Prechtl Gruner Veltliner Classic

Ingrediënten (voor 4p):

  • 1 kg asperges, geschild
  • 8 plakjes ham
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • paar takjes verse dille, fijngehakt
  • 50 gram hazelnoten
  • zout en peper naar smaak


Bereiding:

  1. Klop voor de dressing olie en azijn door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Roer de dille erdoor.
  2. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan tot ze iets kleuren. Hak ze fijn.
  3. Kok de asperges in 10-15 minuten gaar in water met iets zout. Laat ze uitlekken.
  4. Verdeel de asperges over 4 borden. Leg op elk bord 2 plakjes ham. Druppel de dressing over de asperges en ham. Bestrooi met hazelnoot. Serveer met een gekookt aardappeltje.

Wijntip:

Weingut Prechtl, Grüner Veltlier Classic

Varieer!

  • Neem eens lamsham in plaats van varkenslam: dat past bij de lente!
  • Een salade van asperges met kwarteleitjes is mooi én lekker.
  • Roer versgehakte kruiden en geraspte citroenschil door je botersaus voor extra smaak.

Aspergehapje

Roer wat citroensap en peper door (zelfgemaakte) mayonaise. Besmeer er crostini mee en beleg ze met gerookte zalm en stukjes asperge.