Plastic tasjes, iedereen heeft het erover, sinds winkels deze tasjes niet meer gratis weg mogen geven. En misschien is dat ook wel terecht. Nu al zien we dat we sinds 1 januari j.l. aanzienlijk minder tasjes hebben verstrekt dan voorheen. Gewoon een kwestie van bewustwording. 

The Ocean Clean UpToch kan het gebeuren dat u er even geen bij u heeft en dat er toch een paar flessen wijn meegenomen moeten worden. Geen probleem: we geven u nog altijd graag een plastic tasje mee, maar we vragen daar dan wel € 0,20 voor. Dat bedragje doneren we rechtstreeks aan een organisatie die zich bezighoudt met het plastic-vrij maken van de oceanen. Kijk maar eens op www.theoceancleanup.com. Nederland is daar zeer nauw bij betrokken door de inspanningen van een Delftse student, Boyan Slat. Een prachtig initiatief, waar ons milieu wel bij vaart. 

Dus kort samengevat: het beste is wanneer u zelf een tas meeneemt als u een lekker flesje wijn komt halen, maar als dat onverhoopt niet lukt, dan verkopen wij u een tasje voor € 0,20 per tasje en doneren dat bedrag rechtstreeks aan een goed doel, dat zich beijvert om de enorme hoeveelheden plastic uit ons maritieme milieu te verwijderen. 

Tot slot: heeft u onze wijnpas(sie)? Vraag dan naar ons duurzame jute tas(sie) (zolang de voorraad strekt).

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem 

Michel en Marja van Tooren en medewerkers
Amsterdamseweg 126 | 6814 GJ Arnhem | T: +31 (0)26-4455220 
arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl 

Volg ons op twitter Volg onze actualiteiten op facebookPassie voor wijn pas