Brrrr….het is te koud voor mij in Nederland. Mijn hele gezin in schaatsfreak maar ik ga het liefst in een lange winterslaap en word weer wakker als de temperatuur boven de 10 graden komt.
Vreselijk al die koude lichaamsdelen: handen, voeten en zo’n koude toet! Ik trek mijn muts het liefst zover mogelijk over mijn hoofd. Om niet al te grote ongelukken te krijgen moet er helaas toch een stukje gezicht bloot blijven.
Het enigszins dragelijk maken doe ik door thuis op temperatuur te komen met een verwarmend glas rode wijn of port én verwarmende gerechten. Van vooraf (soepje), hoofd (lekker kruidige, warme kost) tot het toetje aan toe. Want ook toetjes kunnen warm! De koude varianten laat ik overigens het gehele jaar door links liggen.
Een van mijn snelle, simpele maar heerlijke favorieten is:

Warm fruitdessert met (chocolade) koekjes

Benodigdheden voor 4 personen:
 •1 bak met fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen o.i.d.)
 •4-6 (chocolade) koekjes of uw favoriete koekjes (Italiaanse cantuccinikoekjes bijvoorbeeld)
 •1 eetlepel (vanille)suiker
 •1 eetlepel boter
 •Eventueel wat sinaasappelrasp

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op ongeveer 180 graden. Was het fruit en snij eventueel doormidden. Schep wat suiker over het fruit en rasp eventueel een beetje sinaasappel er overheen. Roer dit even goed door elkaar zodat het suiker goed verspreid is.
Schep het fruit in een ovenschaal en verkruimel de koekjes eroverheen. Smelt dan een beetje boter in de magnetron en giet dit over het fruit  en de koekjes.
Doe het dessert gedurende ongeveer 7-10 minuten in de oven. Serveer dit heerlijke toetje eventueel met vanille-ijs ,yoghurt en/of slagroom.

Overigens blijft dit toetje het gehele jaar door verrukkelijk!

Wijntip: met name als u kiest voor de cantuccinikoekjes is een Vin Santo erg fijn.