Aanbiedingen

 

Henri Bloem: een paradijs voor de wijnliefhebber

Henri Bloem heeft meer dan 1000 verschillende wijnen, rechtstreeks afkomstig van de wijnboer. Doordat we de wijnboeren regelmatig bezoeken, blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen op de domeinen en de productie van onze wijnen.

We hebben passie voor wijn en grote kennis van zaken. We geven u graag advies over de lekkerste wijn & spijs combinaties. Ons assortiment vertegenwoordigt alle toonaangevende wijnlanden tegen een betaalbare prijs. Daar zijn we bij Henri Bloem best een beetje trots op.

De vinotheken zitten op 19 adressen door heel Nederland, er is dus altijd wel een Henri Bloem bij u in de buurt. 

Wij zijn Henri Bloem, we zien u graag in een van onze vinotheken!

 

 

 
 

Wijnhuis in the picture

Mijmer even mee….. Over wijn mijmeren doen we sowieso al bij Henri Bloem, maar nu dan ook nog in combinatie met het prachtige Australië. Henri Bloem zet het wijnhuis Torbreck “In the picture”. Met de ambitie van Torbreck is niets mis, namelijk ’s werelds beste wijnmerk te worden. Wij van Henri Bloem zijn al jaren fan van deze heerlijke traditionele australische wijn uit de Barossa streek. Tijd om Torbreck eens wat beter te leren kennen.

Ingang Torbreck wijnhuis van Henr Bloem

 

Barossa

Barossa is misschien wel de meest opwindende plek ter wereld om wijn te maken. Het is in ieder geval één van de meest beroemde én grootste wijngebieden van Australië.  Wat maakt dit wijngebied nou zo bijzonder? De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en het mediterrane klimaat misschien. Het levert in ieder geval bekende australische wijnen op van vaste en hoge kwaliteit.

Torbreck zonsondergang

Traditie

Er heerst bij Torbreck een Europees gevoel van traditie, meegebracht door Duitse immigranten die hier rond 1850 als fruittelers neerstreken. Daarnaast teelden zij ook druiven voor wijnproductie. Deze oude wijnstokken leveren nog steeds druiven met een unieke concentratie en smaak. Veel van deze druiven zijn Rhône variëteiten, zoals shiraz, grenache en mourvèdre. Je proeft de liefde voor wijnen uit de Franse Rhône vallei in de Torbreck wijnen zeker terug. Daarnaast heeft Torbreck kunnen investeren in de bescherming van enkele meest waardevolle wijngaarden van de streek. Dat zijn bijvoorbeeld de historische Hillside wijngaard in Lyndoch, de Laird vineyard  en Greenock Keller vineyard.

Torbreck wijnstok

Het productieproces

Er wordt bij Torbreck nauw gekeken naar de verschillen tussen de wijngaarden. Hoe reageert een wijngaard op de seizoenen en hoe is het gesteld met de bodem en het klimaat. Met een schat aan landbouw ervaring wordt er gestreefd naar een druivenoogst zodat na productie de Torbreck wijnen herkenbaar Barossa zijn. Om dit te bereiken werken ze uitsluitend met de beste wijnboeren in de omgeving. Het vereist geduld om druiven een optimale balans tussen rijpheid en zuren te kunnen laten bereiken zodat ze het meest expressief zijn. Bij de vinificatie laat men de natuur zo veel mogelijk haar werk doen en wordt er zo min mogelijk bijgestuurd.  

Bij Torbreck zien zij zichzelf als wijnbewaarders, die de natuurlijke expressiviteit van de druiven in het glas terug willen vinden. Dat is de reden waarom Henri Bloem de Torbreck wijnen onder uw aandacht willen brengen en ze “in the picture” willen zetten.

Torbreck wijnen bij Henri Bloem

 

Torbreck Old Vines GSMTorbreck Woodcutter's SemillonTorbreck The Steading BlancTorbreck 
The Factor
Torbreck 
Runrig
Torbreck The Laird 2013
Torbreck Old Vines GSMTorbreck The Woodcutter's SemillonTorbreck the Steading blancTorbreck the FactorTorbreck RunrigTorbreck the Laird
Lees meer

Nieuwsbrief januari 2021

Laten we even terugblikken op alles wat wél positief was in 2020. Bijvoorbeeld dat het wijntijdschrift Perswijn ons heeft uitgeroepen tot Wijnimporteur van het jaar, voor ons hele assortiment van ‘goede, diverse en betaalbare’ wijnen. Een hele eer! En dat de fine fleur van Nederlandse wijnschrijvers, fan zijn van onze wijnen. Harold Hamersma, Nicolaas Klei, Pieter Nijdam en Onno Kleijn beschreven de afgelopen tijd een aantal van onze beste wijnen. Welke dat precies zijn, herhalen we nog even in deze folder. Want deze parels blijven uiteraard gewoon voor u beschikbaar.

 

HET BESTE VAN 2020 - HAROLD HAMERSMA

Wie kent hem niet? Hij is een echte BN’er in de wijn. Hij schreef talloze wijngidsen (o.a. de Grote Hamersma) Zijn wijnbeschrijvingen zijn ook regelmatig te vinden in het NRC Handelsblad en het Parool 

Domaine Moulinier Cuvée Tradition 2019

Hierover schrijft Harold: ‘Een tijd terug maakte men bij Moulinier van deze cuvée een ‘zuidschuit’ met diepgang. Tegenwoordig gaat men voor een lichtere lading van bramenbakken, kersen en  kersenlikeur, vanille en los gestorte mineralen. De wijn rijpt op rvs om zoveel mogelijk fruit te behouden. Dat is gelukt, de smaak is elegant en rond. Mét die licht kruidige ondertoon die zo typisch is voor de wijn uit Saint-Chinian.’’

Proef mee en bestel >>>

Domaine de Montmarin Viognier 2019

Al sinds 1488 is Domaine de Montmarin in de familie. Inmiddels is het domein iets groter dan toen, ze beplanten nu 350 hectaren. Hun druiven worden optimaal rijp door de mediterrane zon, maar behouden frisse zuren en karakter door de verkoeling van de zeewind. Ze maken veel wijn voor een mooie prijs. Harold vindt de viognier ‘heel aardig’. Viognier, fris en fruitig zoals je hem graag
drinkt. Groene appeltjes voor de dorst.’

Proef mee en bestel >>>

Pascual Toso Estate Malbec 2019

Je moet niet alles geloven wat op het etiket staat. Maar vooral zelf proeven, vindt Harold bij deze eigentijdse malbec van Pascual Toso. ‘Ook dit jaar is deze wijn weer gemaakt van stevig rood en zwart fruit. Trotse stoerheid en fiere tannines. Gastronoom van dienst adviseert via het achter-etiket om hem bij wit vlees met een lichte roomsaus te schenken… Vooral doen als er sprake is van een slechte kok. Dan proef je dat tenminste niet.’

Proef mee en bestel >>>

HET BESTE VAN 2020 - NICOLAAS KLEI

Immer beroemd vanwege zijn Omfietswijngidsen, proeft regelmatig onze wijnen en schrijft
ook regelmatig in Elsevier.

Domaine de Dionysos La Devèze viognier 2020

Over de viognier van Domaine de Dionysos schrijft hij: ‘Veel viognier geurt aanstellerig als geparfumeerde chardonnay. Maar deze wijn toont z’n ware karakter. Weelderige doch ingetogen geuren van tropisch fruit en zwoele zomernachten’. En wat je ruikt, dat proef je. Bovendien blijft de smaak van deze wijn ook nog eens heerlijk lang hangen in je mond.

Proef mee en bestel >>>

Domaine La Colombette Pinot Noir 2020

De mening van Nicolaas over de pinot noir van Domaine La Colombette is dat deze smaakt als: ‘Les Liaisons Dangereuses in een fles. Zwierig, fijnzinnig van karakter en ouderwets lichtvoetig van alcohol en ingetogen opgevoed op oud hout.’ Daar hebben wij niets meer aan toe te voegen!

Proef mee en bestel >>>  

Vinhas de Pegões Touriga Nacional 2019

Alles waar we nu zo’n behoefte aan hebben, zit volgens Nicolaas in deze touriga nacional. Volgens hem is dit een ‘oprechte, gezellig ouderwetse wijn. Met fruit, specerijen, knoestig hardhout, een brok dure chocolade en fijne tannines die van zessen klaar zijn. En dat alles voor een vooroorlogse prijs.’ Onze aanvulling is dat hij ook nog eens heel erg lekker is, deze ‘Portugees’.

Proef mee en bestel >>>

HET BESTE VAN 2020 - PIETER NIJDAM

is wijncolumnist en culinair recensent. Zijn werk is regelmatig te lezen in de Telegraaf.

Domaine de la Foliette Vieilles Vignes 2019

Over deze wijn schrijft Pieter: ‘Muscadet kennen we nog van vroeger. Toen vaak schraal, zuur en spotgoedkoop. Meestal kieperden we hem in een pan met mossels en dronken daar dan iets anders bij. Vanwege het negatieve imago is de prijs niet veel gestegen, dit in tegenstelling tot de kwaliteit. Natuurlijk kun je er nog steeds mossels bij eten, maar een goede Muscadet komt pas écht tot zijn recht bij een plateau oesters.’ Hij heeft helemaal gelijk, wat ons betreft.

Proef mee en bestel >>>

Ottella Nasomatto 2019/2020

Over de Nasomatto schrijft Pieter: ’Naso Matto betekent ‘gekke neus’ in het Italiaans. Waarom is een raadsel. In de neus van deze wijn tref ik niets geks aan. ‘Nasolungo’ zou daarom een treffender benaming zijn.’ Harold Hamersma is trouwens ook groot fan. ‘Helemaal geen gekke neus. Zeer aromatisch, rijke bloemenweelde met her en der een ontploffend citrusbommetje. Smaakt ook niet gek. Dikke zuivere ananas-citrussiroop, aangelengd met het puurste San Pellegrinowater’.

Proef mee en bestel >>>

Château Pigoudet Aix-en-Provence Cuvée Classic 2019

De Château Pigoudet Aix-en-Provence (2019) Cuvée Classic is volgens Pieter een echte winnaar. Dit bleek uit zijn Rosétest 2020. ‘Ook al zo’n constante winnaar! Uitstekende verhouding prijs-kwaliteit. Met subtiel fruit van framboos en bloedsinaasappel. Lekker sappig met fijne zuren en een behoorlijke lengte.’

Proef mee en bestel >>>

HET BESTE VAN 2020 -  ONNO KLEYN

Onno Kleyn behoeft nauwelijks introductie. Schrijven over smaak, over eten en wijn is zijn lust en zijn leven. Dat is te lezen in al zijn 40 boeken. Daarnaast is hij culinair journalist en docent bij zijn Academie Culinair en Wijnschrijven.

Kurtatsch Pinot Grigio 2019

Hij proefde de Kurtatsch, Pinot Grigio (2019), uit Südtirol: ‘Deze verse Pinot Blanc is knijterdroog en geurt onbezonnen naar kweepeer en, als je hem niet recht uit de koelkast schenkt (want dan is hij te koud), naar tropisch fruit. De 190 leden van de Kellerei beheren samen 190 hectare. Dat is voor sommigen een bestaan, voor de meesten hobby in de achtertuin. Maar o, o, wat zijn hun wijnen
lekker. Een cliché, maar dan toch: vloeibare berglucht.’

Proef mee en bestel >>>

Château des Adouzes Le Tigre 2018

Le Tigre, geeft Onno ‘dat gelukzalige gevoel dat je hier de wijn hebt om lekker mee op een eiland te gaan zitten. Nee, onbewoond hoeft niet, ben je mal. De Château des Adouzes had dat effect op me, zwoel en stevig, geruststellend lekker. Het producerende wijnbedrijf huist in de Faugères. En hier maken ze behalve treurige vermijdwijn ook dampend heerlijke. Zoals deze tijger van gelijke delen grenache, syrah en carignan van zeer oude stokken. Gelukzalig rood, vol met een verrukkelijk stinkertje en sappige bramen, wat stroefheid, perfect in balans.’

Proef mee en bestel >>>

Crocus L’Atelier 2018

Over de ‘Crocus’ vertelt hij: ‘De Californische wijnmaker Paul Hobbs opereert op allerlei plaatsen in de wereld, zoals Argentinië, Armenië en Spanje. Bij Cahors werkt hij samen met Bertrand Gabriel Vigouroux op wijngoed Crocus, wat een rijtje pakkende wijnen oplevert. De instapper heet l’Atelier, wat iets suggereert als een work in progress. Hij smaakt echter helemaal af. Inktzwart en ondoorzichtig als oud bloed, diep van geur, aroma’s van bramen en zwarte kersen, zuren en tannines prachtig in orde: een sappige kruising tussen moderniteit en geaarde traditie.

Proef mee en bestel >>>

Proefpakket januari

Kunt u na al deze verleidelijke wijnbeschrijvingen niet meer kiezen? Geen nood, u vindt alle wijnen terug in het proefpakket van januari.

Proef mee en bestel >>> 

 

Download hier het volledige PDF bestand van de brochure >>>

 

Lees meer

Henri Bloem Importeur 2020

Henri Bloem door vakblad Perswijn uitgeroepen tot wijnimporteur van het jaar 2020.

Wijnhelden 2020, dat horen we graag. In deze verkiezing van Perswijn staan wij als importeur van kwaliteitswijnen tussen de sommelier, wijnvrouw en wijnman van het jaar 2020.

Dat is een mooie waardering.

Het juryrapport stelt:

"Prijs-kwaliteitverhouding. Hoe lastig ook te bepalen, is wél belangrijk voor wijn. En als een wijnwinkel bekendstaat om een uitgebreid assortiment van wijnen die hun geld (meer dan) waard zijn, is dat een enorme pre. Voor de 19 wijnwinkels (Vinotheken) van Henri Bloem gaat dat zeker op. Het aanbod blijft goed, divers en betaalbaar. Fijn is ook dat de winkels soms hun eigen
specialiteit hebben. Henri Bloem is daarom onze importeur van het jaar, en eigenlijk is het ook een soort oeuvreprijs."

We blijven natuurlijk ons best doen, zoals u al jaren van ons gewend bent.

Lees meer