Opeens was er wel heel veel prosecco, geen terras dat nog zonder kon. Verwonderlijk is dat niet, want de belangstelling van de Nederlandse wijnliefhebber richt zich allang niet meer op de traditionele gebieden. Logisch dus dat er steeds meer Cava's en Prosecco's in het glas dansen.
Nu is het tijd voor de volgende stap, de keuze voor kwaliteit. Neem de Prosecco Treviso "Colmolina" van Merotto. Je weet niet wat je proeft, zo mooi! Sappige, mondvullende bubbels met de frisse geur van appels en exotisch fruit. Bovendien een "Millesimato", dus een uitzonderlijk goede oogst van één jaar, die zich zachter en milder presenteert.

 

Merotto is al ruim 100 jaar een familiebedrijf, gevestigd in Col San Martino in het hart van de Valdobbiadene Doc Prosecco gebied. Dit familiebedrijf ligt 50 kilometer van Venetië en heeft een perfecte ligging tussen de Dolomieten en de Adriatische Zee. Graziano Merotto produceert hier DOCG Prosecco's, oftewel de hoogste klasse die er in. En deze hoge kwaliteit is al meerdere malen bekroond met prijzen in onder andere de beroemde wijngids "Gambero Rosso". 

Deze Colmolina komt van de steile, op het zuiden gelegen heuvels van San Martino. De grote verschillen in temperatuur hier zorgen voor de perfecte rijping van de Glera-druif met het behoud van al zijn aroma's. U heeft 100% Glero, ook wel Prosecco druiven genaamd, in het glas. De term "Millesimato" geeft aan dat deze druiven geoogst worden in één uitzonderlijk goed jaar. Kortom: 100% Glera, 100% klasse, 100% genieten.

Dry is iets minder droog dan Brut.