamheden aan de Amsterdamseweg hebben behalve een prachtig nieuwe weg nog iets bijzonders opgeleverd.
Tijdens de vervanging van het riool stuitten de mannen van aannemer NTP op de overblijfselen van wat eens één of meerdere kisten wijn geweest moet zijn. Twee flessen overleefden de graafmachine helaas niet, maar uiteindelijk bleken er nog 22 flessen redelijk in tact. 

Toen wij de flessen zagen (onooglijk en volledig onleesbaar) leken ze rijp voor de gootsteen, maar uit nieuwsgierigheid hebben wij er natuurlijk toch eentje opengetrokken. De flessen waren nog top-shoulder (helemaal vol) en de kwaliteit overtrof alle verwachtingen: buitengewoon krachtig, nog donkerrood van kleur, met complexe aroma's en zeer rijpe tannines.

Omdat wij niet de kennis in huis hebben om de oorsprong te achterhalen, hebben wij via onze kanalen het Institute des Sciences de la Vigne et du Vin in Bordeaux ingeschakeld.

Na uitgebreid laboratorium-onderzoek kregen wij afgelopen vrijdag te horen dat het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een Pomerol of een Margaux betreft, hoogstwaarschijnlijk uit het topjaar in de Bordeaux: 1934.                                   

Hoelang de wijnen onder de grond gelegen hebben is niet meer na te gaan, maar er is reden om aan te nemen dat dit ergens sinds het eind van de Tweede Wereldoorlog moet zijn geweest. In 1944 is er stevig gevochten rond Arnhem en waarschijnlijk zijn de flessen begraven om de wijnen tegen diefstal te beschermen. 

Veiling ten behoeve van Ome Joop's Tour

Albert Keddeman Veilinghuis DerksenWat te doen met deze flessen? In samenwerking met onze overbuurman, Albert Keddeman van Veilinghuis Derksen, zullen de resterende 19 flessen tijdens een speciaal ingelaste veiling op maandag 7 april geveild worden. De veiling start om 19.00 uur en in verband met het speciale karakter van deze veiling kan er helaas niet via internet geboden worden. De opbrengst van de veiling gaat volledig naar “Ome Joop’s Tour” die ook dit jaar weer vanuit Arnhem zal starten. 

Om de echte wijnliefhebber in de gelegenheid te stellen zoiets bijzonders te proeven bieden wij u die mogelijkheid tijdens de speciale kijkavond, of beter proefavond a.s. dinsdag. Tussen 18.00 en 20.00 uur wordt er in het Veilinghuis, Amsterdamseweg 24, 1 fles ontkurkt om aan belangstellenden te laten proeven.

Wees er wel snel bij, want er gaat slechts 1 fles open. Ook wij zullen ter plaatse aanwezig zijn om uitleg te geven over deze bijzondere vondst. 

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem

Michel en Marja van Tooren, Marc Meijer
Amsterdamseweg 126 | 6814 GJ Arnhem | T: +31 (0)26-4455220 
arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl  

Volg ons op twitter Volg onze actualiteiten op facebookGezelligste Winkel