Geroosterde groeten met Burrata

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

2 aubergines
1 venkel
olijfolie
zeezout
1 pot geroosterde rode paprika
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 ui gesnipperd
zwarte peper
30 gr geraspte pecorino kaas
1 burrata á 250gr (Burrata is een Italiaanse verse kaas, die gemaakt ia van mozzarella en room)
Optioneel: 1 Spaanse peper of 1 tl srirachasaus

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 2,5 cm dik. Verwijder de buitenste bladeren van de venkel, halveer deze en snijd vervolgens vanaf de lengte in 8 stukken. Doe de aubergine en venkel in een groot bakblik en meng met een olijfolie en zout. Zet dit in de oven en rooster 25-30 minuten
Ondertussen maak je de geroosterde rode paprikasaus. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken. Houd 1 geroosterde paprika apart. Maal de rest vervolgens fijn in een keukenmachine. Zet dit even apart en fruit de knoflook en de ui in een steelpan aan. Voeg de geroosterde paprikasaus aan het mengsel toe en voeg voor de smaak nog wat zout en peper toe. Als je wat meer pit wilt, kun je eventueel ook een theelepel srirachasaus aan het mengsel toevoegen of een Spaanse peper met de geroosterde paprika’s mee fijnmalen.
Pak nu een ovenschaal (hoeft geen hele grote te zijn) en bedek de bodem met saus tot deze net aan bedekt is. Maak vervolgens een laagje met de venkel en aubergine en dek af met wat geraspte pecorino en wat peper en zout. Herhaal deze stappen (saus, groenten, kaas, peper en zout) totdat alle ingrediënten op zijn. Zet het geheel voor zo’n 20-25 minuten in de oven totdat de groenten zacht zijn en de kaas goed gesmolten.
Haal het geheel uit de oven. Houd de burrata erboven en knijp er zachtjes in zodat het vocht zich tussen de groenten mengt. Leg de burrata op het geheel en strooi hier nog wat zwarte peper op.
Eet smakelijk!