Voorgerecht:
Avocado crèmesoepje met warm gerookte zalm

Ingrediënten:

3 rijpe avocado’s

750 ml visbouillon ( van tabl.)

125 ml room

Half glas witte wijn

75 gr. ( warm ) gerookte zalm

Bieslook

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees met de wijn in een
keukenmachine of met de staafmixer. Breng de bouillon aan de kook. Zet de pan
van het vuur en roer er de avocadopuree doorheen met een staafmixer of garde. Roer
de room door soep en breng op smaak met zout en peper. Verwarm licht en garneer
de soep met de zalm en de bieslook.

Hoofdgerecht:
Lamskoteletten met gebakken krieltjes en verse voorjaarsgroeten.

Idee: Maak de mayonaise aan met Italiaanse kruiden voor bij de krieltjes.

Nagerecht:
Zomerkoninkjes-tiramisu

Ingrediënten:

500 g Hollandse aardbeien

160 g poedersuiker

250 ml slagroom

1 vanillestokje

250 g mascarpone

300 ml zoete witte wijn

1 pak lange vingers

125 g frambozen

Snijd de kroontjes van de aardbeien en pureer de helft van de aardbeien met 2 el
poedersuiker met de staafmixer. Halveer de rest van de aardbeien en bestrooi ze
met 2 el poedersuiker. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de
lengte en schraap het merg er met een mespunt uit. Roer de mascarpone los met 2
el wijn, het merg en de rest van de poedersuiker. Spatel de slagroom erdoor.

Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal (ovenschaal 15x20) en besprenkel met
150 ml wijn. Schep de helft van het mascarponemengsel en de aardbeienpuree
erop. Verdeel er de rest van de lange vingers, wijn, het mascarponemengsel, de
gehalveerde aardbeien en frambozen over. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.