Pffff…ben een beetje wintergaar. Klaar met de kou en zin in het voorjaar. Meestal laat dat voorjaar zich in de eerste weken van maart wel alvast een keertje zien….ik wacht met smart af…..en tel de dagen af.
Nip ik nu nog aan een verwarmend portje, volgende week kan dat maar zo ineens anders zijn.
En daar heb ik ook zo ontzettend zin in! Maar wat is dat nou, voorjaarswijn?

Seizoenen hebben invloed op onze eet- en drinkgewoonten. Ieder seizoen hebben we behoefte aan andere wijnen en spijzen. En dat maakt koken en wijn/spijs combinaties ook zo inspirerend en onuitputtelijk!

We denken aan:
de eerste zonnestralen, de eerste blaadjes en bloemetjes, picknicken, Pasen, het eerste terrasje pakken…
We eten:
  de eerste aardbeien, sla, peultjes, verse kruiden, eieren, lam, kalf, grote borden salades, quiches, sushi…

We drinken: lichtere, fruitigere, opwekkende en verfrissende wijnen. En dat zijn bijvoorbeeld wijnen van typische lentedruiven als Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris en Grüner Veltliner, Muscadet, Verdejo, Albariño, Picpoul de Pinet of Verdicchio. De eerste rosé van het jaar?
Of lichte, jonge rode wijnen van Gamay, Grenache, Dolcetto, Cabernet Franc of Pinot Noir!

Terlan Pinot GrigioProef het voorjaar en geniet!

Mijn eerste voorjaarstip tegen de winterdip:
Maak als lunch een salade van verse spinazie, de eerste aardbeitjes, gewelde en daarna afgekoelde couscous, zachte geitenkaas en geroosterde pijnboompitjes. Voor de dressing meng je wat olijfolie, balsamicoazijn, honing, een fijngesnipperd  rood uitje en peper en zout. Versgebakken brood met hummus én een heerlijk glas Pinot Grigio van Terlan maakt de maaltijd compleet!

Tekst: Eline Jaarsma