Mijmer even mee….. Over wijn mijmeren doen we sowieso al bij Henri Bloem, maar nu dan ook nog in combinatie met het prachtige Australië. Henri Bloem zet het wijnhuis Torbreck “In the picture”. Met de ambitie van Torbreck is niets mis, namelijk ’s werelds beste wijnmerk te worden. Wij van Henri Bloem zijn al jaren fan van deze heerlijke traditionele australische wijn uit de Barossa streek. Tijd om Torbreck eens wat beter te leren kennen.

Ingang Torbreck wijnhuis van Henr Bloem

 

Barossa

Barossa is misschien wel de meest opwindende plek ter wereld om wijn te maken. Het is in ieder geval één van de meest beroemde én grootste wijngebieden van Australië.  Wat maakt dit wijngebied nou zo bijzonder? De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en het mediterrane klimaat misschien. Het levert in ieder geval bekende australische wijnen op van vaste en hoge kwaliteit.

Torbreck zonsondergang

Traditie

Er heerst bij Torbreck een Europees gevoel van traditie, meegebracht door Duitse immigranten die hier rond 1850 als fruittelers neerstreken. Daarnaast teelden zij ook druiven voor wijnproductie. Deze oude wijnstokken leveren nog steeds druiven met een unieke concentratie en smaak. Veel van deze druiven zijn Rhône variëteiten, zoals shiraz, grenache en mourvèdre. Je proeft de liefde voor wijnen uit de Franse Rhône vallei in de Torbreck wijnen zeker terug. Daarnaast heeft Torbreck kunnen investeren in de bescherming van enkele meest waardevolle wijngaarden van de streek. Dat zijn bijvoorbeeld de historische Hillside wijngaard in Lyndoch, de Laird vineyard  en Greenock Keller vineyard.

Torbreck wijnstok

Het productieproces

Er wordt bij Torbreck nauw gekeken naar de verschillen tussen de wijngaarden. Hoe reageert een wijngaard op de seizoenen en hoe is het gesteld met de bodem en het klimaat. Met een schat aan landbouw ervaring wordt er gestreefd naar een druivenoogst zodat na productie de Torbreck wijnen herkenbaar Barossa zijn. Om dit te bereiken werken ze uitsluitend met de beste wijnboeren in de omgeving. Het vereist geduld om druiven een optimale balans tussen rijpheid en zuren te kunnen laten bereiken zodat ze het meest expressief zijn. Bij de vinificatie laat men de natuur zo veel mogelijk haar werk doen en wordt er zo min mogelijk bijgestuurd.  

Bij Torbreck zien zij zichzelf als wijnbewaarders, die de natuurlijke expressiviteit van de druiven in het glas terug willen vinden. Dat is de reden waarom Henri Bloem de Torbreck wijnen onder uw aandacht willen brengen en ze “in the picture” willen zetten.

Torbreck wijnen bij Henri Bloem

 

Torbreck Old Vines GSMTorbreck Woodcutter's SemillonTorbreck The Steading BlancTorbreck 
The Factor
Torbreck 
Runrig
Torbreck The Laird 2013
Torbreck Old Vines GSMTorbreck The Woodcutter's SemillonTorbreck the Steading blancTorbreck the FactorTorbreck RunrigTorbreck the Laird