Lamsrack met asperges en lamsoren op Oosterse wijze

do 1 januari 1970
Henri Bloem

 

 

 

 

Een heerlijk seizoensgerecht  van Rob Twigt, eigenaar van Culibuzz. Culibuzz is gespecialiseerd in persoonlijke catering, particuliere eetbeleving en in- en outdoor cooking.

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • 400 gr. lamsracks
  • 100 gr. lamsoren
  • 100 gr. asperges, waarvan 400 gr. voor de mousse
  • 1 eetl. crème fraiche
  • 1 tl. gele currypasta
  • peper/ zout
  • paar takjes basilicum
  • 1 tomaat
  • klein beetje arachideolie

Bereidingswijze

  • schil de asperges met een dunschiller en snijd1 cm. van de onderkant. Snij de tomaten in kwarten en verwijder e zaadjes met het vocht.
  • Snijd een deel van de asperges chinoise (in schuine reepjes). Kook het andere deel gaar en maak daar mousse van door ze te pureren en luchtig op te kloppen (evt wat kookvocht toevoegen) en op smaak te maken met peper en zout.
  • Bak de lamsracks om en om 4 minuten flink aan weerszijden. Leg ze in een ovenschaal en zet ze in de oven op 60 graden met de basilicum, zodat het rustig kan garen.
  • Verhit een wok op hoog vuur.
  • Voeg de currypasta toe. Bak dit een half minuutje aan. Voeg dan de asperges toe en roerbak ze mee. Na 2 minuten het tomatenvlees toevoegen.
  • Voeg na 3-4 minuten de lamsoren toe. Haal direct van het vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de lamsracks los.
  • Napeer een lepel aspergemousse op elk bord, vul een ring met de gewokte asperges en zet er 2 lamsrackjes naast.


Wat drinken we daarbij:

  • Pascual Toso Malbec