Tijdens het proces van wijnvervalser Rudy Kurniawan in New York vertelde een agent van de FBI dat het huis van de verdachte veel weg had van een wijnfabriek. Na zijn arrestatie op 8 maart van dit jaar, deed de FBI huiszoeking. De temperatuur in het huis werd laag gehouden en een kamer was zelf gekoeld. De agenten vonden in de keuken overal flessen en laden met etiketten.

De jury kreeg een notebook te zien, waarin de verdachte beschreef hoe de wijnen te blenden ( ¼ + ½ », « Gevrey-Chambertin 1990 DRC). Vandaag getuigt Laurent Ponsot van het Domaine Ponsot in de Bourgogne. 97 flessen van het domein werden vlak voor aanvang van een wijnveiling teruggetrokken.

In de partij zat een Clos de la Roche 1929 die door Ponsot echter voor het eerst onder eigen etiket in 1934 is gemaakt. 38 flessen Ponsot Clos Saint-Denis hadden het jaartal 1945, hoewel Ponsot deze grand cru voor het eerst in 1982 maakte. Kurniawan hangt een gevangenisstraf van 40 jaar boven het hoofd. Bron AFP. Ook de Franse pers besteedt aandacht aan de rechtzaak:klik hier