Heeft u ook zo’n kater van gister? Een goed glas wijn helpt!

Ik kan me de tijd nog erg goed herinneren dat ik voetbal in de kroeg keek. Staand op de tafel, starend naar een groot scherm, grote bier in de hand, oranje gekleed en bij winst hossend over de Hof in Amersfoort. Het water van de, in het midden van dit historische plein staande, fontein spoot oranje en niet zelden belandde daar iemand na de wedstrijd in. Ondergedompeld in oranje, wat een feest!
Niet alleen in de fontein werd je ondergedompeld. Kort daarvoor in de kroeg was de nodige ‘oranjeregen’ ook al meerdere keren gevallen. Na elk doelpunt vlogen de armen en daarmee het bier in de lucht.
Gatver…..ik weet nog zo goed dat ik dat het enige minpunt vond aan zo’n avondje EK of WK.
En ze zijn er weer, deze avondjes! Leuk! Gezellig! Samenhorigheid en een impuls voor onze sombere economie.
Maar ik moet u bekennen dat ik als werkende dertigjarige niet meer zo’n trek heb in die hossende massa in de kroeg. Laat staan dat bier dat alle kanten opvliegt….
Nee, bij een mooie wedstrijd drink ik een mooi glas wijn. En nee, geen EK-wijn, Oranjewijn, Nederlandse wijn (overigens zijn de wijnen van de Apostelhoeve wel weer verkrijgbaar bij ons!) of iets dergelijks…nee, gewoon een glas wijn waar ik zin in heb: rood, wit, of rosé, mousserend of stil. 

Nou dronk ik laatst wel een echt oranjekleurige wijn die ook nog eens erg lekker was: de Rotling trocken van Weingut Horst Sauer.

Weingut Horst Sauer behoort bij de absolute top van het wijnbouwgebied Franken en daarmee tot de top van Duitsland. De toonaangevende Duitse wijngids Gault Millau en de Eichelmann beoordelen Horst Sauer met de maximale score.
Horst Sauer bewerkt 16,5 ha, voornamelijk in één van de beroemdste wijnbergen van Duitsland, de Escherndorfer Lump. Een zeer steile wijnberg, die als een holle spiegel op het zuiden ligt en zodoende veel zonlicht en warmte ontvangt.  De voornaamste druivensoorten zijn Silvaner en Riesling. Maar daarnaast maakt Horst Sauer ook de speciale rosé genaamd Rotling. Rotling is een unieke roségemaakt van zowel witte als blauwe druiven (beide druiven vergisten samen waardoor de kleur vrij licht blijft). In dit geval ook nog eens van twee niet redelijk onbekende rassen Schwarzriesling en Muller-Thürgau.

Tekst: Eline Jaarsma