Tegen de grens van Saint-Emilion aan beheert Château de Parenchère 153 hectare land. De wijngaarden bevinden zich op de beste 63 hectare, waar afwatering en ligging ten opzichte van de zon optimaal is. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat krijgen de druiven de nodige zonnestralen om volledig rijp te worden en perfecte aroma’s te ontwikkelen. Slechts 4 hectare staat aangeplant met witte druiven. Door verschillende rassen met elkaar te assembleren zorgt Parenchère voor de perfecte balans voor hun Bordeaux Blanc Sec. Een klassieke maar unieke wijn waar niet veel van wordt gemaakt.

Château de Parenchère kwam in 1958 in eigendom van de familie Gazaniol. Raphaël Gazaniol kwam terug uit Noord-Afrika, waar zijn familie al 2 generaties lang in de wijnbouw werkzaam was. Hij werd verliefd op het Domaine, kocht het en begon met de uitbreiding van 90 naar 153 hectare. De heuvels rond het Domaine beslaan ongeveer 65 hectare wijngaarden, allemaal percelen met een ideale ligging: van ' s ochtends vroeg tot ' s avonds laat worden de druiven aan de zon blootgesteld. In 1981 nam zijn zoon, Jean, het Domaine van zijn vader over. Samen met de Zweedse investeerder en wijnliefhebber Per Landin zwaait hij de scepter op dit prachtige bedrijf.

Gastronomische wijn

Op 59 van de63 hectarevan dit prachtige Château staan blauwe druivenrassen. Deze Bordeaux Supérieur bevat een meerderheid aan bijna een gelijke hoeveelheid Merlot als Cabernet Sauvignon De Merlot zorgt voor fruit, kruid en soepelheid terwijl de Cabernet hem zijn cederhout, de nodige tannines en ‘vlezigheid’ meegeeft. Een gastronomische wijn, die zelfs gebaat is bij enkele jaren flesrijping.

De wijnen van Parenchère:

  • Bordeaux Blanc Sec
  • Clairet Rosé
  • Bordeaux Supérieur
  • Cuvée Raphaël