Dit heerlijke gerecht leent zich bij uitstek voor een gezellig zomers diner.
Drink hierbij onze nieuwe wijn uit Soave, de Duca di Frassinello  

Cantine di Soave Duca del FrassinoIngrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram rivierkreeftjes
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels vissaus
  • 4 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 15 muntblaadjes, fijngesneden
  • 1 theelepel suiker
  • 2 gekookte kipfilets, in stukjes gescheurd
  • 1 wortel, geraspt
  • 100 gram tuinbonen
  • 1 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 krop Romeinse sla of veldsla
  • 1-2 eetlepels sesamzaad of gehakte amandelen, geroosterd

Bereiding:

  • Doe de rivierkreeftjes in een grote kom.
  • Meng in een kleine kom de komijn, vissaus, limoensap, olijfolie, sesamolie munt en suiker.
  • Roer tot de suiker is opgelost en giet het mengsel dan over de garnalen. Laat even marineren. Voeg kip, wortel, tuinbonen, komkommer, lente-ui en Romeinse sla toe.
  • Schep om en serveer in individuele porties of op een grote schaal.
  • Bestrooi met het sesamzaad.