Bij heerlijke wijnen horen heerlijke gerechten. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden, maar zal uw gasten versteld doen staan! Heerlijk met een glas Critèra Primitivo van Schola Sarmenti.


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram parelhoenfilets
  • 25 gram boter
  • 2 uien, grof gehakt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 50 gram bloem
  • 4 dl kippenbouillon
  • 3 el zilveruitjes
  • 1 dl slagroom of crème fraîche
  • peterselie
  • selderie
  • bieslook
  • 2 el olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm boter in een steelpan en fruit hierin de gehakte uien met de kerrie.
  • Voeg de bloem toe en roer alles dor elkaar.
  • Giet de bouillon, scheutje voor scheutje, toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • Voeg de zilveruitjes en de room toe en vervolgens de fijngehakte tuinkruiden.
  • Snijd de parelhoenfilets klein en bestrooi met zout en peper.
  • Verwarm de olie in een wok en bak hierin de filets rondom bruin en gaar in circa 5 minuten.
  • Schep de parelhoen bij de saus en verwarm het geheel nog 5 minuten.

Serveertip:

  • Lekker met gekookte tagliatelle en komkommersla met ananas.

Wijnadvies:

  • Schola Sarmenti, Primitivo 'Critèra', Puglia Italië