• 1 kg vongole (schaaldieren)

  • 2 tenen knoflook

  • 5 g platte peterselie

  • 1 sjalot

  • 250 g spaghetti

  • 5 el olijfolie

  • ½ tl chilivlokken (strooier) of rode peper gesnipperd

  • 200 g tomatenblokjes

  • 75 ml droge witte wijn

Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de rest van de vongole in koud water.

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snipper de sjalot.  Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken 1 min. Voeg de tomatenblokjes, peper toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de vongole en wijn toe aan de tomatensaus en bak 4 min. op hoog vuur. Schud de pan regelmatig.

Giet de pasta af en meng met de peterselie door de vongole. Verwarm 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en serveer.