Wijncursus Gevorderden - Sden 3

do 24 oktober 2024
Henri Bloem Leeuwarden

Wijnbrevet SDEN 3 (Gevorderden)

DSCF9519

 

Zin om je wijnkennis nog verder te ontwikkelen?

Deze cursus behandelt alle belangrijke aspecten van wijnbouw en vinificatie, evenals de belangrijke wijnen en wijngebieden van de wereld. Het analytisch proeven wordt zeer intensief geoefend. Naarmate de wijncursus volgt wordt er meer blind geproefd om al uw zintuigen nog beter te trainen, ook wijn – spijs combinaties komen uitgebreid aan bod.

De laatste cursusdag wordt afgesloten met diverse kleine gerechtjes en een proefexamen om u te trainen voor  het officiële examen. Er wordt gewerkt met het cursusboek “De Wijnwereld” van Michel van Tuil (kosten € 39,95 niet  inbegrepen). Het boek verkrijgbaar in de winkel.

Deze cursus bestaat uit 9 lessen van elk 3 uur en per avond worden er ongeveer 10-12 kwaliteitswijnen geproefd! Totaal proeft u dus ongeveer 100 wijnen in diverse prijsklasse tussen de € 8,50 en € 45,-. Tijdens de wijncursusavonden 10 % korting op de wijnen. 

Bij deelname aan het examen moet u rekening houden met ruim 40 uur zelfstudie.

 

Wat is het Wijnbrevet?
Het Wijnbrevet is een diploma op Sden 3 niveau van de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN). Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus Wijnbrevet (maar een zekere bekendheid met wijn is wel aanbevolen of volg eerst de beginners wijncursus Sden 2 - Wijnoorkonde). 

Voor wie is het Wijnbrevet geschikt?

  • Medewerkers gastronomie, horeca, wijnhandel, slijterij of groothandel.
  • Consumenten (de gevorderde wijnliefhebber)
  • Geen toelating eisen (behalve de rechtmatige leeftijd van 18 jaar om wijn te mogen proeven).

De cursus kan afgesloten worden met een examen voor een landelijk erkend diplomaWijnbrevet SDEN 3 (niet inbegrepen), dit is tevens de verplichte vooropleiding om aan de Vinologenopleiding (Sden 4) deel te mogen nemen. Zie ook de Zie ook de wijnproeflijst examen Sden 3.

 

***Voorgaand cursusjaar wederom 100% geslaagd voor het wijnexamen SDEN 3!

 

Cursusdata najaar 2024-2025: 

Donderdag 24 oktober Start deze wijncursus, verdere data volgt! 

Aanvang 19:00 uur tot 22:00 uur

De cursusdagen zijn deels om de week en er wordt rekening gehouden met vakantie-en feestdagen, zodat er voldoende tijd tussen de lessen is om de lesstof door te nemen en op peil te blijven. *De reservedag is uitsluitend voor ons als er een dag door omstandigheden geen les gegeven kan worden.

 

Gwc10: Inschrijving vanaf nu mogelijk!  Prijs € 525,- 

*Cursuslocatie in ons wijnproeflokaal van de wijnwinkel.

Voor meer info leeuwarden@henribloem.nl of bel 058-2133833

of kom langs in de winkel Verlengde Schrans 26 Leeuwarden,

de_wijnwereldlogo-wijnbrevet300-150x150