Persbericht: Wijnkoperij Henri Bloem Breda wint Vive l’Alsace

25-05-2017

 

Wijnkoperij Henri Bloem Breda verovert de eerste plek van de winkelactie 'Vive l’Alsace'. Op een mooie tweede en derde plaats zijn Wijnkoperij van Bilsen uit Tilburg en Bosman Wijnkopers in Den Haag geëindigd. Sharon van Lokhorst van Winelife en Ronald de Groot van PERSWIJN bezochten de top 3. Tijdens deze feestelijke tour in Alsace stijl zijn alle 3 de winnaars tot Alsace Ambassadeur bekroond.

Vive l'Alsace - finale from Alsacewijnen on Vimeo.

Vive l’Alsace actie

Vins d’Alsace (oftewel de Franse wijnregio de Elzas) daagde 40 wijnspeciaalzaken verspreid door het land uit om hun Alsace wijnen op originele wijze uit te lichten. De wijnregio biedt hiervoor volop inspiratie: kleurige vakwerkhuizen, rood geblokte tafelkleden, ooievaars, bloembakken vol geraniums en de bekende roemerwijnglazen met de groene voet. Er is geen andere wijnstreek met zoveel authentieke kenmerken. En dat blijkt ook duidelijk uit de inzendingen van de 40 wijnspeciaalzaken. De 3 winnaars wisten door een eigen twist de regio heel duidelijk naar een hoger niveau te tillen: het niveau dat de Alsace verdient.

Inzendingen

Wijnspeciaalzaken verspreid over het hele land brachten met behulp van het toegestuurde promotiemateriaal en hun eigen creativiteit de Alsace wijnen uit hun assortiment onder de aandacht van hun klanten. Ook in de komende weken staan er nog veel activiteiten op het programma. Alsace proeverijen en zelfs diners met asperges, maar ook met Flammkuchen en kazen worden georganiseerd. Authentieke thema’s in een modern jasje is waar het bij de meeste activiteiten om draait.

Over Vins d’Alsace

De Alsace (ook wel bekend als de Elzas) is een wijnregio in het noordoosten van Frankrijk op maar 5 à 6 uur rijden van Nederland. Deze streek heeft op Perpignan na de meeste zon-uren van Frankrijk. Meer dan 4.000 mensen verbouwen druiven in de Alsace. Dat is veel. De meeste wijnhuizen zijn klein en in bezit van één familie. Wijnen uit de Alsace zijn te herkennen aan de flûtes d'Alsace, de lange slanke fles, waarin alle Alsace wijnen sinds jaar en dag worden gebotteld. 90 procent van de Alsace wijnen is wit. Bijna alle wijnen bestaan sinds jaar en dag uit één druivenras.
Pinot blanc, riesling, pinot gris en gewurztraminer en pinot gris zijn de bekendste druivenrassen; sylvaner en muscat komen op.