Ingrediënten:

1 paprikamix

olijfolie om in te bakken

1 rode ui

2 teentjes knoflook

2 zoete aardappelen

1 rode peper

2 tl paprikapoeder

1 l water

400 g gepelde tomaten

2 groentebouillonblokjes

200 g chorizo

400 g limabonen

300 g doperwten

0.5 g bladpeterselie

Extra nodig:

Bakpapier

Plastic zakjes

Staafmixer

Bereiding:

Paprika’s poffen. Verwarm de oven voor op 250 ºC. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel de paprika’s met olie. Pof de paprika’s circa 15 minuten in de oven. Haal de paprika’s uit de oven en stop ze in plasticzakjes. Knoop de zakjes dicht en laat circa 10 minuten rusten. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika’s.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook grof. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes. Schil en snijd de aardappels in blokjes. 

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de aardappels, de peper en de paprikapoeder toe en bak even mee. Schenk het water erbij en voeg de gepelde tomaten en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en kook de soep tot de aardappelen zacht zijn. Roer de paprika’s erdoor en pureer het geheel met een staafmixer.                                                         Snijd de chorizo in blokjes. Verhit een koekenpan en bak de chorizo in circa 8 minuten krokant. Laat de chorizo uitlekken. Giet de limabonen af. Roer de limabonen, chorizo en de doperwten door de soep en warm goed door. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie door de soep.